Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο πλευρό των απολυμένων καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ το ΚΚΕ – Κάνει λόγο για μεθόδευση νομιμοποίησης των απολύσεων

Στο πλευρό των απολυμένων καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ το ΚΚΕ – Κάνει λόγο για μεθόδευση νομιμοποίησης των απολύσεων
Συνάντηση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ με τις απολυμένες καθαρίστριες
Στο πλευρό των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται το ΚΚΕ, όπως τόνισαν οι ευρωβουλευτές του κόμματος, Κώστας Παπαδάκης και Σωτήρης Ζαριανόπουλος, σε συνάντηση που είχαν σήμερα, Τετάρτη, με αντιπροσωπεία τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο.
Η αντιπροσωπεία των καθαριστριών αναφέρθηκε στον πολύμηνο αγώνα τους και την εξέλιξή του, τη σύγκρουσή τους με τη κυβερνητική πολιτική, τους μηχανισμούς του κράτους, τις δυνάμεις καταστολής, τη δικαιοσύνη, αλλά και την πολύμορφη αλληλεγγύη από τους εργαζόμενους.  
Από την πλευρά τους οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης και Σωτήρης Ζαριανόπουλος, εξέφρασαν για μια ακόμα φορά τη συμπαράσταση του κόμματος στον αγώνα τους, ενώ αναφέρθηκαν και στις εξελίξεις της αντεργατικής επίθεσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ε.Ε. των μνημονίων διαρκείας, που θέτει σαν πρώτο στόχο τη κατάργηση της μόνιμης σταθερής εργασίας, τις μαζικές απολύσεις, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, συνολικά τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης για την κερδοφορία των επιχειρήσεων.
Παράλληλα, έκαναν λόγο για μεθόδευση που προωθείται με την εισήγηση για την εκδίκαση της υπόθεσης τους στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να νομιμοποιηθούν οι απολύσεις, επισημαίνοντας ότι το δίκιο των εργαζομένων κρίνεται όχι στα δικαστήρια αλλά στη μαζική, οργανωμένη πάλη τους, την λαϊκή αλληλεγγύη, για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης