Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία τελειώνει, οι ΗΠΑ ανησυχούν - Τα σχέδια ειρήνης, κόλπο καθυστερήσεων – Σκόνη Storm Shadow από Ρωσικό Tor-M2

Η Ουκρανία τελειώνει, οι ΗΠΑ ανησυχούν - Τα σχέδια ειρήνης, κόλπο καθυστερήσεων – Σκόνη Storm Shadow από Ρωσικό Tor-M2
Απίστευτο – Το Ρωσικό σύστημα αεράμυνας Tor-M2 διέλυσε τον πύραυλο Storm Shadow - John Cohen (Εσωτερική Ασφάλεια ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν το πιο περίπλοκο σύνολο απειλών των τελευταίων 40 ετών
(upd8) Όταν η Δύση μελετάει σχέδια ειρήνης αυτό σημαίνει ότι βλέπουν το αδιέξοδο και την ήττα στο Ουκρανικό μέτωπο.
Όταν ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος μιλάει για νέο σχέδιο ειρήνης, που θα παρουσιάσει στον ΟΗΕ την νέα εβδομάδα, αυτό σημαίνει ότι είναι πανικοβλημένος και για να κερδίσει χρόνο… αφού το μέτωπο καταρρέει… ανακάλυψε την σπουδαιότητα της ειρήνης…ενώ προέβη σε τρομοκρατική επίθεση στο Kursk.
H Ρωσία ξέρει και δεν θα παγιδευτεί, τα σχέδια ειρήνης είναι προπέτασμα καπνού και κόλπα καθυστερήσεων…
Ήδη έχει τονιστεί από την Ουκρανική στρατιωτική διοίκηση ότι χρειάζεται 3 με 4 μήνες για να οργανώσει νέες Ταξιαρχίες.
Επίσης ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ τονίζει ότι η ένταξη της Ουκρανίας θα είναι η μόνη λύση για ειρήνη… για την Ρωσία αυτό το ενδεχόμενο είναι ολοκληρωτικός πόλεμος.
Γιατί όμως ο Zelensky και η Δύση επανέφεραν τα σχέδια ειρήνης… στο επίκεντρο;
Η απάντηση είναι απλή, στο Kursk έχει συντελεστεί σφαγή ο Ουκρανικός στρατός έχασε 14.500 στρατιώτες και 1.000 τεθωρακισμένα σε διάρκεια 42 ημερών.
Στο Kupyansk έβγαλε ανακοίνωση το ουκρανικό Επιτελείο Στρατού τονίζοντας ότι η κατάσταση είναι ζοφερή.
Οι Ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τις κρίσιμες πόλεις Chasiv Yar και Toretsk.
Ένα τεράστιο καζάνι μεταξύ Pokrovsk, Kurakhove και Ugledar έχει σχηματιστεί και εκεί θα γραφεί ο επίλογος του μετώπου στο νότιο Donetsk πρόκειται για μια έκταση σχεδόν 3.000 χιλιομέτρων όπου οι Ουκρανοί ηττώνται ξεκάθαρα.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά οι Ρώσοι με ένα σύστημα Tor-M2 έκαναν σκόνη ένα βρετανικό πύραυλο Storm Shadow…
Πλέον οι Ρώσοι τους διαλύουν τους Storm Shadow....
Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους πάντως ανησυχούν που η Ρωσία έφθασε να έχει στρατό 2.389.130... το λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη λένε τώρα οι αμερικανοί...

Patrick Ryder (Πεντάγωνο ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ έλαβαν στα σοβαρά την απόφαση της Ρωσίας να αυξήσει τον στρατό της στις 2.389.130 μονάδες

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έλαβαν σοβαρά υπόψη την απόφαση της Ρωσίας να αυξήσει το μέγεθος του στρατού τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Patrick Ryder.
«Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη αυτή τη ρητορική», είπε ο Patrick Ryder σε μια ενημέρωση όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την απόφαση.
Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Putin, με διάταγμα, αποφάσισε να αυξήσει το επίπεδο στελέχωσης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων σε 2.389.130 άνδρες, συμπεριλαμβανομένων 1,5 εκατομμυρίου στρατιωτικού προσωπικού.
Αργότερα, ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου Peskov είπε ότι η αύξηση του μεγέθους του ρωσικού στρατού συνδέεται με την αύξηση του αριθμού των απειλών κατά μήκος της περιμέτρου των συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας και η ασταθής κατάσταση στα ανατολικά.

Bloomberg: Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας θέλουν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις μετά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας πιστεύουν ότι η κατάλληλη στιγμή για να επιτευχθεί συμφωνία για την Ουκρανία μπορεί να είναι η περίοδος μεταξύ των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ και της ορκωμοσίας του, με στόχο τον τερματισμό της σύγκρουσης μέσω διαπραγματεύσεων, αναφέρει το Bloomberg.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, ορισμένοι σύμμαχοι του Κιέβου άρχισαν να συζητούν πώς θα μπορούσε να τερματιστεί η σύγκρουση.
«Στο πλαίσιο των συζητήσεων σχετικά με τη στρατηγική (για την Ουκρανία) για το 2025, οι αξιωματούχοι εξετάζουν πιο σοβαρά πώς θα μπορούσε να υπάρξει τερματισμός της σύγκρουσης μέσω διαπραγματεύσεων», ανέφερε το Bloomberg.
Ορισμένοι σύμμαχοι του Κιέβου πιστεύουν ότι η περίοδος μεταξύ των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο 2024 και της ορκωμοσίας του τον Ιανουάριο 2025 θα μπορούσε να αποτελέσει παράθυρο ευκαιρίας για τη σύναψη ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας με τη βοήθεια του, Joe Biden, γράφει το Bloomberg.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, αναμένεται ότι ο Zelensky, στο πλαίσιο του λεγόμενου σχεδίου «νίκης» για την Ουκρανία, το οποίο θέλει να παρουσιάσει στον Biden, θα υποστηρίξει την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, θα περιλαμβάνει την σύναψη συμφωνιών ασφαλείας και συνέχιση της μεταφοράς προηγμένων όπλων στο Κίεβο.
Όπως σημείωσε ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ, η Ουάσιγκτον αναμένει ότι αυτό το σχέδιο θα είναι μαξιμαλιστικό και ασαφές.
Νωρίτερα, ο Zelensky, μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε ότι έχει σχέδιο για τη «νίκη» της Ουκρανίας.
Ανάμεσα στις 4 κύριες κατευθύνσεις, σύμφωνα με τον Zelensky, είναι «ένα ισχυρό πακέτο αναγκασμού της Ρωσίας να τερματίσει τον πόλεμο διπλωματικά».
Η Ρωσία απάντησε ότι έχει επίγνωση και συνεχίζει την ειδική επιχείρηση και θα επιτύχει τους στόχους της.

John Cohen (Εσωτερική Ασφάλεια ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν το πιο περίπλοκο σύνολο απειλών των τελευταίων 40 ετών

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν το πιο περίπλοκο και επικίνδυνο σύνολο απειλών εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια, δήλωσε στο Politico ο John Cohen, πρώην ανώτερος αξιωματούχος του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των πληροφοριών και της αντιτρομοκρατίας.
«Οι προεδρικές εκλογές στις 5 Νοεμβρίου 2024 έρχονται σε μια εποχή που οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν το πιο περίπλοκο, δυναμικό και επικίνδυνο σύνολο απειλών που έχω δει σε περισσότερα από 40 χρόνια δουλειάς επιβολής του νόμου, εσωτερικής ασφάλειας και εθνικής ασφάλειας», είπε ο John Cohen.
Όπως σημείωσε ο John Cohen, η ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών αντιμετωπίζει φυσικές και κυβερνοαπειλές τόσο από το εξωτερικό όσο και από παράγοντες που δραστηριοποιούνται εντός της χώρας.
Σημείωσε επίσης ότι οι επιτιθέμενοι έχουν πλέον «κατακτήσει πλήρως τη δύναμη που έχει το Διαδίκτυο».
Επίσης ένας πρώην ανώτερος αξιωματούχος είπε στο Politico ότι οι αξιωματούχοι ασφαλείας και επιβολής του νόμου άργησαν να προσαρμοστούν σε αυτές τις αλλαγές.

Απίστευτο – Το Ρωσικό σύστημα αεράμυνας Tor-M2 διέλυσε τον πύραυλο Storm Shadow

Στρατιώτες από το πλήρωμα του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος Tor-M2 της ρωσικής ομάδας στρατευμάτων Center κατέρριψαν έναν πύραυλο Storm Shadow στη ζώνη ειδικής επιχείρησης, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.
Η κοινή εργασία με το στρατιωτικό προσωπικό από τον υπολογισμό του συγκροτήματος ανίχνευσης στόχων κατέστησε δυνατή την ταχεία ανίχνευση της εκτόξευσης πυραύλων Storm Shadow.
Επίσης αναφέρθηκε ότι τα πληρώματα των αυτοκινούμενων όπλων 2S9 Nona-S των αερομεταφερόμενων στρατευμάτων κατέστρεψαν συγκέντρωση στρατιωτικού προσωπικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη συνοριακή περιοχή του Kursk.
Διευκρινίζεται ότι οι στόχοι εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια εναέριας αναγνώρισης, οι αλεξιπτωτιστές ανακάλυψαν ένα εχθρικό οχυρό σε μια δασική φυτεία.
Επιπλέον, ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων του Akhmat, υποστράτηγος Apti Alaudinov, είπε ότι οι στρατιώτες της μονάδας αιχμαλώτισαν 20 Ουκρανούς στρατιώτες στην περιοχή.
Σύμφωνα με τον ίδιο, 12 εχθρικά μαχητικά παραδόθηκαν μόνο στην κατεύθυνση Sudzhan.
Ο Alaudinov πρόσθεσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν την κατάσταση στην περιοχή.

James Hecker (Στρατηγός ΗΠΑ, διοικητής Αεροπορίας σε Ευρώπη): Οι Ουκρανοί πιλότοι δεν έχουν εμπειρία για σύνθετες αποστολές με F-16

Οι Ουκρανοί πιλότοι δεν έχουν την εμπειρία να επιλύσουν περίπλοκες αποστολές στα F-16 που προμηθεύονται από τη Δύση, λέει ο στρατηγός James Hecker, διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην Ευρώπη και την Αφρική.
«Για τους πιλότους, αυτά τα F-16 είναι καινούργια, επομένως δεν θα σταλούν στις πιο επικίνδυνες αποστολές», φέρεται να είπε ο James Hecker στο American Air & Space Forces Magazine.
Ο James Hecker αναγνώρισε επίσης ότι οι σύμμαχοι του Κιέβου δεν μπορούν να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς πιλότους για να πετάξουν το F-16 αρκετά γρήγορα.
Στις 29 Αυγούστου, το Γενικό Επιτελείο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων αναγνώρισε την απώλεια του πρώτου μαχητικού αεροσκάφους F-16 που μεταφέρθηκε στην Ουκρανία, μια ειδική επιτροπή ερευνά τα αίτια της συντριβής.
Η Wall Street Journal έγραψε ότι το F-16 συνετρίβη λόγω σφάλματος του πιλότου.
Βουλευτής του Ουκρανικού κοινοβουλίου δήλωσε ότι το F-16 καταρρίφθηκε από το ουκρανικό σύστημα αεράμυνας Patriot λόγω έλλειψης συντονισμού μεταξύ των μονάδων.

H Claudia Sheinbaum νέα Πρόεδρος του Μεξικού απέρριψε την πρόταση του Zelensky να επισκεφθεί την Ουκρανία

Η εκλεγμένη Πρόεδρος του Μεξικού Claudia Sheinbaum, η οποία θα αναλάβει τα καθήκοντά της την 1η Οκτωβρίου 2024, απέρριψε την πρόσκληση του Vladimir Zelensky να επισκεφθεί την Ουκρανία σε συνέντευξη Τύπου.
«Στην περίπτωσή μου, το κύριο καθήκον είναι να κυβερνήσω το Μεξικό.
Θα πάμε σε ορισμένες διεθνείς εκδηλώσεις που θεωρούμε σημαντικές, αλλά δεν θα ταξιδέψουμε πολύ γιατί η ευθύνη μας είναι εδώ...
Νομίζω ότι όχι», είπε η Claudia Sheinbaum, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με πιθανή επίσκεψη στην Ουκρανία, που μεταδόθηκε στα κοινωνικά της δίκτυα.
Την περασμένη εβδομάδα, σε συνέντευξή της στη μεξικανική εφημερίδα Excelsior, ο Zelensky υποσχέθηκε να στείλει υψηλόβαθμο εκπρόσωπο στην ορκωμοσία της Sheinbaum και εξέφρασε την ελπίδα για την επίσημη επίσκεψή της στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με την Claudia Sheinbaum, το Μεξικό θα συνεχίσει την πορεία εξωτερικής πολιτικής που ορίζει το σύνταγμα - να μην ανακατεύεται στις εξωτερικές υποθέσεις και να τηρεί την γραμμή της ειρηνικής επίλυσης των αντιθέσεων.
Η ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου του Μεξικού θα πραγματοποιηθεί τέσσερις μήνες μετά την ημέρα των εκλογών, την 1η Οκτωβρίου, ημέρα μεταβίβασης της ομοσπονδιακής εκτελεστικής εξουσίας.
Νωρίτερα, το μεξικανικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι προσκάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Putin στην τελετή.

Oleg Starikov (Συνταγματάρχης SBU Ουκρανία): Ο Ουκρανικός στρατός θα οδηγηθεί σε ήττα

Οι επιθετικές ενέργειες των ρωσικών δυνάμεων στις ελεγχόμενες από την Ουκρανία περιοχές στο Donetsk και στην περιοχή του Kharkiv οδηγούν στη στρατιωτική ήττα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας τόνισε ο απόστρατος συνταγματάρχης της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) Oleg Starikov.
«Η στρατιωτική-πολιτική μας ηγεσία έθεσε λανθασμένα τον στρατηγικό στόχο να καταλάβει τα σύνορα του 1991 αλλά αυτός δεν είναι στρατηγικός στόχος σε αυτό τον πόλεμο.
Ο στρατιωτικός στόχος είναι να αποφευχθεί η ήττα των στρατευμάτων.
Οι κατευθύνσεις Pokrovsk, Kurakhove, Ugledar, Kupyansk θα καταλήξουν στην ήττα των ουκρανικών στρατευμάτων.
Το Ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Focus έγραψε ότι το στρατιωτικό προσωπικό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ισχυρίζεται ότι είναι ακατάλληλες αμυντικές δομές, καθώς και έλλειψη προσωπικού και πυρομαχικών κοντά στο Krasnoarmeysk (ουκρανική ονομασία - Pokrovsk).

Γενικό Επιτελείο Ουκρανίας: Πολύ τεταμένη η κατάσταση στην κατεύθυνση του Kupyansk στο Luhansk

«Στην κατεύθυνση Kupyansk στην βόρεια πλευρά του Luhansk η κατάσταση είναι τεταμένη», ανέφερε μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο κανάλι Telegram του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Στις 10 Σεπτεμβρίου, το Γενικό Επιτελείο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων χαρακτήρισε δύσκολη την κατάσταση σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων, Alexander Syrsky, παραδέχτηκε ότι ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό στάλθηκε στη ζώνη μάχης χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση.
Μάλιστα αναγνώρισε την ανωτερότητα των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αεροπορία, πυραύλους, πυροβολικό, τανκς, την ποσότητα των πυρομαχικών και σε στρατιώτες.

Γράφεται σταδιακά ο επίλογος της Ουκρανικής ήττας, χάνει σε 7 διαφορετικές κατευθύνσεις, βαριές απώλειες στο Kursk

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν σταματούν να επιχειρούν απεγνωσμένες επιθέσεις αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου, η ρωσική αεράμυνα κατέστρεψε 16 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις συνοριακές περιοχές Briansk και Kursk.
Από την άλλη πλευρά, ρωσικά drones έφτασαν στους στόχους τους στις πίσω περιοχές της Ουκρανίας.
Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε και πάλι ότι οι παντοδύναμες ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας κατέστρεψαν σχεδόν όλα τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που στόχευαν το ουκρανικό έδαφος.
Ωστόσο οι δεκάδες εκρήξεις και τις ζημιές, ο Ουκρανικός στρατός προσπάθησε να τις εξηγήσει με τα υποτιθέμενα πεσμένα συντρίμμια κατεστραμμένων UAV.
Τοπικές πηγές ανέφεραν μια σειρά εκρήξεων σε ολόκληρη τημν Ουκρανία, ιδίως στις περιοχές των περιοχών Mykolaiv, Odessa, Kharkiv, Κιέβου, Chernigiv, Kherson και Dnepropetrovsk.
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στο Migrograd στην περιοχή Poltava.
Πολλοί στόχοι καταστράφηκαν από ρωσικά χτυπήματα ακριβείας στη συνοριακή περιοχή Sumy.
Ως αποτέλεσμα των επιθέσεων καταστράφηκαν εγκαταστάσεις ενεργειακής υποδομής, αποθήκες πυρομαχικών και στρατιωτικός εξοπλισμός.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χάνουν πολλά ακριβά συστήματα του ΝΑΤΟ που έχουν συσσωρευτεί κοντά στα ρωσικά σύνορα για να υποστηρίξουν τις μάταιες επιχειρήσεις στην περιοχή του Kursk.
Σύμφωνα με αναφορές από την πρώτη γραμμή, ρωσικά drones καμικάζι έπληξαν ένα άλλο σύστημα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων κατασκευής ΗΠΑ, καθώς και πυρομαχικά και στρατιωτικό προσωπικό.
Συνολικά, ο ουκρανικός στρατός έχει χάσει τουλάχιστον 7 αμερικανικής κατασκευής HIMARS και επίσης 7 συνολικά M270 MLRS ως αποτέλεσμα των ρωσικών επιδρομών στη συνοριακή περιοχή Sumy

Οι Ουκρανοί δέχονται σφοδρότατα πυρά στο Kursk, οι Ρώσοι έχουν ανακτήσει σημαντικά εδάφη

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις στο Glushkovsky Raion δυτικά της τρέχουσας περιφέρειας Kursk που είναι εμφανής στις 17 Σεπτεμβρίου, αλλά δεν πραγματοποίησαν καμία επιβεβαιωμένη προέλαση.
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Veseloye (νοτιοδυτικά του Glushkovo) και στο Medvezhye (νοτιοανατολικά του Veseloye).
Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στο Korenevsky (στο δυτικό τμήμα) και κατέλαβαν δύο οικισμούς νοτιοανατολικά του Koreveno).
Μια ουκρανική πηγή ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει τις ρωσικές δυνάμεις στο Kremyanoye (ανατολικά του Korenevo).

Νέα προέλαση Ρώσων σε Kupyansk-Svatove-Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 17 Σεπτεμβρίου.
Οι Ρώσοι συνέχισαν να προελαύνουν βορειοδυτικά, δυτικά και νοτιοδυτικά του Pishchane προς Kolesynivka και Kruhlyahivka (όλα νοτιοανατολικά του Kupyansk) και 2,8 χιλιόμετρα βαθιά ανατολικά του Nevske του Novosadove (βορειοδυτικά της Kreminna).

Πλησιάζουν να καταλάβουν το μισό Chasiv Yar οι Ρώσοι

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση Chasiv Yar και διέσχισαν το κανάλι Siverskyi-Donets Donbas προς το Stupochky (νότια του Chasiv Yar), προχώρησαν νοτιοδυτικά του φυσικού καταφυγίου Stupki-Holubivske 2 (νοτιοανατολικά του Chasiv Yar) και προχώρησαν εντός του Zhovtnevyi Chasiv

Οι Ρωσικές νίκες προς Pokrovsk είναι συγκλονιστικές, χτυπούν ήδη την πόλη – Κατέλαβαν τον κρίσιμο οικισμό Ukrainsk

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα ανατολικά και νοτιοανατολικά του Pokrovsk.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα βορειοανατολικά του Novokalynove (ανατολικά του Pokrovsk), βορειοδυτικά του Arkhanhelske (ανατολικά του Pokrovsk και δυτικά του Novokalynove), εντός του κεντρικού και βορειοδυτικού Hrodivka (ανατολικά του Pokrovsk και δυτικά του Arkhanhelske) και νοτιοδυτικά του Mykhailivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk και ακριβώς ανατολικά του Selydove).
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Ukrainsk και προχώρησαν στο Hrodivka
Οι Ρώσοι προχώρησαν 850 μέτρα βόρεια της Novohrodivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk) και κατέλαβαν το ορυχείο Novohrodivka.
Ρωσική πηγή δημοσίευσε πλάνα που δείχνει το αποτέλεσμα μιας ρωσικής επίθεσης σε μια γέφυρα στο Pokrovsk, και στοιχεία ασφαλείας του DNR ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές είχαν καταστρέψει αρκετούς βασικούς αυτοκινητόδρομους στο Pokrovsk.

UAF_Kursk_Incursion_September_17_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_September_17_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_September_17_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_September_17_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_September_17_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_September_17_2024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης