Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Στην αξιολόγηση της S&P τα βλέμματα – Δεν αποκλείονται κινήσεις profit taking λόγω 3 ανοδικών συνεδριάσεων

Χρηματιστήριο: Στην αξιολόγηση της S&P τα βλέμματα – Δεν αποκλείονται κινήσεις profit taking λόγω 3 ανοδικών συνεδριάσεων
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε ένα οριακά πτωτικό άνοιγμα σήμερα, με τους επενδυτές να αξιολογούν την πρόσφατη χαλάρωση της πολιτικής από την ΕΚΤ
Σχετικά Άρθρα
Στην αξιολόγηση του αξιόχρεου από την S&P σήμερα το βράδυ στρέφεται το ενδιαφέρον των επενδυτών, με μία αναβάθμιση να μην αποκλείεται σύμφωνα με αναλυτές.
Όπως σημειώνουν είναι πιθανό η κίνηση της αγοράς στις τελευταίες συνεδριάσεις να οφείλεται και στις προσδοκίες επενδυτών για αναβάθμιση.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε ένα οριακά πτωτικό άνοιγμα σήμερα, με τους επενδυτές να αξιολογούν την πρόσφατη χαλάρωση της πολιτικής από την ΕΚΤ, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και η εγχώρια αγορά, μετά από 3 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις.
Στο επίκεντρο θα παραμείνουν οι μετοχές των τραπεζών, ενώ βλέμματα θα τραβήξει και ο ΟΠΑΠ μετά την καλή πορεία που φαίνεται πως είχε στους 8 μήνες από τα στοιχεία της αγοράς. Σύμφωνα με αυτά υπήρξε αύξηση της τάσης του πρώτου εξαμήνου για τη λιανική, η οποία όμως αντισταθμίστηκε από την υποχώρηση της δραστηριότητας λοταρίας. Από την άλλη η αγορά είχε μεγάλη αύξηση στη δραστηριότητα Online και αναμένεται να αποτυπωθεί και στη δραστηριότητα του ΟΠΑΠ (Stoiximan).
Στο επίκεντρο θα βρεθεί και ο ΑΔΜΗΕ, μετά την ανακοίνωση της διάθεσης του 20% της Αριάδνη, του φορέα υλοποίησης της διασύνδεσης Αττικής-Κρήτης.

Eurobank Equities
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της ΕΕ δείχνουν ένα ελαφρώς αρνητικό άνοιγμα σήμερα, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται τα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα και τις προοπτικές πολιτικής μετά την τελευταία κίνηση χαλάρωσης από την ΕΚΤ.

Piraeus Securities
Θα περιμέναμε ότι η αγορά θα κλείσει την εβδομάδα με θετικό πρόσημο. Παρά την πρόσφατη μεταβλητότητα στις αγορές πετρελαίου, πιστεύουμε ότι στα τρέχοντα επίπεδα η μετοχή της Motor Oil προσφέρει ένα ελκυστικό σημείο εισόδου.

Optima Bank

Περιμένουμε από το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα.

Beta
Τα κέρδη των τριών συνεδριάσεων μπορεί να βάλουν σε πειρασμό για κάποιες ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, ωστόσο οι επενδυτές στρέφονται σταδιακά στις εγχώριες ανακοινώσεις του 3ου τριμήνου, οι οποίες παρέχουν περιθώριο για επιλεκτικές αγορές. Σημειώστε ότι τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Οκτωβρίου λήγουν σήμερα, ενώ η S&P θα ανακοινώσει την ετυμηγορία της για την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Κύκλος
Λήγουν σήμερα τα ΣΜΕ για τον τρέχοντα μήνα, ενώ αργά το βράδυ ο οίκος S&P ανακοινώνει την έκθεσή του για την πιστοληπτική ικανότητα της ελληνικής  οικονομίας. Η μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ και το ξέφρενο πάρτι στις Ευρωπαϊκές αγορές συνετέλεσαν στην υπέρβαση με την πρώτη προσπάθεια της διακεκαυμένης ζώνης που διέρχονται οι ΜΚΟ των 20, 30, 60, 90 και 100 ημερών (1428-1435 μονάδων) που μετατρέπεται στην πλησιέστερη στήριξη, όπως προσδιορίζει η τεχνική ανάλυση. Επόμενος άθλος η υπέρβαση του καθοδικού χάσματος των 1447 μονάδων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης