Τελευταία Νέα
Πολιτική

Bloomberg: Ανοικτή επιστολή Γάλλων βουλευτών σε Hollande - Εμπόδισε «τον οικονομικό εκβιασμό» σε βάρος της Ελλάδας

Bloomberg: Ανοικτή επιστολή Γάλλων βουλευτών σε Hollande - Εμπόδισε «τον οικονομικό εκβιασμό» σε βάρος της Ελλάδας
Σου ζητούμε να λάβεις πρωτοβουλίες για να ξεκλειδώσουν οι συνομιλίες ανάμεσα στην Ελλάδα και τους συνομιλητές της, αναφέρει η επιστολή
Βουλευτές του κόμματός του αλλά και από άλλους πολιτικούς χώρους έστειλαν ανοικτή επιστολή στον Γάλλο πρόεδρο Francois Hollande ζητώντας του να μεσολαβήσει ώστε να σταματήσει «ο οικονομικός εκβιασμός» σε βάρος της Ελλάδας από τους δανειστές της, σύμφωνα με πρόσφατος δημοσίευμα του Bloomberg.
Στην επιστολή που δημοσιεύτηκε στον ισότοπο του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος οι γάλλοι βουλευτές αναφέρουν ότι το μήνυμα της Γαλλίας δεν μπορεί αυτή τη στιγμή απλά να υπενθυμίζει τους κανόνες όταν το σπίτι καίγεται.
«Σου ζητούμε να λάβεις πρωτοβουλίες για να ξεκλειδώσουν οι συνομιλίες ανάμεσα στην Ελλάδα και τους συνομιλητές της» υπογραμμίζεται στην επιστολή.
Οι βουλευτές τονίζουν την πολιτική πίεση που τα κόμματα τους ασκούς στο γάλλο πρόεδρο για να βοηθήσει ως γεφυροποιός μεταξύ των δύο πλευρών ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία.
Η γερμανίδα καγκελάριος και ο γάλλος πρόεδρος μίλησαν τηλεφωνικώς την Παρασκευή μετά την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας εκείνη την ημέρα. Ανάμεσα στους βουλευτές που υπογράφουν αυτή την ανοικτή επιστολή είναι ο Pouria Amirshahi και ο Fanelie Carrey-Conte, οι οποίοι επανειλημμένα ζητούν από τον Hollande να βάλει τη Γαλλία στο πλευρό της Ελλάδας και του λαού της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης