Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ουκρανία και ΗΠΑ ετοιμάζουν προβοκάτσια με πυραυλικό πλήγμα σε παιδικό νοσοκομείο ή νηπιαγωγείο

Ρωσία: Ουκρανία και ΗΠΑ ετοιμάζουν προβοκάτσια με πυραυλικό πλήγμα σε παιδικό νοσοκομείο ή νηπιαγωγείο
Θα υπάρξει μεγάλος αριθμός θυμάτων προειδοποιεί η SVR, η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας
Η Ουκρανία, με την προτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών, προετοιμάζει μια προβοκάτσια κατά της Ρωσίας, την οποία και θα κατηγορήσει για πυραυλικό πλήγμα σε παιδικό ίδρυμα που βρίσκεται σε ουκρανικό έδαφος που ελέγχεται από το Κίεβο.
Αυτό αναφέρει η SVR, η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
«Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε η SVR, η ηγεσία των ειδικών υπηρεσιών και η στρατιωτική διοίκηση του καθεστώτος του Κιέβου, με υποκίνηση από τις ΗΠΑ, εργάζονται για το σενάριο μιας ακόμα απάνθρωπης πρόκλησης.
Σχεδιάζουν ένα ρωσικό πυραυλικό πλήγμα σε ένα παιδικό ίδρυμα – νοσοκομείο ή νηπιαγωγείο – σε εδάφη που ελέγχονται από το Κίεβο, με έναν μεγάλο αριθμό θυμάτων.
Η κάλυψη αυτής της τραγωδίας προβλέπει εκτεταμένη δημοσιογραφική κάλυψη, με τη συμμετοχή των κορυφαίων διεθνών ΜΜΕ» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της SVR.

Τι θέλει το Κίεβο

Σύμφωνα με την SVR, «η ηγεσία της Ουκρανίας ελπίζει να χρησιμοποιήσει αυτήν τη βάρβαρη μέθοδο για να αυξήσει το ηθικό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, να δικαιολογήσει την άρση των περιορισμών της Δύσης ως προς την χρήση πυραύλων για να χτυπήσουν στόχους βαθιά στο ρωσικό έδαφος και για να κερδίσουν την υποστήριξη των κρατών του Παγκόσμιου Νότου».
«Οι ζωές των παιδιών της Ουκρανίας, οι οποίες τίθενται με αυτόν τον τρόπο σε κίνδυνο, παραμελούνται από την κλίκα του Zelensky» τονίζει η SVR.

Πίεση σε Ιράν, Β. Κορέα

Κατά την SVR, «οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν την πρόκληση αυτή για να εντείνουν την εκστρατεία πίεσης που έχουν ήδη εξαπολύσει στο Ιράν, καθώς και στη Βόρεια Κορέα, για την υποτιθέμενη προμήθεια βαλλιστικών πυραύλων στη Μόσχα».
«Εκτιμάται ότι θα υποστηρίξουν ότι αυτοί οι τύποι πυραύλων χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση στο παιδικό ίδρυμα» υποστηρίζει η SVR.
«Με αυτόν τον τρόπο η Ουάσινγκτον οδηγεί τους Ευρωπαίους, άμεσα και βίαια να απαντήσουν σε αυτό το γεγονός, προκειμένου να καταδικάσουν τη Ρωσία και τους εταίρους της» καταλήγει η SVR.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης