Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στην Ασία με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή, ο Nikkei -1,9% - Εξαίρεση το Χονγκ Κονγκ με ράλι 6%

Πτώση στην Ασία με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή, ο Nikkei -1,9% - Εξαίρεση το Χονγκ Κονγκ με ράλι 6%
Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας παραμένουν κλειστές για τις εβδομαδιαίες διακοπές της Χρυσής Εβδομάδας.
Πτώση σημείωσαν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη, ακολουθώντας το sell off της Wall Street μετά την επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ που προκάλεσε φόβους για μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση, ενώ το αργό πετρέλαιο σημειώνει άλμα λόγω του κινδύνου διαταραχών του εφοδιασμού.
Οι επενδυτές στράφηκαν σε ασφαλέστερα περιουσιακά στοιχεία, διατηρώντας τις αποδόσεις του αμερικανικού Δημοσίου συμπιεσμένες, ενώ ο χρυσός διαπραγματεύτηκε κοντά στο ιστορικό υψηλό.
Το δολάριο διαπραγματευόταν κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων έναντι του ευρώ.

Ράλι 6% για τον Hang Seng

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 υποχώρησε κατά 1,9%, ενώ ο δείκτης KOSPI της Νότιας Κορέας σημείωσε πτώση 0,6%.
Ωστόσο, ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ εκτοξεύθηκε κατά 6%, καθώς η ώθηση από τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η Κίνα, εξακολούθησε να ενισχύει το επενδυτικό κλίμα.
Αυτό συνέβαλε στην άνοδο του ευρύτερου δείκτη μετοχών της MSCI για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού κατά 0,6%, παρά το σε γενικές γραμμές εύθραυστο επενδυτικό κλίμα.
Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας παραμένουν κλειστές για τις εβδομαδιαίες διακοπές της Χρυσής Εβδομάδας.
Η διαπραγμάτευση στην Ταϊβάν ανεστάλη λόγω τυφώνα.

Ρευστό το επενδυτικό κλίμα

«Στην αλυσίδα των πιθανών κλυδωνισμών μεταβλητότητας της αγοράς, η γεωπολιτική τυπικά θα υπερισχύσει των οικονομικών, των εταιρικών κερδών ή της αντίδρασης της κεντρικής τράπεζας - κυρίως επειδή οι περισσότεροι παίκτες της αγοράς είναι κακοί στην τιμολόγηση του κινδύνου γύρω από αυτά τα γεγονότα», δήλωσε στο Reuters ο Chris Weston, επικεφαλής έρευνας στην Pepperstone.
Όπως σημείωσε, ενώ αυτά τα γεγονότα συνήθως συμφιλιώνονται  με τις αγορές, ο κίνδυνος που μπορεί να προκύψει είναι σαφώς σημαντικός».
«Η κατάσταση παραμένει ρευστή και η παραμικρή ηρεμία ή η αύξηση της επιθετικότητας στη ρητορική από το Ισραήλ ή το Ιράν θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα έναν σημαντικό αντίκτυπο στο κλίμα των αγορών».
Το Ιράν δήλωσε νωρίς την Τετάρτη ότι η πυραυλική του επίθεση κατά του Ισραήλ είχε τελειώσει, εκτός αν υπάρξει περαιτέρω πρόκληση, ωστόσο το Ισραήλ και οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν αντίποινα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης