Τελευταία Νέα
Οικονομία

Με 82,6 εκατ. ευρώ ενισχύει την Ελλάδα η Κομισιόν για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού

Με 82,6 εκατ. ευρώ ενισχύει την Ελλάδα η Κομισιόν για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού
Ωστόσο, το ποσό παραμένει πολύ μικρό για τις ανάγκες που υπάρχουν στη χώρα μας σχετικά με το Προσφυγικό
Στην έγκριση κονδυλίων ύψους 82,6 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να βοηθήσει τη χώρα μας στην αντιμετώπιση του Προσφυγικού.
Η χρηματοδοτική βοήθεια εντάσσεται στο πλαίσιο του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF) και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF).
Από το παραπάνω ποσό το ελληνικό υπουργείο Υγείας θα λάβει 24,2 εκατ. ευρώ έκτακτης χρηματοδότησης για την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας σε πρόσφυγες και μετανάστες, την παροχή ιατρικών και ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών σε κέντρα φιλοξενίας.
Τα 58,4 εκατ. ευρώ θα ληφθούν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τη φιλοξενία, την εστίαση, την υγειονομική περίθαλψη και τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών.
Η συνολική βοήθεια έκτακτης ανάγκης που έχει χορηγηθεί στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού από τις αρχές του 2015 ανέρχεται πλέον τα 345 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Κομισιόν.
Η χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης για το προσφυγικό έρχεται να προστεθεί στα 509 εκατ. (294,5 εκατ. ευρώ από AMIF και 214,7 εκατ. ευρώ από το ISF) ευρώ που έχει λαμβάνειν η Ελλάδα στο πλαίσιο των εθνικών προγραμμάτων για την περίοδο 2014 - 2020.
Ωστόσο, το ποσό παραμένει πολύ μικρό για τις ανάγκες που υπάρχουν στη χώρα μας σχετικά με το Προσφυγικό.
Ενδεικτικά, η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για το Προσφυγικό προέβλεπε τη χορήγηση 6 δισ. ευρώ στη γειτονική μας χώρα, η οποία έχει λάβει και 4,8 δισ. ευρώ «προενταξιακή» βοήθεια από την Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης