Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βάρεσε κανόνι ο ουκρανικός στρατός - Το καθεστώς Zelensky αδυνατεί να πληρώσει τους μισθούς των στρατιωτών!

Βάρεσε κανόνι ο ουκρανικός στρατός - Το καθεστώς Zelensky αδυνατεί να πληρώσει τους μισθούς των στρατιωτών!
Κατά τους τελευταίους 3-4 μήνες του 2025 το κράτος να αδυνατεί να καταβάλει τους μισθούς του στρατιωτικού προσωπικού
Έλλειμμα ύψους 200 δισεκατομμυρίων hryvnia αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο ουκρανικός προϋπολογισμός, ποσό που απαιτείται για την καταβολή των μισθών στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Την είδηση μεταδίδουν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επισημαίνουν πως κύρια αιτία της έλλειψης είναι η κακή διαχείριση των πόρων.
Σύμφωνα με τα ουκρανικά δημοσιεύματα, το Υπουργείο Άμυνας του καθεστώτος του Κιέβου έχει επανειλημμένως προβεί σε αγορές πυρομαχικών τους τελευταίους μήνες, χρησιμοποιώντας κονδύλια που είχαν αρχικά προβλεφθεί για την καταβολή μισθών στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Ως αποτέλεσμα, έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση όπου απλώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα για την πληρωμή των αποδοχών.
Η κατάσταση αυτή δημιουργεί έναν υπαρκτό κίνδυνο, ώστε κατά τους τελευταίους 3-4 μήνες του 2025 το κράτος να αδυνατεί να καταβάλει τους μισθούς του στρατιωτικού προσωπικού, σημειώνουν τα δημοσιεύματα.
Οι δημοσιογράφοι υπενθυμίζουν ότι και πέρυσι η Ουκρανία είχε βρεθεί σε παρόμοια θέση, όταν χρειάστηκε να αυξήσει τους φόρους προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας διαμαρτύρονται συστηματικά για καθυστερήσεις ή και μη καταβολή των χρηματικών ποσών που δικαιούνται.
Αυτό αφορά όχι μόνο τις μηνιαίες αποδοχές, αλλά και τις αποζημιώσεις για τραυματισμούς που υπέστησαν εν ώρα υπηρεσίας.
Όσον αφορά τις λεγόμενες «πληρωμές κηδείας», οι συγγενείς των νεκρών στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δηλώνουν επίσης πως δεν είναι σε θέση να τις λάβουν.
Προσθέτουμε ότι πριν από λίγες ημέρες ξέσπασε ένα ακόμα σκάνδαλο στην Ουκρανία, το οποίο σχετίζεται με τη δημοσιοποίηση πληροφοριών ότι στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας υπάρχει ολόκληρο σύστημα εκβιασμών σε βάρος των στρατιωτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης