Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον επανέλεγχο των συμβάσεων αορίστου χρόνου - Επίθεση Κ. Μητσοτάκη τον ΣΥΡΙΖΑ

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον επανέλεγχο των συμβάσεων αορίστου χρόνου - Επίθεση Κ. Μητσοτάκη τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο Μητσοτάκης άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ που αρνείται τον επανέλεγχο των συμβάσεων, ενώ πρότεινε στα κόμματα να μπει τέλος στους αποσπασμένους υπαλλήλους
Ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την ανοιχτή διάθεση εγγράφων, αλλά και τον επανέλεγχο των συμβάσεων αορίστου χρόνου.
Ο υπουργός Κ.Μητσοτάκης άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ που αρνείται τον επανέλεγχο των συμβάσεων, ενώ πρότεινε στα κόμματα να μπει τέλος στους αποσπασμένους υπαλλήλους.
Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε στα άρθρα και τις τροπολογίες. Ο πλήρης τίτλος του: «Ανοικτή διάθεση και περαιτέρω χρήση εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του δημόσιου τομέα, τροποποίηση του ν. 3448/2006 (Α' 57), προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της οδηγίας 2013/37/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου - Περαιτέρω ενίσχυση της διαφάνειας - Ρυθμίσεις Θεμάτων Εισαγωγικού Διαγωνισμού ΕΣΔΔΑ και άλλες διατάξεις».
Στην τριήμερη συζήτηση κατά την οποία τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ιδίως ο ΣΥΡΙΖΑ διά του εισηγητή Αλ.Μητρόπουλου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Θ.Δρίτσα διαφώνησαν με ένταση στην ρύθμιση, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως ο νόμος δίνει απλώς τη δυνατότητα στο ΑΣΕΠ να διεξάγει με πολύ σαφείς προϋποθέσεις τον επανέλεγχο των συμβάσεων και τόνισε πως αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να διερευνήσει αν υπάρχουν άλλες περιπτώσεις αντίστοιχες με αυτές του δήμου Δραπετσώνας στον οποίο οι υπάλληλοι που μονιμοποιήθηκαν δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου.
Μάλιστα ο υπουργός καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ πως κατάφερε να αντιστρέψει την λογική περί νόμιμου και ηθικού λέγοντας πως «το μη νόμιμο είναι και ηθικό».
«Αυτή είναι μια επιχειρηματολογία που δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω. Διότι εδώ συζητάμε για περιπτώσεις καραμπινάτων παρανομιών ανθρώπων που δεν έπρεπε ποτέ να είχαν ενταχθεί στις ευεργετικές διατάξεις του ΠΔ. Άρα το παράνομο δεν μπορεί ποτέ να είναι ηθικό. Κι αυτό σκοπεύουμε από αυτή τη διαδικασία να διερευνήσουμε» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο θέμα των αποσπασμένων υπαλλήλων είπε πως το καθεστώς αυτό έρχεται από μια άλλη εποχή και δημιουργεί συνέχεια προβλήματα και στη διοίκηση και στους υπαλλήλους, οι οποίοι πολλές φορές, φεύγουν για αρκετά χρόνια από την υπηρεσιακή τους καριέρα και πρόσθεσε πως υπάρχουν ζητήματα αξιολόγησης που πρέπει να λυθούν.
Μάλιστα απηύθυνε πρόταση προς τα κόμματα της Βουλής: «Τέρμα οι αποσπασμένοι υπάλληλοι. Μόνο μετακλητοί και όσους αποφασίσει η Βουλή, διότι είναι ζήτημα που αφορά τη Βουλή». Όπως πρόσθεσε «πρέπει να τελειώσουμε με το πρόβλημα των αποσπασμένων υπαλλήλων τους οποίους αξιοποιούμε ωσάν να περισσεύουν».
Το θέμα πάντως ετέθη όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, έκανε λόγο για φωτογραφική διάταξη υπέρ βουλευτών, αναφερόμενη στην τροπολογία του βουλευτή Γ.Γεωργαντά για θέματα αποσπασμένων υπαλλήλων που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές και την οποία έκανε δεκτή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως η ρύθμιση αναφέρει ότι μπορεί να αποσπαστεί ένας υπάλληλος, ο οποίος υπηρετεί σε παραμεθόριο και ότι ο χρόνος της απόσπασης δεν θα προσμετράται στη δεκαετή υποχρεωτική παραμονή στην παραμεθόριο. «Δεν κάνουμε κανένα σκόντο δηλαδή», ξεκαθάρισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης