Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία αντέχει πόλεμο έως 2026 - ΗΠΑ: Ουκρανία τέλος σε 3 μήνες - CIA: Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί – Γερμανός στρατηγός: Τρέλα

Η Ρωσία αντέχει πόλεμο έως 2026 - ΗΠΑ: Ουκρανία τέλος σε 3 μήνες - CIA: Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί – Γερμανός στρατηγός: Τρέλα
Κατά τους Ουκρανούς και τον αρχηγό της Ουκρανικής Κύριας Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών (GUR) Αντιστράτηγος Kyrylo Budanovη Ρωσία αντέχει να μάχεται έως το 2026 με βάση τους στρατιώτες και τα πολεμοφόδια που διαθέτει
(upd8) Θα εστιάσουμε σε δύο υπαρκτά θέματα, στο Ουκρανικό. 
1)Στην αποτυχημένη απόπειρα εισβολής της Ουκρανίας στο Kursk, τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι Ρώσοι ανέκτησαν το 30% των εδαφών που κατέλαβαν πρόσφατα οι Ουκρανοί.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ουκρανικός στρατός σε διάστημα 40 ημερών στο Kursk έχει χάσει 13.700 στρατιώτες και σχεδόν 1.000 τεθωρακισμένα κάθε είδους, πραγματική καταστροφή και

2)Στο γεγονός ότι στην ζώνη πολέμου Pokrovsk, Kurakhove και Ugledar
γράφεται ο μοιραίος επίλογος της Ουκρανίας… οι Ρώσοι θα καταλάβουν μια έκταση 2.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων την πιο σημαντική στην νοτιοδυτική περιοχή του Donetsk, πρόκειται για μια βαριά ήττα της Ουκρανίας.

Εν τω μεταξύ κατά τους Ουκρανούς και τον αρχηγό της Ουκρανικής Κύριας Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών (GUR) Αντιστράτηγος Kyrylo Budanovη Ρωσία αντέχει να μάχεται έως το 2026 με βάση τους στρατιώτες και τα πολεμοφόδια που διαθέτει…
Στον αντίποδα οι ΗΠΑ ανησυχούν ότι η Ουκρανία θα καταρρεύσει σε 3 μήνες…
Γερμανός στρατηγός θεωρεί ότι η κλιμάκωση του ΝΑΤΟ είναι τρέλα και ο Zelensky αναγνωρίζει ότι η υπεροχή των Ρώσων σε πυρομαχικά είναι πάλι… 12 βλήματα των Ρώσων αναλογούν σε 1 της Ουκρανίας…
Η υπεροχή των Ρώσων στο πυροβολικό είναι εντυπωσιακή και μοιραία για τους Ουκρανούς.
Επίσης είναι πολύ ενδιαφέρον το στοιχείο που αποκαλύπτει ο Zelensky ότι η Ρωσία έχει μετακινήσει την αεροπορία της εκτός της εμβέλειας των Ουκρανικών πυραύλων και ότι τα όπλα της Δύσης εξόπλισαν μόλις 4 Ταξιαρχίες αντί για 14 Ταξιαρχίες που απαιτούνται...

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας) στο CNN: Η Δύση καθυστέρησε πολύ για να εγκρίνει τα χτυπήματα, η Ρωσία πήρε μέτρα - Έχουμε μόλις 4 μάχιμες Ταξιαρχίες

Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN ότι οι δυτικοί εταίροι «περίμεναν πολύ καιρό» για να εγκρίνουν τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τον Ουκρανό Πρόεδρο, η Ρωσία έχει αρχίσει να μετακινεί τα αεροσκάφη της σε απόσταση 300–500 χιλιόμετρα, ενώ η ακτίνα καταστροφής των πυραύλων δυτικής κατασκευής είναι 250 χιλιόμετρα.
Ο Zelensky σημείωσε επίσης ότι ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί ενεργά αεροπορικές βόμβες ολίσθησης.
Ισχυρίζεται ότι μόνο στην ανατολική Ουκρανία, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν 4.000 τέτοια πυρομαχικά το μήνα.
Ο Zelensky επίσης παραδέχτηκε ότι αυτές οι βόμβες έπληξαν το 80% των ενεργειακών εγκαταστάσεων της Ουκρανίας.
Ο Zelensky εξακολουθεί να ζητά από τους εταίρους του να επιτρέψουν στην Ουκρανία να εξαπολύσει επιθέσεις με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στα ρωσικά αεροδρόμια.
Ο αρχηγός του Ουκρανικού κράτους πρόσθεσε ότι η καθυστερημένη προμήθεια όπλων δεν επέτρεψε στην Ουκρανία να εξοπλίσει ούτε 4 ταξιαρχίες από τις 14 σε κατάλληλο επίπεδο.
Σύμφωνα με τον Zelensky, σήμερα οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πλεονέκτημα σε οβίδες έναντι των Ουκρανικών Ένοπλες Δυνάμεις σε αναλογία 12 πυρομαχικά Ρωσίας προς 1 Ουκρανίας.
Η βρετανική εφημερίδα Times ανέφερε ότι εάν ο ουκρανικός στρατός λάβει άδεια να χρησιμοποιήσει πυραύλους Storm Shadow που παρέχονται από τη Βρετανία, τα στρατεύματα θα μπορούν να χτυπήσουν 14 ρωσικά αεροδρόμια.
Μεταξύ των πιθανών στόχων ήταν ένα διυλιστήριο πετρελαίου στην περιοχή του Rostov on Don.

Times: Οι 14 στόχοι της Ουκρανίας σε Ρωσικό έδαφος με βρετανικούς πυραύλους Storm Shadow

Εάν επιτραπεί η χρήση πυραύλων Storm Shadow που προμηθεύει η Βρετανία, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορούν να χτυπήσουν 14 ρωσικά αεροδρόμια, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι στόχοι βρίσκονται στην ακτίνα καταστροφής του όπλου των 250 χιλιομέτρων.
Οι Times ανέφεραν επίσης ένα διυλιστήριο πετρελαίου στην περιοχή του Rostov ως πιθανό στόχο.
Στο στόχαστρο βρίσκεται και το αρχηγείο της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας.
Οι Times ανέφεραν ότι 5 πρώην υπουργοί Άμυνας της Βρετανίας και ο πρώην πρωθυπουργός πρότειναν στον σημερινό πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Keir Starmer, να επιτρέψει στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν πυραύλους Storm Shadow για χτυπήματα βαθιά στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Σύμφωνα με τους Times, οι πολιτικοί ζήτησαν να γίνει αυτό το βήμα χωρίς να περιμένουν άδεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το Reuters, με τη σειρά του, έγραψε ότι η Ουκρανία παρέδωσε στη Μεγάλη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες μια λίστα με πιθανούς στόχους στη Ρωσία.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο κατάλογος περιλαμβάνει θέσεις διοίκησης, αποθήκες καυσίμων και όπλων, καθώς και περιοχές συγκέντρωσης στρατευμάτων.
Στις 14 Σεπτεμβρίου, έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden δεν έδωσε το πράσινο φως στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να χτυπήσουν τη Ρωσία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έως ότου η Ουκρανία καταρτίσει ένα «σχέδιο νίκης».

Παραδοχή Kyrylo Budanov (GUR Ουκρανίας): Η Ρωσία αντέχει έως το 2026, θέλει αποφασιστική νίκη

Η Ρωσία φέρεται να στοχεύει να επιτύχει μια αποφασιστική νίκη στην Ουκρανία έως το 2026 προτού οι πιθανοί μεσοπρόθεσμοι έως μακροπρόθεσμοι περιορισμοί της οικονομίας και της παραγωγής δυνάμεων αρχίσουν να υποβαθμίζουν σημαντικά την ικανότητα της Ρωσίας να διατηρήσει την πολεμική της προσπάθεια στην Ουκρανία, τόνισε ο αρχηγός της Ουκρανικής Κύριας Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών (GUR) Αντιστράτηγος Kyrylo Budanov.
Επίσης θεωρεί το 2025 κομβικό έτος επειδή η αποτυχία να εξασφαλίσει την νίκη επί της Ουκρανίας μέχρι τις αρχές του 2026 θα υπονομεύσει τις φιλοδοξίες της Ρωσίας να παραμείνει μια παγκόσμια υπερδύναμη για τα επόμενα 30 χρόνια.
Ο Kyrylo Budanov σημείωσε ότι η Ρωσία αναμένει επιδείνωση της οικονομικής και κοινωνικοπολιτικής κατάστασης μέχρι τα μέσα του 2025, παράλληλα με τις αυξανόμενες δυσκολίες με τη στρατολόγηση στρατιωτικών.
Η εκτίμηση του Kyrylo Budanov προϋποθέτει σιωπηρά ότι τα δυτικά κράτη θα διατηρήσουν την υποστήριξη για την Ουκρανία στα σημερινά επίπεδα για τα επόμενα ένα έως δύο χρόνια.

Politico: Οι ΗΠΑ φοβούνται ότι η Ουκρανία θα ηττηθεί στους επόμενους 3 μήνες… εξετάζουν εναλλακτικές

Οι Ηνωμένες Πολιτείες φοβούνται ότι η Ουκρανία μπορεί να χάσει τη σύγκρουση αυτόν τον χειμώνα, γράφει το Politico.
«Ο κίνδυνος να χάσει η Ουκρανία τον πόλεμο αυτόν τον χειμώνα ώθησε ΗΠΑ και Βρετανία να επανεξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο η Ουκρανία χρησιμοποιεί του πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που δίνει η Δύση, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν επιφυλακτικές για την κλιμάκωση».
Στην Ουκρανία, ελπίζουν ότι ο ορατός κίνδυνος κατάρρευσης του ουκρανικού ενεργειακού συστήματος θα πείσει τελικά τους αμερικανούς αναφέρει το Politico.
Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι έτοιμες να επιτρέψουν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να εκτοξεύσουν πυραύλους κατά της Ρωσίας, αλλά ενδέχεται να άρουν τους περιορισμούς στη χρήση των Βρετανικών Storm Shadows για αυτούς τους σκοπούς, σημειώνει το Politico.

Harald Kuyat (Γερμανός στρατηγός): Θα υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες εάν επιτραπεί στην Ουκρανία να χτυπήσει Ρωσία

Μήνυμα τρόμου από Γερμανό στρατηγό, ο οποίος προειδοποιεί για καταστροφικές συνέπειες για ολόκληρο τον πλανήτη, εάν δοθεί η άδεια στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα μεγάλης εμβέλειας για χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία.
Ο στρατηγός της Bundeswehr Harald Kuyat κάνει λόγο για τρομακτικές συνέπειες, τρέλα, εάν δοθεί στην Ουκρανία το πράσινο φως.
«Εάν παραδοθούν όπλα μεγάλου βεληνεκούς, τότε η ικανότητα της Ουκρανίας να επιτίθεται σε στόχους υπαρξιακής σημασίας για τη Ρωσία θα αυξηθεί και μαζί με τον κίνδυνο να επεκταθεί αυτός ο πόλεμος», είπε σε συνέντευξή του στη Neuen Osnabrücker Zeitung.
Ο Harald Kuyat υπογραμμίζει πως η Δύση πρέπει να προσέξει να μην περάσει νέες κόκκινες γραμμές και να καταλήξει να φτάσει σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή.

Scott Ritter (Πρώην CIA): Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί, δεν έχει όπλα που η Ρωσία δεν μπορεί να καταστρέψει

Η Δύση δεν έχει πλέον εργαλεία για να ασκήσει στρατιωτική πίεση στη Ρωσία, όλος ο εξοπλισμός του ΝΑΤΟ καταστρέφεται ή γίνεται λάφυρο, δήλωσε ο Scott Ritter πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.
«Για κάποιο λόγο, πιστεύουμε συνεχώς ότι η Ρωσία είναι αδύναμη, πιστεύουμε ότι δεν θα κάνει αυτό ή εκείνο.
Τώρα, αντίθετα, παρακολουθούμε πώς κυριολεκτικά μας δυσκολεύει στην Ουκρανία.
Η Ευρώπη δεν έχει τίποτα άλλο…που να μπορεί να επηρεάσει την κατάσταση.
«Η Σουηδία στέλνει ήδη το 17ο πακέτο βοήθειας στο Κίεβο.
Όλα τελείωσαν, η Σουηδία δεν έχει τίποτε άλλο», προειδοποίησε ο αξιωματικός πληροφοριών Scott Ritter.
Ο Πρόεδρος Putin δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ συζητά όχι μόνο το ενδεχόμενο οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να χρησιμοποιήσουν δυτικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς, αλλά και την άμεση συμμετοχή στη σύγκρουση με τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον Putin, το καθεστώς του Κιέβου χτυπά ήδη το ρωσικό έδαφος με drones και άλλα μέσα.
Όσον αφορά τη χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας δυτικής κατασκευής, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τέτοιες επιχειρήσεις πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή του στρατού των χωρών της συμμαχίας, καθώς μόνο αυτές μπορούν να εισέλθουν σε αποστολές πτήσης σε πυραυλικά συστήματα, εξήγησε ο πρόεδρος της Ρωσίας Putin.
Τόνισε ότι η άμεση συμμετοχή της Δύσης στην αντιπαράθεση στην Ουκρανία θα αλλάξει σημαντικά την ουσία της και θα σημαίνει ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ - Ηνωμένες Πολιτείες, ευρωπαϊκές χώρες - βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία.
Το Ρωσικό κράτος θα λάβει αποφάσεις με βάση τις απειλές που εμφανίζονται μπροστά της, κατέληξε ο Putin.

Larry Johnson (πρώην CIA): Η Ουκρανία έχει ήδη ηττηθεί και η Δύση δεν μπορεί να τη βοηθήσει – Απίστευτη η προέλαση Ρώσων

Η Ουκρανία χάνει τις μάχες και οι δυτικοί σύμμαχοί της δεν είναι σε θέση να ανατρέψουν το ρεύμα, δήλωσε ο Larry Johnson πρώην αξιωματικός της CIA.
«Η Δύση δεν μπορεί να δώσει τίποτα που θα μπορούσε να αλλάξει την πορεία των μαχών.
Σύμφωνα με τον Larry Johnson, ο ρυθμός της ρωσικής επίθεσης είναι απλά απίστευτος, καταφέρνουν να απελευθερώνουν δύο, τρεις ή περισσότερες κατοικημένες περιοχές την ημέρα.
Παράλληλα, ο Larry Johnson σημείωσε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις διεξάγουν επίσης με επιτυχία επιχείρηση στην περιοχή του Kursk, καταστρέφοντας τις εφεδρείες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
«Τα ουκρανικά στρατεύματα είναι τελειωμένα, απλώς δεν έχουν σταματήσει να αναπνέουν ακόμα», κατέληξε ο Larry Johnson....

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Η Βρετανία χωρίς τις ΗΠΑ δεν μπορεί να προχωρήσει – Μύλος κρέατος για Ουκρανούς

Η Βρετανία, παρά τις επιθυμίες της κυβέρνησης, δεν θα μπορέσει να δώσει στην Ουκρανία άδεια να χτυπήσει βαθιά στο ρωσικό έδαφος χωρίς τη συγκατάθεση των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Η ιδέα ότι οι Βρετανοί μπορούν να το κάνουν αυτό, να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χτυπήσει με πυραύλους βαθιά στη Ρωσία χωρίς την άδεια των ΗΠΑ είναι απλά φανταστική», τόνισε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Όπως σημείωσε ο αναλυτής, το Λονδίνο δεν είναι σε θέση να λάβει ανεξάρτητες παγκόσμιες αποφάσεις χωρίς την συμμετοχών των ΗΠΑ.
Η Βρετανία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σημείωσε ο Μερκούρης.

Ο Ουκρανικός στρατός καταστρέφεται… μύλος κρέατος... κάθε μέρα ήττες

Στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας υπάρχουν αντιδράσεις για τις εντολές των στρατηγών να κρατούν θέσεις με οποιοδήποτε κόστος, κάτι που οδηγεί σε απώλειες, τόνισε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Ένας Ουκρανός αξιωματικός παραπονέθηκε ότι οι Ουκρανοί στρατηγοί μετρούν την επιτυχία με το αν κατέχουν θέσεις στον χάρτη, ανεξάρτητα από το κόστος, και βλέπουμε πώς ο ουκρανικός στρατός πληρώνει γι' αυτό.
Η μάχη για το Chasiv Yar είναι άλλη μια μηχανή κοπής κρέατος για τον Ουκρανικό στρατό», σημείωσε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Σύμφωνα με τον ειδικό, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θυσιάζουν μεγάλο αριθμό στρατιωτών, αλλά η πόλη Chasiv Yar θα πέσει σύντομα σε κάθε περίπτωση.
«Κάθε μέρα η Ουκρανία υφίσταται ήττα στο πεδίο της μάχης», κατέληξε ο Μερκούρης.

Florian Philippot (Γάλλος Πολιτικός): Το ΝΑΤΟ θέλει να κάνει τον πόλεμο μη αναστρέψιμο πριν κερδίσει ο Trump στις ΗΠΑ

Τα μάχιμα μέλη του ΝΑΤΟ θέλουν να κάνουν την παγκόσμια σύγκρουση μη αναστρέψιμη πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος Γάλλοι Πατριώτες, Florian Philippot, στο κοινωνικό δίκτυο X.
«Τα γεράκια του ΝΑΤΟ θέλουν να κάνουν τον πόλεμο μη αναστρέψιμο και να φέρουν τον Trump προ τετελεσμένων γεγονότων».
Σύμφωνα με τον πολιτικό, μια πιθανή άδεια να χτυπήσει η Ουκρανία με δυτικά όπλα σε ρωσικό έδαφος θα «ανάψει την πυρίτιδα».
Ο Florian Philippot πρόσθεσε ότι η Γαλλία πρέπει να ξεφύγει από αυτή τη σπείρα κλιμάκωσης και να επιλέξει την ειρήνη, σε πείσμα του ΝΑΤΟ, τουλάχιστον ένα λεπτό πριν τα μεσάνυχτα στο Ρολόι της Κρίσης.
Το The Doomsday Clock εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο εξώφυλλο του The Bulletin of the Atomic Scientists το 1947.
Ο χρόνος που απομένει μέχρι τα μεσάνυχτα συμβολίζει την ένταση της διεθνούς κατάστασης τα μεσάνυχτα σημαίνει τη στιγμή ενός πυρηνικού κατακλυσμού.
Τα τελευταία χρόνια, οι δείκτες έχουν μετακινηθεί μόνο μπροστά.
Τον Αύγουστο, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών ισχυρίστηκε ότι το Ρολόι της Κρίσης έδειχνε «δύο λεπτά πριν το χάος».

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Οι Ρωσικές δυνάμεις ανακαταλαμβάνουν εδάφη από τους Ουκρανούς στο Kusk

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στην ουκρανική προεξέχουσα περιοχή στην περιφέρεια Kursk και σύμφωνα με πληροφορίες ανακατέλαβαν πρόσφατα έναν νέο οικισμό και συνολικά τις τελευταίες ημέρες 11 οικισμούς.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν σε πεδία ανατολικά του 10-y Oktyabr (νότια του Korenevo) και οριακά προχώρησαν δυτικά της Lyubimovka.

Προέλαση βορειοδυτικά του Svatove

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πρόσφατα οριακές προόδους βορειοδυτικά του Svatove εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 15 Σεπτεμβρίου.
Γεωτοποθετημένες εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 15 Σεπτεμβρίου δείχνουν ένα ουκρανικό drone να ρίχνει θερμίτη σε ρωσικές θέσεις βόρεια του Stelmakhivka (βορειοδυτικά του Svatove), που δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στην περιοχή.

Κερδίζουν εδάφη οι Ρώσοι προς το Siversk

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα προς την κατεύθυνση του Siversk και συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 15 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα ανατολικά του Siversk.

Εκρηκτικά κέρδη των Ρώσων προς Pokrovsk

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν προς την κατεύθυνση του Pokrovsk στις 15 Σεπτεμβρίου.
Οι Ρώσοι προέλασαν ανατολικά του Selydove, στο νοτιοδυτικό Ukrainsk (και νοτιοανατολικά του Pokrovsk), και νότια και ανατολικά του Ukrainsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούσαν ανατολικά του Pokrovsk επιτέθηκαν κοντά σε Selydove, Ukrainsk, Dolynivvohrne, Novooleksandrivka, Pershe, Zhelanne Druhe και Lysivka (δυτικά της Novohrodivka).
Σταδιακά ο ρυθμός των ρωσικών προελάσεων έχει επιβραδυνθεί προς την κατεύθυνση του Pokrovsk και ότι οι ρωσικές δυνάμεις πρέπει να προωθήσουν την επιμελητεία και την υποστήριξή τους κατά μήκος των ρωσικών επίγειων γραμμών επικοινωνίας (GLOC).

Περικυκλώνουν το Vuhledar

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων στην περιοχή στις 15 Σεπτεμβρίου.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 15 Σεπτεμβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν πρόσφατα βορειοανατολικά του Vodyane (βορειοανατολικά του Vuhledar ή Ugledar).
Οι Oυκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν να αντεπιτεθούν κοντά στο ορυχείο Pivdennodonbaska Νο. 3 (δυτικά του Vodyane) και ότι ο ρυθμός των μαχών στην περιοχή μειώνεται.
UAF_Kursk_Incursion_September_15_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_September_15_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_September_15_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_September_15_2024.png
15sep2024_Ukraine_Kurakhove_Selidovo_Map-768x730.jpg
www.bankingmews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης