Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξεκίνησε η κόντρα για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας - Μάχη της κυβέρνησης για να εξασφαλίσει τους 180 ψήφους

Ξεκίνησε η κόντρα για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας - Μάχη της κυβέρνησης για να εξασφαλίσει τους 180 ψήφους
O ΣΥΡΙΖΑ μέσω των στελεχών του διαμηνύει ότι δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να συναίνέσουν στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας "όποιος και αν είναι αυτός, ακόμη και ο ίδιος ο Θεός"
Κόντρα έχει ξεσπάσει, με αφορμή το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση διαμηνύει, ότι βασική της επιδίωξη, είναι να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.
Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω των στελεχών του διαμηνύει ότι δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να συναίνέσουν στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας "όποιος και αν είναι αυτός, ακόμη και ο ίδιος ο Θεός".
Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, τόνισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να «παίξουν παιχνίδια» στον ελληνικό λαό για να διατηρήσουν εμμέσως την κυβέρνηση.
Η δήλωση του κ. Καμμένου ήλθε ως απάντηση στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος το Σάββατο κάλεσε τον κ. Καμμένο αλλά και τον Φώτη Κουβέλη να πάρουν θέση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, και να αποσαφηνίσουν αν σκοπεύουν να συμπράξουν με Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ για τη διαμόρφωση της ελάχιστης πλειοψηφίας 180 εδρών που απαιτεί η προεδρική εκλογή.
Καμία στήριξη σε οποιονδήποτε υποψήφιο που θα προτείνει η κυβέρνηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως διεμήνυσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος.
«Ακόμα και τον Θεό τον ίδιο να προτείνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συναινέσει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Να σημειωθεί ότι η θητεία του προέδρου της Δημοκρατίας λήγει τον Φεβρουάριο του 2015, ωστόσο, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο οι εκλογές για νέο Πρόεδρο να γίνουν νωρίτερα.  
Μια από τις πιθανές ημερομηνίες τοποθετείται, πριν τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα στον Νοέμβριο του 2014, ενώ ήδη η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει συζητήσεις για να εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία ώστε να αποφευχθεί το οποιοδήποτε «ατύχημα».
Η πλειοψηφία που απαιτείται είναι 180 ψήφοι με την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή να έχει αυξημένη κοινοβουλευτική δύναμη, καθώς, με τους Ανδρέα Λοβέρδο και Χρήστο Αηδόνη μετρά 155 βουλευτές, ενώ ήδη έχει προαναγγελθεί και η επιστροφή και άλλων βουλευτών από την ομάδα των ανεξάρτητων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης