Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Οι περιοχές σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς το Σάββατο 6/7 – Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Οι περιοχές σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς το Σάββατο 6/7 – Ανεβαίνει η θερμοκρασία
Στην κατηγορία κινδύνου βρίσκονται οι περιοχές: Αττική και Κύθηρα, Λακωνία και νότια Εύβοια, Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Βορειοανατολικό Αιγαίο
Υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές το Σάββατο, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Σύμφωνα με τον Χάρτη, στην κατηγορία κινδύνου βρίσκονται οι περιοχές: Αττική και Κύθηρα, Λακωνία και νότια Εύβοια,
Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Βορειοανατολικό Αιγαίο.


Σε επιφυλακή η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Ανεβαίνει το Σάββατο ο υδράργυρος

Γενικά αίθριος αναμένεται το Σάββατο ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 και κατά τόπους στα δυτικά τους 36 βαθμούς. Στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 και κατά τόπους στα νησιά του Ιονίου, τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνμεοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Από τη Δευτέρα, το θερμόμετρο θα φτάσει και θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς. Στην Αττική σταθερά τη νέα εβδομάδα στους 37 βαθμούς, στη Θεσσαλονίκη στους 35-36 βαθμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης