Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Οι δέκα χώρες με το μικρότερο χάσμα μεταξύ των δύο φύλων - Τελευταία στην παγκόσμια κατάταξη η Ελλάδα!

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Οι δέκα χώρες με το μικρότερο χάσμα μεταξύ των δύο φύλων - Τελευταία στην παγκόσμια κατάταξη η Ελλάδα!
Σε συνολικά 142 χώρες η Ελλάδα καταλβάνει την 91η θέση
Τον βαθμό που έχουν εξαλειφθεί οι ανισότητες μεταξύ ανδρών και γυναικών εξετάζει σε συνολικά 142 χώρες το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και παρουσιάζει την «χρυσή δεκάδα» για το 2014.
Ειδικότερα το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για την κατάταξη των χωρών στην λίστα λαμβάνει υπόψη τους εξής παράγοντες: τις οικονομικές απολαβές, την πρόσβαση στην εκπαίδευση, την πολιτική χειραφέτηση καθώς και τις συνθήκες διαβίωσης των γυναικών.
Ειδικότερα οι Σκανδιναβικές χώρες κυριαρχούν στη λίστα, με την Ισλανδία να καταλαμβάνει τη νούμερο ένα θέση με το μικρότερο χάσμα μεταξύ των δύο φύλων, ενώ ακολουθούν η Νορβηγία, η Φιλανδία, η Σουηδία και η Δανία.



Έκπληξη προκαλεί η τοποθέτηση της Νικαράγουας αλλά και των Φιλλιπίνων στις θέσεις έξι και εφτά αντίστοιχα.
Παράλληλα θλιβερή είναι η θέση της Ελλάδας που βρίσκεται 91η, αλλά και της Κύπρου που ακλουθεί στην 95η θέση, με πολλές τριτοκοσμικές χώρες, όπως η Ουγκάντα, να τις ξεπερνούν.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης