Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαμαράς - «Aποτρέψαμε μια για πάντα τη μεγάλη καταστροφή και κανείς δεν θα μας γυρίσει πίσω» - Το Φθινόπωρο θα τακτοποιηθεί το χρέος

Σαμαράς - «Aποτρέψαμε μια για πάντα τη μεγάλη καταστροφή και κανείς δεν θα μας γυρίσει πίσω» - Το Φθινόπωρο θα τακτοποιηθεί το χρέος
"Κάποιοι είχαν προτείνει να γίνουμε Αργεντινή, να βγουμε από το ευρώ και να σκίσουμε τα μνημόνια"
Τη δέσμευση πως "κλείνει η περίοδος των μνημονίων, των θυσιών, της ανεργίας", επανέλαβε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη, εξαπολύοντας ταυτόχρονα νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε εκ νέου στην επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος, καθώς και στην έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, τονίζοντας πως "οι αγορές ψήφισαν Ελλάδα, ψήφισαν αξιοπιστία".
"Φέτος το φθινόπωρο θα έχει τακτοποιηθεί πλήρως και το θέμα του χρέους", διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, για να αναρωτηθεί στη συνέχεια "αν τώρα μπορούμε να κάνουμε πλέον πίσω".
"Κανείς δεν θα μας πάει πάει πίσω" υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: "Κάποιοι είχαν προτείνει να γίνουμε Αργεντινή, να βγουμε από το ευρώ και να σκίσουμε τα μνημόνια". "Η Αργεντινή, 12 χρόνια μετά, εξακολουθεί να έχει τεράστια προβληματα", εξήγησε.
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως αυτά τα δύο χρόνια έγιναν και αδικίες, δεσμευόμενος και πάλι για τη σταδιακή αποκατάστασή τους. "Τα βλέπουμε και όλα τα διορθώνουμε βήμα βήμα" ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως "τη μεγάλη καταστροφή που ερχόταν την αποτρέψαμε μια για πάντα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης