
«Η στρατηγική και το στυλ του Trump περιλαμβάνει τη χρήση εκβιασμού για να πιέσει τους εμπορικούς του εταίρους να κάνουν παραχωρήσεις, γι' αυτό απείλησε αρχικά με δασμούς 60%», είπε ο Wang
«Η στρατηγική και το στυλ του Trump περιλαμβάνει τη χρήση εκβιασμού για να πιέσει τους εμπορικούς του εταίρους να κάνουν παραχωρήσεις, γι' αυτό απείλησε αρχικά με δασμούς 60%», είπε ο Wang στο Sputnik.
Αλλά «η οικονομία των ΗΠΑ δεν θα μπορούσε να αντέξει ένα τέτοιο πλήγμα, καθώς το 90% του κόστους των δασμών θα έπεφτε στους Αμερικανούς καταναλωτές.
Πρέπει ακόμα να φροντίσει την οικονομία της χώρας».
Ο Wang σημείωσε ότι οι δασμοί του 10% συνδέονται με υποσχέσεις της εκστρατείας και όχι μόνο με εμπορικά ζητήματα.
Αρχικά προορίζονταν να εξισορροπήσουν το έλλειμμα, τώρα στοχεύουν να διαταράξουν τον ρόλο της Κίνας ως «εργοστάσιο του κόσμου».
Η Κίνα, πρόσθεσε ο Wang, θα τηρήσει τις αρχές του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, αλλά θα λάβει και αντίμετρα για να προστατεύσει τα συμφέροντά της, αναγκάζοντας τις αμερικανικές βιομηχανίες να πληρώσουν το τίμημα.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών