Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανής ανακοίνωση του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών σε Trump: «Εμείς δεν... τρώμε γάτες και σκύλους»

Πρωτοφανής ανακοίνωση του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών σε Trump: «Εμείς δεν... τρώμε γάτες και σκύλους»
Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας στον επίσημο λογαριασμό του στο Χ, χλεύασε δηλώσεις του Donald Trump σε μία άνευ προηγουμένου κίνηση
Το Βερολίνο κλιμακώνει την έχθρα του με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump με αφορμή δηλώσεις του κατά της Γερμανίας για τη διαχείριση των ορυκτών καυσίμων.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας στον επίσημο λογαριασμό του στο Χ, χλεύασε δηλώσεις του Donald Trump σε μία άνευ προηγουμένου κίνηση. Ο καυγάς ξεκίνησε όταν ο Donald Trump στο debate ισχυρίστηκε πως η Γερμανία απέτυχε να διαχειριστεί τα ορυκτά καύσιμα, και ότι οι Γερμανοί επέστρεψαν στην κατασκευή κανονικών σταθμών ενέργειας. Σε μία πρωτοφανή κίνηση το γερμανικό ΥΠΕΞ, απάντησε με ένα μήνυμα που είναι καταφανής η ενόχλησή των Γερμανών.
«Είτε σου αρέσει είτε όχι: Το σύστημα της ενέργειας στη Γερμανία είναι πλήρως λειτουργικό, με ποσοστό πάνω του 50% να είναι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Και κλείνουμε – δεν κατασκευάζουμε- εργοστάσια άνθρακα και πυρηνικών. Ο άνθρακας θα είναι εκτός μέχρι το 2038 το αργότερο» έγραψε το υπουργείο.
Ωστόσο αυτό που κάνει εντύπωση είναι το υστερόγραφο με το οποίο κλείνει την ανάρτησή του «ΥΓ: Επίσης δεν τρώμε γάτες και σκύλους» έγραψε αναφερόμενος στις ψευδείς δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για τους μετανάστες.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του debate ο Donald Trump ισχυρίστηκε για μία ακόμα φορά ότι οι μετανάστες τρώνε τα κατοικίδια των πολιτών στο Οχάιο.
Παρά τις αντιδράσεις από τους συμμάχους του Donald Trump, συμπεριλαμβανομένου του πρώην πρεσβευτή του στη Γερμανία, Ρίτσαρντ Γκρένελ, ο οποίος κατηγόρησε το Βερολίνο για «κατάφωρη παρέμβαση στις εκλογές», το υπουργείο δεν σταμάτησε την επιθετική του προσέγγιση.
Η απάντηση στην «παραπληροφόρηση» του Donald Trump με «γεγονότα και χιούμορ» ήταν η «σωστή απάντηση», έγραψε την Πέμπτη η Άννα Λίρμαν. «Ως δημοκράτες, δεν μπορούμε πλέον να επιτρέψουμε να μένουν ασχολίαστες οι ψευδείς δηλώσεις. Έχουμε σταματήσει να χρησιμοποιούμε πυρηνική ενέργεια και καίμε λιγότερο άνθρακα από ό,τι κάναμε τη δεκαετία του 1960. Και ο ενεργειακός μας εφοδιασμός είναι και θα παραμείνει σταθερός» πρόσθεσε.
Για τους Γερμανούς αξιωματούχους, η αντιπαράθεση με τον Donald Trump, είναι επικίνδυνη καθώς είναι γνωστό ότι μπορεί να ανταποδώσει στην πράξη, σε περίπτωση που επανεκλεγεί στον Λευκό Οίκο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα δεδομένης της εξάρτησης της Γερμανίας στην αμερικανική στρατιωτική δύναμη για τη δική της άμυνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης