Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΟΗΕ - Ζητά διατήρηση της τρέχουσας δυναμικής στις συνομιλίες για το Κυπριακό

ΟΗΕ - Ζητά διατήρηση της τρέχουσας δυναμικής στις συνομιλίες για το Κυπριακό
Για τις τελευταίες εξελίξεις συζήτησε με τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντ. Έρογλου, ο γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν
Να διατηρηθεί η τρέχουσα δυναμική στις συνομιλίες για το Κυπριακό ζήτησε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, από τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησής τους στην έδρα του Οργανισμού, στην οποία συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα.
Όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος του κ. Μουν, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για τις διαπραγματεύσεις και είχαν μια παραγωγική συζήτηση, μετά την έναρξη των συνομιλιών
στις 11 Φεβρουαρίου.
«Ο γενικός γραμματέας προέτρεψε τον Ντερβίς Έρογλου να διατηρήσει την τρέχουσα δυναμική στις συνομιλίες, μαζί με τον Ελληνοκύπριο ηγέτη Νίκο Αναστασιάδη», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Μπαν Κι-Μουν και πρόσθεσε ότι «ο γενικός γραμματέας επαναβεβαίωσε τη συνεχή προσωπική επίβλεψή του και τη δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών να βοηθήσουν τις πλευρές στην επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης του κυπριακού προβλήματος».
Σημειώνεται ότι στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η έκκληση που είχε απευθύνει ο Μπαν Κι-μουν και προς τον πρόεδρο της Κύπρου κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες.
Από την πλευρά του ο κ. Έρογλου υποστήριξε ότι «ο γενικός γραμματέας ενθαρρύνει και τις δυο πλευρές να υπάρξει σύντομα λύση στο Κυπριακό, κάτι που επιθυμούμε και εμείς» και πρόσθεσε ότι για την εξεύρεση λύσης «είναι σημαντικό οι πλευρές να υποβάλλουν προτάσεις οι οποίες είναι αποδεκτές από την άλλη πλευρά που κάθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Εμείς λειτουργούμε σύμφωνα με αυτή την αντίληψη».
Ερωτηθείς σχετικά με τους υδρογονάνθρακες, σημείωσε ότι δεν συζητήθηκε το θέμα με τον γ.γ. του ΟΗΕ, καθώς όπως επισήμανε είναι ένα θέμα «που αφορά και τους δύο λαούς στο νησί» και «θα συνεχίσουμε να εγείρουμε το θέμα με τους Ελληνοκυπρίους ομολόγους μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης