Τελευταία Νέα
Chania
Αυτοκίνητο

Η Toyota έχει την μεγαλύτερη αξία στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία

tags :
Η Toyota έχει την μεγαλύτερη αξία στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία
Η Toyota παραμένει η πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, σύμφωνα με τη νέα έκθεση της Brand Finance για το 2025, αφήνοντας πίσω την Tesla, η οποία υποχώρησε στην τέταρτη θέση.
Η μελέτη εκτιμά την αξία της Toyota στα 64,7 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 59 δισ. ευρώ), καταγράφοντας άνοδο 23% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ η Tesla υπέστη μείωση της αξίας της κατά 26%, στα 43 δισ. δολάρια (περίπου 39 δισ. ευρώ).
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Mercedes-Benz με αξία 53 δισ. δολάρια (περίπου 48 δισ. ευρώ), παρά μια πτώση 11% από πέρυσι, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο όμιλος Hyundai με σημαντική αύξηση στην αξία του.
Η έρευνα της Brand Finance δεν βασίζεται μόνο στις πωλήσεις ή την απόδοση στο χρηματιστήριο, αλλά λαμβάνει υπόψη δεδομένα όπως οι απόψεις καταναλωτών, οι συμφωνίες αδειών και άλλοι παράγοντες.
Η Tesla, που κάποτε κυριαρχούσε στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, φαίνεται να έχει επηρεαστεί αρνητικά από διάφορους παράγοντες, όπως η παλαιότητα της γκάμας της, αλλά και η αμφιλεγόμενη δημόσια εικόνα του διευθύνοντα συμβούλου της, Elon Musk (διαβάστε περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης