Τελευταία Νέα
Οικονομία

Voice of America: Αν δεν ψηφιστούν τα νέα μέτρα η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με την χρεοκοπία

Voice of America: Αν δεν ψηφιστούν τα νέα μέτρα η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με την χρεοκοπία
Ενώ τα οικονομικά της χώρας έχουν βελτιωθεί στο πλαίσιο των μέτρων διάσωσης, η χώρα κινείται σε σπιράλ ύφεσης
Σε απεργιακό κλοιό βρέθηκε σήμερα η Αθήνα από τις κινητοποιήσεις πολλών εργατικών συνδικάτων κατά των μέτρων που αναμένεται να ψηφιστούν αύριο στο ελληνιοκό κοινοβούλιο όπως αναφέρει η Voice of America.
Τα νέα μέτρα που θα επιβληθούν μετά το τέλος της τρίτης διάσωσης της Ελλάδας το επόμενο έτος, συμπεριλαμβάνουν περικοπές σε συντάξεις και φορολογικές αυξήσεις.
Η κυβέρνηση συνασπισμού που συμφώνησε με τις περικοπές στο πλαίσιο συμφωνίας με τους διεθνείς πιστωτές της χώρας για να αποδεσμεύσει κεφάλαια από τη διάσωση.
Αν δεν ολοκληρωθεί η ψήφιση των νέων μέτρων που θα οδηγήσει στο κλείσιμο της αξιολόγησης, η Ελλάδα θεωρείται απίθανό να μπορέσει να αποπληρώσει δόσεις του χρέους της που λήγουν μέσα στο καλοκαίρι και θα βρεθεί αντιμέτωπη με την χρεοκοπία.
Στο κοινοβούλιο συζητούνται τα νέα μέτρα που περιλαμβάνουν πρόσθετες περικοπές του συνταξιοδοτικού συστήματος το 2019 και υψηλότερο φόρο εισοδήματος από το 2020.
Τα συνδικάτα και η αντιπολίτευση τονίζουν ότι τα νέα μέτρα αυτά έρχονται χωρίς επιπλέον χρηματοδότηση από τους πιστωτές.
Η κυβέρνηση, η οποία αρχικά ανέλαβε την εξουσία το 2015, υπόσχεται να καταργήσει προηγούμενα μέτρα λιτότητας, απέρριψε έντονα την κατηγορία, τονίζοντας ότι θα λάβει επίσης και άλλα μέτρα για την ανακούφιση της φτώχειας.
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε την Τρίτη το πρωί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel, η χώρα της οποίας είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του ελληνικού προγράμματος, συζήτησε το ζήτημα του χρέους της Ελλάδας, ανέφερε το γραφείο του την Τετάρτη.
Ενώ τα οικονομικά της χώρας έχουν βελτιωθεί στο πλαίσιο των μέτρων διάσωσης, η χώρα κινείται σε σπιράλ ύφεσης.
Η ανεργία, ενώ από τα υψηλά επίπεδα άνω του 27%, κινείται γύρω στο 23%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης