Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Να ανοίξουν μόνο τα μικρά καταστήματα, όχι οι εκκλησίες

Βασιλακόπουλος: Να ανοίξουν μόνο τα μικρά καταστήματα, όχι οι εκκλησίες
Η επιτυχία των μέτρων εξαρτάται σε μεγάλο ποσοστό από την εφαρμογή τους είπε ο κ.Βασιλακόπουλος
Υπέρ του ανοίγματος των μικρών καταστημάτων του λιανεμπορίου και κατά του να ανοίξουν οι εκκλησίες τάχθηκε ο καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας της ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βασιλακόπουλος τάχθηκε κατά του ανοίγματος των ναών, καθώς όπως επισήμανε «δε νομίζω να καταφέρουμε να φτάσουμε σε τέτοια επιδημιολογική εικόνα που θα επιτρέπει το άνοιγμα των εκκλησιών με ασφάλεια».
«Αυτό που έγινε στο Harrods στη Βρετανία με το που άνοιξε (συνωστισμός) τι σας κάνει να πιστεύετε ότι δε θα γίνει από τους θρησκευόμενους Έλληνες όταν θα ανοίξουμε την εκκλησία και θα θέλει να πάει να ανάψει το κεράκι του;» διερωτήθηκε ο κ.Βασιλακόπουλος, ο οποίος σχετικά με το λιανικό εμπόριο εξήγησε ότι θα πρέπει να ανοίξει μόνο για τα μικρά καταστήματα και μόνο με ραντεβού.
«Αν συνεχίσουμε να είμαστε τόσο χαλαροί όσο είμαστε, σε 15 μέρες με 20 μέρες από την ώρα που θα ανοίξουν τα πάντα θα έχουμε χειρότερες καταστάσεις, γιατί τότε το κρύο θα είναι μεγαλύτερο.
Η μεταδοτικότητα του ιού θα είναι αυξημένη.
Το καλοκαίρι με το «έξω» και την υψηλή θερμοκρασία βοήθησε να μας συγχωρέσει τα λάθη.
Δεν υπάρχει τέλεια διαχείριση της επιδημίας επειδή ακούω κριτική για τα πάντα…
Υπάρχει ένας αόρατος και πολύ δύσκολος στην αντιμετώπισή του εχθρός, και η επιτυχία των μέτρων εξαρτάται σε μεγάλο ποσοστό από την εφαρμογή τους.
Αυτή τη στιγμή η εφαρμογή των μέτρων είναι λιγότερο επιμελής απ’ ό,τι την άνοιξη» υποστήριξε ο κ.Βασιλακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στις μετακινήσεις.
«Είμαστε πολύ μακριά από το να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, γιατί σε ελάχιστο διάστημα θα είμαστε μια ενιαία επιδημιολογικά περιφέρεια με ίσο φορτίο παντού.
Είναι το τελευταίο που πρέπει να γίνει» είπε ο κ.Βασιλακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης