Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηχηρή παρέμβαση Putin με μήνυμα στις ΗΠΑ: Ρωσία, Κίνα και BRICS θα δημιουργήσουν έναν νέο δίκαιο κόσμο

Ηχηρή παρέμβαση Putin με μήνυμα στις ΗΠΑ: Ρωσία, Κίνα και BRICS θα δημιουργήσουν έναν νέο δίκαιο κόσμο
«Η Ρωσία και η Κίνα υποστηρίζουν από κοινού τις αρχές μιας δίκαιης και δημοκρατικής παγκόσμιας τάξης βασισμένης στο διεθνές δίκαιο, την κυριαρχία και την ισότητα»
Η Ρωσία και η Κίνα, καθώς και οι χώρες εταίροι του παγκόσμιου Νότου, είναι προσηλωμένες στην ιδέα μιας παγκόσμιας τάξης βασισμένης στις αρχές της δικαιοσύνης, της κυριαρχίας και του διεθνούς δικαίου, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin σε συνάντηση με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών της Κίνας Wang Yi.
«Η Ρωσία και η Κίνα υποστηρίζουν από κοινού τις αρχές μιας δίκαιης και δημοκρατικής παγκόσμιας τάξης βασισμένης στο διεθνές δίκαιο, την κυριαρχία και την ισότητα.
Την ίδια προσέγγιση συμμερίζονται οι χώρες - εταίροι στον παγκόσμιο Νότο και η παγκόσμια πλειοψηφία, των οποίων η σύνοδος κορυφής BRICS ήταν μία νέα επιβεβαίωση», τόνισε ο Putin.
«Μόλις το συζητήσαμε με τους ομολόγους μας που ασχολούνται με θέματα ασφάλειας. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις στο πλαίσιο των BRICS.
Πολλές χώρες μοιράζονται τις προσεγγίσεις μας για την παγκόσμια τάξη.
Ανυπομονούν να γίνουν μέλη του οργανισμού μας και να συνεργαστούν μαζί του.
Θα κάνουμε τα πάντα για να προετοιμάσουμε τις σχετικές αποφάσεις στη βάση της συναίνεσης, που συνηθίζεται στις σχέσεις μας», είπε ο Ρώσος ηγέτης.
Ο Putin υπενθύμισε ότι οι σχέσεις συνολικής εταιρικής σχέσης και στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Κίνας είναι αμοιβαία επωφελείς και δίκαιες εδώ και πολλά χρόνια.
Πρόσθεσε ότι στις 2 Οκτωβρίου οι δύο χώρες θα γιορτάσουν τα 75 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης