Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης στο Reuters: Το «Ποτάμι» θα συνεργαστεί και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με την ΝΔ

Θεοδωράκης στο Reuters: Το «Ποτάμι» θα συνεργαστεί και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με την ΝΔ
"Θέλουμε το Ποτάμι να γίνει η δύναμη, η οποία θα ωθήσει τα δύο μεγάλα κόμματα στη σωστή κατεύθυνση"
«Στόχος του Ποταμιού είναι η κατάληψη της τρίτης θέσης, η οποία θα μας επιτρέψει να καταστούμε πιθανοί εταίροι σε μία μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία» διαμηνύει ο Στ. Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων «Reuters».
Ειδικότερα, ο ιδρυτής και επικεφαλής του Ποταμιού σημειώνει πως το κόμμα του «θα μπορούσε να καταστεί κρίσιμος κυβερνητικός σύμμαχος μετά τις εκλογές, οι οποίες δεν θα δώσουν ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στη ΝΔ μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία».
«Θέλουμε το Ποτάμι να γίνει η δύναμη, η οποία θα ωθήσει τα δύο μεγάλα κόμματα στη σωστή κατεύθυνση και να διασφαλίσει πως δεν θα υλοποιηθούν ακροδεξιές και αντι-ευρωπαϊκές πολιτικές» συνεχίζει ο Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας στο Reuters.
Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο, σε αντίθεση με τα νεόκοπα κόμματα του Νότου, το «Ποτάμι» αναδύεται ως ένα μετριοπαθές κόμμα, το οποίο τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ αλλά και της μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα.
«Οι προοπτικές του κόμματος είναι να καταστεί κύριος σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πιθανώς θα είναι ο νικητής των εκλογών» εκτιμά το Reuters.
Από την πλευρά του, ο Στ. Θεοδωράκης χαιρετίζει τη συγκρότηση μίας ισορροπημένης κυβέρνησης με επικεφαλής είτε τον ΣΥΡΙΖΑ είτε τη ΝΔ.
«Θα πούμε στο ΣΥΡΙΖΑ πως δεν πρέπει να εφαρμοστούν αντι-ευρωπαϊκές πολιτικές. Δεν χρειαζόμαστε ένα debate για την παραμονή στην Ευρωζώνη. Στη ΝΔ θα πούμε να μείνει μακριά από τον λαϊκισμό και τις ακροδεξιές πολιτικές» εξηγεί ο επικεφαλής του ποταμιού.
«Οι Έλληνες θέλουν μία εναλλακτική λύση στο πολιτικό σύστημα. Θέλουν μία νέα αρχή» σημειώνει εν συνεχεία.
Όσον αφορά την επόμενη ημέρα της Ελλάδας, ο Στ. Θεοδωράκης υπογραμμίζει πως «η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της».
«Πρέπει να αντικαταστήσουμε το πρόγραμμα διάσωσης με ένα πατριωτικό σχέδιο, το οποίο θα περικλείει και τις υποχρεώσεις της Ελλάδας προς τους Ευρωπαίους εταίρους» διατείνει χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με το ζήτημα του χρέους, διεκδικεί την ανακούφιση του, μέσω της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του.
«Η μεγάλη μάχη έγκειται στο εάν θα μείνουμε στην Ευρώπη και στο εάν θα κάνουμε μεταρρυθμίσεις» καταλήγει ο Στ. Θεοδωράκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης