Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι τιμές των ξενοδοχείων στο Άμστερνταμ ξεπερνούν τα 200 ευρώ τη βραδιά - Νέες αυξήσεις για αποθάρρυνση του μαζικού τουρισμού

Οι τιμές των ξενοδοχείων στο Άμστερνταμ ξεπερνούν τα 200 ευρώ τη βραδιά - Νέες αυξήσεις για αποθάρρυνση του μαζικού τουρισμού
Η ολλανδική πρωτεύουσα προσπαθεί να αποθαρρύνει τον μαζικό τουρισμό με μια σειρά μέτρων, ενώ έχει επίσης σταματήσει την κατασκευή νέων ξενοδοχείων
Η τιμή ενός δωματίου ξενοδοχείου στην Ολλανδία είναι πλέον πολύ πάνω από το επίπεδο πριν από τον κορωνοϊό του 2019, αλλά τα ποσοστά πληρότητας δεν έχουν ακόμη ανακάμψει πλήρως, σύμφωνα με μια νέα έκθεση για τον ολλανδικό ξενοδοχειακό τομέα της Horwath HTL.
Κατά μέσο όρο, ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ολλανδία κόστισε 166 ευρώ πέρυσι, αύξηση 38% από το 2019, έδειξε η έρευνα.
Στο Άμστερνταμ, ωστόσο, ένα δωμάτιο ξενοδοχείου κόστιζε κατά μέσο όρο 205 ευρώ το 2023, έναντι 151 ευρώ το 2019.
«Τα τρέχοντα αποτελέσματα και οι προβλέψεις για το Άμστερνταμ και το Schiphol δείχνουν περαιτέρω ανάκαμψη και αν συνεχιστεί αυτό, τα ξενοδοχεία του Άμστερνταμ θα κλείσουν το έτος με ποσοστό πληρότητας 78% και μέσες τιμές σύμφωνα με το 2023», δήλωσε ο Horwath.

Αύξηση των φόρων από τη νέα κυβέρνηση...

Οι τιμές των ξενοδοχείων πρόκειται να αυξηθούν ξανά το 2026, εάν η νέα κυβέρνηση προχωρήσει με αύξηση του φόρου προστιθέμενης αξίας, από 9% σε 21%.
Στο Άμστερνταμ, η αύξηση είναι πιθανό να είναι ακόμη μεγαλύτερη, επειδή ο τουριστικός φόρος αυξάνεται από 7% συν 3 ευρώ ανά άτομο σε 12,5% για κάθε διανυκτέρευση.
«Τα πολυτελή ξενοδοχεία στο Άμστερνταμ που χρεώνουν 600 ευρώ τη βραδιά θα πρέπει σύντομα να περιλαμβάνουν 75 ευρώ τη βραδιά στον τουριστικό φόρο, κάτι που είναι μια πικρή επίγευση για τους επισκέπτες», δήλωσε ο Remco Groenhuijzen, διευθυντής του Mövenpick Hotel Amsterdam City, τον περασμένο μήνα.
Το ποσοστό πληρότητας των ξενοδοχείων σε εθνικό επίπεδο, λίγο κάτω από το 75%, είναι τρεις ποσοστιαίες μονάδες κάτω από την περίοδο πριν από τον κορωνοϊό.
Στο Άμστερνταμ, ωστόσο, το ποσοστό πληρότητας είναι 77,6%, και αυτό εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλότερο από το 85,3% του 2019.
Η ολλανδική πρωτεύουσα προσπαθεί να αποθαρρύνει τον μαζικό τουρισμό με μια σειρά μέτρων, ενώ έχει επίσης σταματήσει την κατασκευή νέων ξενοδοχείων.
Υπάρχουν περίπου 500 ξενοδοχεία στην πόλη και τη γύρω περιοχή.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης