Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λινού: Ναι στον εμβολιασμό των 12 – 18 ετών – Δεν θα πετύχουμε διαφορετικά ανοσία

Λινού: Ναι στον εμβολιασμό των 12 – 18 ετών – Δεν θα πετύχουμε διαφορετικά ανοσία
Πιο ήπια η πανδημία αλλά πεθαίνουν 1.000 άνθρωποι το μήνα είπε η κα. Λινού
Σχετικά Άρθρα

Υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας 12 – 18 ετών τάσσεται η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, η οποία υποστηρίζει ότι διαφορετικά δεν θα καταφέρουμε να πετύχουμε συλλογική ανοσία.
Σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 η κα.Λινού υποστήριξε πως πρέπει να εμβολιαστούν τα παιδιά αυτής της ηλικίας αφενός για να προστατευτούν και αφετέρου γιατί «δεν είναι δυνατόν να αποκτήσουμε συλλογική ανοσία αν τα παιδιά συνεχίσουν να νοσούν».
«Αυτό που θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για τα παιδιά είναι να κάνουν κανονικά κι όλα τα υπόλοιπα εμβόλια που χρειάζονται, γιατί λόγω του κορωνοϊού ο εμβολιασμός των παιδιών έχει μείνει πίσω» υποστήριξε η κα.Λινού.
Αναφερόμενη στην πορεία της πανδημίας, η κα. Λινού υπογράμμισε ότι η πανδημία είναι πιο ήπια, αλλά εξακολουθεί να είναι εδώ, καθώς πεθαίνουν περισσότεροι από 1.000 ασθενείς τον μήνα, αν και σημείωσε πως υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία στην εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων, όπως ο δείκτης θετικότητας, ο οποίος τις τελευταίες μέρες βρίσκεται συνεχώς κάτω από το 4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης