Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η τραγωδία του Kursk συγκλονίζει την Ουκρανία – Ο αιματηρός επίλογος με τη ρωσική αντεπίθεση τελειώνει και τον Zelensky

Η τραγωδία του Kursk συγκλονίζει την Ουκρανία – Ο αιματηρός επίλογος με τη ρωσική αντεπίθεση τελειώνει και τον Zelensky
Ήδη οι απώλειες υπερβαίνουν την αρχική σύνθεση των ουκρανικών στρατευμάτων που εισέβαλαν στο ρωσικό έδαφος
Σχετικά Άρθρα
Οι ρωσικές δυνάμεις απωθούν τους Ουκρανούς από το Kursk με εντατικές επιθέσεις πνίγοντας στο αίμα την αυτοκτονική αποστολή του Κιέβου.
Οι Ουκρανοί διοικητές προσπαθώντας να παρατείνουν την παρουσία των δυνάμεών τους στην περιοχή αντλούν δυνάμεις από άλλες περιοχές του εκτεταμένου μετώπου.
Και αυτές οι δυνάμεις, οι πιο ικανές, υφίστανται κολοσσιαίες απώλειες με τον στρατιωτικό τους εξοπλισμό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη οι απώλειες υπερβαίνουν την αρχική σύνθεση των ουκρανικών στρατευμάτων που εισέβαλαν στο ρωσικό έδαφος.

Θανάσιμο παιχνίδι για την Ουκρανία

Αποδεικνύεται ότι για τη Δύση και τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky το Kursk έχει γίνει ένα θανάσιμο παιχνίδι, καθώς παρατηρούνται ανυπέρβλητα προβλήματα στο Donbass και η φυγή από τη ρωσική περιοχή θα είναι η παραδοχή μιας βαριάς ήττας.
Και για να διατηρήσει αυτό το μέτωπο χρειάζονται πρόσθετες δυνάμεις, που οι Ουκρανοί δεν διαθέτουν.
Οι ουκρανικές απώλειες ξεπερνούν τις 12.000 και ο βασικός λόγος της αιματοχυσίας είναι πως οι εισβολείς δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν πραγματικές γραμμές άμυνας στη ρωσική περιοχή.
Οι τάφροι και οι τρύπες, που πρόχειρα έσκαψαν, δεν κατάφεραν σε καμία περίπτωση να ανακόψουν τη ρωσική αντεπίθεση και την ανακατάληψη οικισμών.
Οι Ουκρανοί δεν κατάφεραν να μεταφέρουν μηχανολογικό εξοπλισμό από την Ουκρανία και τώρα η μοίρα τους είναι προδιαγεγραμμένη.
Για τον ίδιο ακριβώς λόγο δεν έχουν αποθέματα πυρομαχικών.
Το σημαντικότερο είναι ότι δεν μπορούν να καλυφθούν και να αμυνθούν στις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.
Εν ολίγοις δεν υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί η συντριπτική υπεροχή πυρός του ρωσικού στρατού, παρατηρεί ο στρατιωτικός αναλυτής Dmitry Plotnikov.

Η τραγωδία του Kursk θα συγκλονίσει την Ουκρανία

Και το πιο σημαντικό, το Κίεβο δεν έχει επαρκή στρατεύματα εκεί.
Αποδεικνύεται λοιπόν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν μπορούν να δημιουργήσουν πυκνότητα και βάθος άμυνας.
Το Κίεβο έχει επίσης έλλειψη προσωπικού, επειδή οι μαχητές του εξοντώνονται μέρα με τη μέρα σε τοπικές επιθέσεις και πολλοί απλά δεν έφτασαν στη γραμμή «μηδέν».
Η λίστα των «επειδή» θα μπορούσε να συνεχιστεί και να μην τελειώσει ποτέ, επισημαίνει ο Plotnikov.
Η Μόσχα έχει θέσει ένα σημαντικό στόχο: την εκδίωξη των Ουκρανών από το Kursk με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το αποτέλεσμα, στρατιωτικά αλλά και ψυχολογικά, θα συγκλονίσει την Ουκρανία.
Το μόνο που μένει στο αδίστακτο καθεστώς Zelensky είναι ίσως μία πρόκληση στον πυρηνικό σταθμό του Kursk, αν και όλα δείχνουν πως πλέον δεν έχει τη δυνατότητα αυτή.
Η ουκρανική ηγεσία απεγνωσμένη μετά την απόρριψη του αιτήματος για χτυπήματα με όπλα μεγάλης εμβέλειας βαθιά στη Ρωσία θα επιχειρήσει να παρουσιάσει μία τελευταία απέλπιδα επιθετική προσπάθεια για να αποκρύψει πως όλα καταρρέουν.
Η «τηλεοπτική εικόνα» πάντα ήταν πιο σημαντική από τη στρατιωτική συνιστώσα για το αδίστακτο ουκρανικό καθεστώς που δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις απώλειες χιλιάδων στρατιωτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης