Τελευταία Νέα
Οικονομία

Προς έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα στις 29 Απριλίου εάν δεν υπάρξει συμφωνία στις 24/4

Προς έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα στις 29 Απριλίου εάν δεν υπάρξει συμφωνία στις 24/4
Η κυβέρνηση ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη συνεδρίαση της 24ης Απριλίου, με τους δανειστές να έχουν στείλει τελεσίγραφο ζητώντας επιπλέον μέτρα
Για τη διεξαγωγή έκτακτης συνεδρίασης του Eurogroup στις 29 Απριλίου σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία για την Ελλάδα στην άτυπη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών στις 24 Απριλίου, κάνουν λόγο οι τελευταίες πληροφορίες.
Η κυβέρνηση ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη συνεδρίαση της 24ης Απριλίου, με τους δανειστές να έχουν στείλει τελεσίγραφο ζητώντας επιπλέον μέτρα στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έχει υποβάλει η Ελλάδα.
Πάντως χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας στις 24 Απριλίου.
O υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε πρόθυμος για συμβιβασμό με τους δανειστές, ωστόσο εξέφρασε την ανάγκη για συμβιβασμούς πάνω σε ρεαλιστική βάση και λογικά πλαίσια και όχι εκτός ορίων.
Ο Γ. Βαρουφάκης διεμήνυσε πως η Ελλάδα έχει ανάγκη ένα μακροχρόνιο δημοσιονομικό πρόγραμμα, το οποίο θα έχει στόχο πρώτον την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων, αλλά και ένα λογικό πλαίσιο ιδιωτικών επενδύσεων.
Εν τω μεταξύ πηγές των Βρυξελλών τόνιζαν ότι ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα και ότι πρέπει να «τρέξουν» οι διαπραγματεύσεις, ενώ όπως μετέδωσε το BBC, εξετάζεται εκ νέου η επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, σε περίπτωση που ενταθούν οι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες.
Την ίδια ώρα, κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης εξέφρασε την ανησυχία του ότι "οι δανειστές μπορεί να θέλουν να μας τελειώσουν.
Σύμφωνα με το Mega, κορυφαία κυβερνητική πηγή αποκαλύπτει πως σκοπίμως οι δανειστές καθυστερούν την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα, ώστε να ωθήσουν τη χώρα στα όριά της.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τρία φέρεται να είναι τα επικρατέστερα σενάρια που επεξεργάζονται για την Ελλάδα οι δανειστές:
- Είτε επιδιώκουν συμβιβασμό με την Ελλάδα
- Είτε σχεδιάζουν να... τελειώσουν τώρα την Ελλάδα
- Είτε σχεδιάζουν να... τελειώσουν τον Ιούνιο την Ελλάδα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης