Τελευταία Νέα
Speculator

Επιστολή σοκ Μπαμπασίδη (Πρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ) στο ΒΝ - Δηλώνει ότι απλώς προεδρεύει και …καταγγέλλει τον εαυτό του

Επιστολή σοκ Μπαμπασίδη (Πρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ) στο ΒΝ - Δηλώνει ότι απλώς προεδρεύει και …καταγγέλλει τον εαυτό του
Οι ανακρίβειες, η μετάθεση ευθυνών στους υπηρεσιακούς παράγοντες και τα ανακριβή στοιχεία για την επιτήρηση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Σχετικά Άρθρα
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει ως κόκκινη γραμμή στους υπουργούς του και τους άλλους αξιωματούχους της ΝΔ ότι δεν πρέπει να αναφέρουν ότι «παρέλαβα χάος» γιατί ο προηγούμενος Υπουργός, πρόεδρος ή διοικητής Οργανισμού τα πήγε χάλια και δεν μου παρέδωσε έργο.
Δεν είχε υπολογίσει όμως την ξεχωριστή περίπτωση του συνονόματου του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Κυριάκου Μπαμπασιδη που με επιστολή του απάντηση για το δημοσίευμα του ΒΝ «Αποκάλυψη: Το πάρτι με μαϊμού βοσκοτόπια και απάτες με κοινοτικές επιδοτήσεις συνεχίζεται με υπογραφή ΟΠΕΚΕΠΕ – Μπαμπασίδη» (πατήστε εδώ για να το διαβάσετε) απαξιώνει το έργο του 2022 και 2023 και θεωρεί ότι τα πράγματα δεν έγιναν σωστά.

Καταγγέλει τον εαυτό του;

Ο Κυριάκος Μπαμπασίδης όμως είχε οριστεί αρμόδιος αντιπρόεδρος στον ΟΠΕΚΕΠΕ σύμφωνα με το ΦΕΚ Αριθμ. 193/14754/ Τεύχος B’ 278/24.01.2023 όπου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
«Καθορισμός αρμοδιοτήτων των Αντιπροέδρων του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Διευθύντριας του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.) - Ν.Π.Ι.Δ.»

Έχοντας υπόψη:

7. Την υπό στοιχεία 267/θέμα 1ο/22-12-2022 απόφαση - εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. - Ν.Π.Ι.Δ. σχετικά με τον καθορισμό αρμοδιοτήτων των Αντιπροέδρων του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Διευθύντριας του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε
Α. Στoν Αντιπρόεδρο Δ.Σ. του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Κυριάκο Μπαμπασίδη του Αριστείδη, αναθέτουμε την άσκηση των αρμοδιοτήτων, που αφορούν στα αντικείμενα των κάτωθι Διευθύνσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Οργανισμού:
α) Τεχνικών Ελέγχων.
β) Αμέσων Ενισχύσεων και Αγοράς.

Έχοντας ακριβώς αρμοδιότητα το συντονισμό και το έργο των Διευθύνσεων που σύμφωνα με την επιστολή του στην ουσία είναι σαν να καταγγέλλει τον … εαυτό του!!!
Και το ερώτημα είναι: Δεν του άρεσε του κυρίου Μπαμπασίδη η προηγούμενη εγκύκλιος; Ή δεν άρεσε στον νυν Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και είπε να την αλλάξει;
Ποιος ήταν αυτός που σπεύδει να εφαρμόσει την φορολογική διαδικασία όταν είναι γνωστό σε όλους ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ έκλεινε το μάτι σε μαϊμού Ε9 και ενοικιαστήρια σε όλη την Ελλάδα;
Δεν άκουσε και δεν είδε τίποτα ο Κυριάκος Μπαμπασίδης για το εθνικό απόθεμα, δεν έχει διαβάσει κανένα δημοσίευμα; Ούτε εκείνο για την έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που καλούσε τον ΟΠΕΚΕΠΕ να χρησιμοποιεί το κτηματολόγιο και όχι τα Ε9;
Ήταν ή δεν ήταν ο αρμόδιος αντιπρόεδρος την περίοδο που ο ΟΠΕΚΕΠΕ δέσμευσε περί τα 6.000 ΑΦΜ για απάτες και ζήτησε ισχυρά παραστατικά ιδιοκτησίας για να τα ξεμπλοκάρει;

Απλά προεδρεύει...

Κι αν δεν είναι αυτός που εισηγήθηκε την αλλαγή της εγκυκλίου τότε οφείλει να μας πει ποιος του την επέβαλε; Γιατί το Εγώ απλά προεδρεύω που είχε πει ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου δείχνει ότι θέτει τον εαυτό του άμοιρο ευθυνών για όλα και πετά το μπαλάκι στους υφισταμένους του.
Και είναι απορίας άξιο πως γίνεται ο ίδιος άνθρωπος τη μια χρονιά να συνυπογράφει εγκύκλιο που περιλαμβάνει όλα τα νόμιμα παραστατικά ιδιοκτησίας και την επόμενη χρονιά να κλείνει το μάτι στους απατεώνες;
Όσο για τους λόγους που οδήγησαν στην αναστολή της διαπίστευσης του Οργανισμού και στην επιτήρηση από τον Τσιάρα; Αλήθεια τι επιτηρεί ο Υπουργός τον οποίο μαθαίνουμε ότι κάποιοι παρακάμπτουν στέλνοντας επιστολές με απλή κοινοποίηση σε στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου;

Η επιτήρηση και οι πρακτικές Μπαμπασίδη

Να θυμίσουμε ότι δεν πάει πο
λύς καιρός που ο αγροτικός τύπος δημοσίευσε έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο οποίο αναφερόταν επί λέξη:
Appendix 4
Accreditation criteria no longer respected or seriously deficient

In the previous financial years, the Certification Body reported serious deficiencies in the Paying Agency’s compliance with the Delegation accreditation criterion, regarding administrative and on-the-spot checks, for Non-IACS expenditure of both Funds. DG AGRI confirmed the severity of these findings in the audit carried out in May 2021 (PAYR/2020/004/GR) and followed up in a monitoring audit in December 2023. (https://www.agronews.gr/thesmika/213687/upo-epitirisi-tithetai-o-opekepe-apo-tin-ee-gia-sovari-aneparkeia-apeileitai-me-oristiki-arsi-tis-pistopoiisis/)

Το κείμενο είναι στα αγγλικά αλλά φανταζόμαστε δεν θα έχει πρόβλημα να το διαβάσει ο κύριος Μπαμπασίδης εφόσον έχει μεταπτυχικές σπουδές σε αγγλικό Πανεπιστήμιο …….
Κατά συνέπεια τα πεπραγμένα του 2020 ήταν αυτά που οδήγησαν στην επιτήρηση.
Και η συμπεριφορά του κ. Μπαμπασίδη τον περασμένο Δεκέμβριο …….
Ήταν ή δεν ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο τότε που ο κ. Μπαμπασίδης από Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ για να φύγει ο τότε Πρόεδρος ώστε να γίνει τον Ιανουάριο χαλίφης στη θέση του χαλίφη;
Ήταν η δεν ήταν ο κύριος Μπαμπασίδης ο άνθρωπος που με δική του υπογραφή αποδεσμεύτηκαν και πληρώθηκαν μεγάλος αριθμός από τα δεσμευμένα ΑΦΜ όπως διαφήμισε σε σχετικό δελτίο τύπου;

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του κ. Μπαμπασίδη προς το BankingNews:

ΑΘΗΝΑ 2/10/2024

ΠΡΟΣ κ. Καρούτζο Νίκο

Θέμα : «Απάντηση στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.bankingnews.gr»

Με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας σας www.bankingnews.gr με τίτλο : «Αποκάλυψη : Το πάρτι με μαϊμού βοσκοτόπια και απάτες με κοινοτικές επιδοτήσεις συνεχίζεται με υπογραφή ΟΠΕΚΕΠΕ – Μπαμπασίδη» και ημερομηνία 01.10.2024, σας ενημερώνουμε για τα εξής :

Κάθε διοικητική διαδικασία του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., αποτυπώνεται σε εγκυκλίους του Οργανισμού, οι οποίες πριν την δημοσίευσή τους στην «Διαύγεια», προϋποθέτουν κατά σειρά τα εξής :
την εισήγηση των υπηρεσιακών παραγόντων, οι οποίοι λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα εθνική και κοινοτική νομοθεσία συντάσσουν τις εγκυκλίους,
την επεξεργασία και έγκριση των εγκυκλίων από τους αρμόδιους Προϊσταμένους των Τμημάτων και Δ/νσεων του Οργανισμού,
την επίβλεψη διόρθωση και έγκριση των εγκυκλίων από τους αρμόδιους Αντιπροέδρους του Οργανισμού και τελικώς,
την έγκριση του Προέδρου του Οργανισμού, για την δημοσίευση τους στην «Διαύγεια» και την έναρξη της ισχύος τους.
Η Διοίκηση και τα στελέχη του Οργανισμού τηρούν κατά γράμμα την ανωτέρω διαδικασία, η οποία είναι σύμφωνη με τις διοικητικές διαδικασίες που προβλέπονται από το Υπουργείο Εσωτερικών για κάθε εγκύκλιο του εκδίδει ο Οργανισμός.
Ως εκ τούτου το ίδιο έχει συμβεί και για την εγκύκλιο οδηγιών υποβολής ενιαίας αίτησης ενίσχυσης του 2024 (αρ. πρ. 43833/16.07.2024) όπως τροποποιήθηκε (με την υπ. αρ. πρ. 54871/12.09.2024 εγκύκλιο), και η οποία έχει εκδοθεί από τέσσερις συναρμόδιες Δ/νσεις του Οργανισμού για την οποία ανακριβώς το δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.bankingnews.gr, αναφέρει ως προσωπική εγκύκλιο του Προέδρου του Οργανισμού κ. Μπαμπασίδη, υπονοώντας προσωπικές επιλογές στη σύνταξή της που ευνοούν σύμφωνα με το δημοσίευμα μη νόμιμες διαδικασίες και συμφέροντα.
Σε ότι αφορά την ουσία του δημοσιεύματος για δήθεν ελαστικότερη μεταχείριση ως προς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τονίζουμε ότι, η εγκύκλιος συντάχθηκε τηρώντας την υπηρεσιακή διαδικασία και βασίστηκε στα προβλεπόμενα από την φορολογική νομοθεσία και συγκεκριμένα το άρθρο 15. Παρ.4. του Νόμου 4174/2013 (βάσει ΠΟΛ1028/23.01.2015) όσον αφορά την νόμιμη χρήση των αγροτεμαχίων (δενδρώδης καλλιέργειες, αροτραίες καλλιέργειες, βοσκότοποι).
Τέλος, επισημαίνουμε ότι για τα έτη 2022 και 2023 για τα οποία γίνεται αναφορά στο δημοσίευμα, ως έτη κατά τα οποία διακόπηκε το «πάρτι», τονίζεται ότι ο Οργανισμός έχει υπαχθεί σε καθεστώς επιτήρησης λόγω διαχειριστικών προβλημάτων, ακριβώς για τα έτη 2022-2023.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης