Όχι ένα, όχι δύο αλλά έξι λάθη, τα οποία ήταν αχρείαστα, έκανε η Ελλάδα τα οποία δίχασαν την κοινωνία σε μια στιγμή που χρειαζόταν η μέγιστη δυνατή κοινωνική συναίνεση.
Αντί να κυριαρχήσει η λογική παρεισέφρησαν αλλότρια σχέδια τα οποία κατέληξαν να διχάσουν την ελληνική κοινωνία…
Διαχείριση Πανδημίας με lockdowns…
Αντί να κυριαρχήσει η λογική και να προστατευθούν οι πιο ευπαθείς ομάδες και κυρίως οι ηλικιωμένοι, αποφασίστηκε οριζόντια να κλειδώσουν τους πάντες προκαλώντας οργή στην κοινωνία.
Η περίπτωση της Σουηδίας ήρθε να αποδείξει ότι τα lockdowns δεν είναι η λύση του προβλήματος…
Διαχείριση εμβολιασμού – Επιβολή εμβολίων, πιστοποιητικά εμβολιασμού
Η Ελλάδα και η κυβέρνηση πρωτοστάτησαν στον εμβολιασμό, επέβαλλαν υποχρεωτικότητες και ειδικά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τα οποία δεν είχαν καμία επιστημονική τεκμηρίωση.
Πλέον όλα αυτά αποδείχθηκαν όχι απλά αναποτελεσματικά αλλά και επικίνδυνα για την δημόσια υγεία.
Ήταν ένα αχρείαστο λάθος που δεν πρέπει να επαναληφτεί στην ελληνική κοινωνία.
Οι υποχρεωτικότητες ουδέποτε βοήθησαν αλλά προκάλεσαν μεγάλη οργή και δίχασαν μεγάλα τμήματα της κοινωνίας…
Διαχείριση της οικονομίας εν μέσω πανδημίας – Έριξε η Ελλάδα 44 δισεκ. σε βαρέλι δίχως πάτο…
Η Ελλάδα εν μέσω της πανδημίας και του οικονομικού σοκ που προκλήθηκε με την κάθετη πτώση του ΑΕΠ, αποφάσισε να ρίξει 44 δισεκ. σε δήθεν στήριξη, σε επιστρεπτέες προκαταβολές και άλλες παροχές.
Μια χρεοκοπημένη χώρα όπως η Ελλάδα που μόλις είχε βγει από τα μνημόνια ήταν μια ακραία σπατάλη με τεράστιο κόστος για την κοινωνία.
Η πλειοψηφία των 44 δισεκ. κατέληξαν σε βαρέλι δίχως πάτο.
Διαχείριση Ουκρανικής κρίσης
Η Ελλάδα αντί να κρατήσει ουδέτερη στάση απέναντι σε δύο κράτη με τα οποία διατηρεί ιστορικές σχέσεις αποφάσισε να ακολουθήσει αναίτια η στάση των αμερικανών που έχουν αλλότρια σχέδια στην Ουκρανία.
Αντί η Ελλάδα να κοιτάξει τα δικά της συμφέροντα αποφάσισε να συρθεί, αδικαιολόγητα στο άρμα των αμερικανών οι οποίοι ήθελαν να φθείρουν την Ρωσία και να υποστηρίξουν την διεφθαρμένη Ουκρανία.
Η στάση των αμερικανών στο Ουκρανικό, να συντηρούν τον πόλεμο αντί να επιδιώκουν την ειρήνη είναι απαράδεκτα τραγική, πρωτοφανείς και σίγουρα προκλητική.
Η Ελλάδα έπεσε στην παγίδα, λανθασμένα… η Ελλάδα έγινε μια χώρα μαριονέτα.
Διαχείριση ενεργειακής κρίσης
Στην Ελλάδα η διαχείριση μιας κρίσης έχει ένα γνώμονα, πως οι πολιτικοί θα μετριάσουν το πολιτικό κόστος και όχι πως θα υποστηριχθούν οι κοινωνικές ομάδες που έχουν πραγματικό πρόβλημα.
Στην διαχείριση της ενεργειακής κρίσης η Ελλάδα μένει μετεξεταστέα και δικαιολογημένα, λάβαμε μέτρα επιεικώς απαράδεκτα…
Διαχείριση πληθωρισμού ως οικονομικού και νομισματικού φαινομένου
Ο πληθωρισμός είναι οικονομικό και νομισματικό φαινόμενο.
Η Ελλάδα χρησιμοποίησε την ποσοτική χαλάρωση, η ΕΚΤ αγόρασε 39 δισεκ. ελληνικά ομόλογα για να πιεστούν οι αποδόσεις σε ιστορικά χαμηλά καλλιεργώντας την ψευδαίσθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να δανείζεται στα 10 χρόνια με επιτόκια 0,54%.
Η πραγματικότητα ήταν ότι καλλιεργήθηκε η ψευδαίσθηση ότι όλα πάνε καλά, η Ελλάδα μια παρακμιακή οικονομία φαινόταν να ανθεί…αλλά στην πράξη παραμένουμε μια ζοφερή χάλια κατάσταση.
Καλλιεργήθηκε ουτοπία για να αποκρύψουν την δυστοπία της ελληνικής πραγματικότητας.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών