Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Η πρωθυπουργός Meloni κάλεσε τον Ισραηλινό πρεσβευτή για τις απαράδεκτες ενέργειες στον Λίβανο

Ιταλία: Η πρωθυπουργός Meloni κάλεσε τον Ισραηλινό πρεσβευτή για τις απαράδεκτες ενέργειες στον Λίβανο
Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας ήρθε σε επαφή με τον Ισραηλινό ομόλογό του
Σχετικά Άρθρα
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός κάλεσε σήμερα 10/10 τον Ισραηλινό πρεσβευτή στη Ρώμη μετά την «απαράδεκτη» -όπως τη χαρακτήρισε- συμπεριφορά των ισραηλινών δυνάμεων που φέρεται να πυροβόλησαν εναντίον βάσεων επανδρωμένων από Ιταλούς ειρηνευτές στο νότιο Λίβανο, την ώρα που και το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ζητά εξηγήσεις από το Ισραήλ.
Αφού το αρχηγείο και δύο ιταλικές βάσεις της UNIFIL -των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ στο νότιο Λίβανο- «επλήγησαν από πυρά του ισραηλινού στρατού» την Πέμπτη 10/10 η πρωθυπουργός Giorgia Meloni μίλησε με τον διοικητή του δυτικού τομέα της αποστολής UNIFIL, για να ενημερωθεί για την ασφάλεια των ιταλικών στρατευμάτων, ανέφερε το γραφείο της.
Η Ιταλίδα αξιωματούχος επικοινώνησε επίσης με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Yoav Gallant, για να του υπενθυμίσει «με αποφασιστικότητα» ότι «αυτό που συμβαίνει κοντά στις ιταλικές βάσεις της UNIFIL στο νότιο Λίβανο» είναι «απαράδεκτο», σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης.
Επίσης, ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Guido Crosetto το πρωί ήρθε σε επαφή με τον Ισραηλινό ομόλογό του με στόχο να διαμαρτυρηθεί για τους πυροβολισμούς κατά του στρατηγείου της αποστολής Unifil στον νότιο Λίβανο.
«Όλα όσα συμβαίνουν κοντά στις ιταλικές βάσεις της Unifil στον νότιο Λίβανο και γενικότερα αναφορικά με την αποστολή Unifil αρχίζοντας από το γενικό στρατηγείο της, από εμένα προσωπικά και την ιταλική κυβέρνηση θεωρούνται απαράδεκτα», τόνισε ο Ιταλός υπουργός, ενώ «έλαβε εγγυήσεις σχετικά με τη στάση ύψιστης προσοχής σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του στρατιωτικού προσωπικού αλλά επανέλαβε ότι πρέπει να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο λάθος που θα θέσει σε κίνδυνο τους στρατιώτες, Ιταλούς και της Unifil».
Παράλληλα, ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ και ειδικός στο να «καταδικάζει», Josep Borrell, καταδίκασε τους βομβαρδισμούς των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ από τις ισραηλινές δυνάμεις σε ανάρτησή του στο Χ την Πέμπτη, γράφοντας ότι «άλλη μια γραμμή έχει ξεπεραστεί επικίνδυνα στον Λίβανο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης