Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βαρουφάκης σε επενδυτικά funds: Δεν θα κρατικοποιήσουμε τις τράπεζες

Βαρουφάκης σε επενδυτικά funds: Δεν θα κρατικοποιήσουμε τις τράπεζες
Έκδοση ομολόγων, χωρίς ημερομηνία λήξης 
Συναντήσεις με 14 εκπροσώπους επενδυτικών funds στη «Μέκκα του καπιταλισμού» το City του Λονδίνου είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης με στόχο να καθησυχάσει του εκπροσώπους των αγορών και να αποτρέψει νευρικές αντιδράσεις που θα επηρεάσουν προς το δυσμενέστερο την ελληνική οικονομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι κ.κ. Βαρουβάκης και Τσακαλώτος εξήγησαν στους εκπροσώπους των κορυφαίων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να κρατικοποιήσει τις τράπεζες ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετέφεραν την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις αλλά στη βάση άλλων κριτηρίων.
Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι ο ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών μεταξύ άλλων τόνισε στους εκπροσώπους των επενδυτικών funds ότι στις προθέσεις τις ελληνικής κυβέρνησης είναι η έκδοση ομολόγων χωρίς ημερομηνία λήξης αλλά με υποχρέωση καταβολής μόνο των τόκων. Το βράδυ της Δευτέρας ο Γ. Βαρουφάκης συναντήθηκε και με ομάδα 100 επενδυτών από το City του Λονδίνου με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι απεύθυνε προσκλητήριο επενδύσεων και νέων ευκαιριών που ανοίγονται στη χώρα μας.
Την ίδια ώρα διπλωματική πηγή που συνοδεύει τον κ. Βαρουφάκη στο ταξίδι του στο Λονδίνο ανέφερε ότι «το εχθρικό μπλοκ του Eurogroup, ετοίμαζε μια επίθεση την οποία απέτρεψαν η Γαλλία και οι ΗΠΑ με τις δηλώσεις Σαπέν και Ομπάμα, κάτι που φάνηκε από την αντίδραση των αγορών σήμερα» συμπληρώνοντας μάλιστα ότι «η επίθεση απετράπη κυριολεκτικά την τελευταία

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης