Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η πορεία της διαπραγμάτευσης στο επίκεντρο της συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Ομιλία Τσίπρα

Η πορεία της διαπραγμάτευσης στο επίκεντρο της συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Ομιλία Τσίπρα
Στις 13:30 η συνεδρίαση στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 13:30 στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.
Η συνεδρίαση, η οποία ήταν προγραμματισμένη αρχικά για την περασμένη Δευτέρα, είναι η πρώτη που πραγματοποιείται μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.
Επίσης, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, μια και ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τα τελευταία δεδομένα αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, με τα μηνύματα που λαμβάνει από τους δανειστές ενώ θα διατυπώσει τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης για το εάν είναι εφικτός ή όχι ο στόχος περί κλεισίματος της συμφωνίας πριν το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, έτσι ώστε σε αυτό να τεθούν επί τάπητος και ξεκάθαρα τα πρώτα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Ο πρωθυπουργός είναι πιθανό να αναφερθεί και στη συνάντηση που πρόκειται να έχουν μεθαύριο Παρασκευή 25/11 για τη συνάντηση των «ισχυρών» υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και μελών του ΔΝΤ για την Ελλάδα.
Κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ.Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι η ελληνική πλευρά έχει την πολιτική βούληση για να επιτευχθεί συμφωνία, τόνισε ότι οι διαπραγμεύσεις με τους θεσμούς θα συνεχιστούν ώστε να επιτευχθεί πολιτική συμφωνία σε ζητήματα όπως τα εργασιακά, τα δημοσιονομικά και τα δημοσιονομικά και υποστήριξε πως αυτή η πολιτική βούληση της κυβέρνησης δεν σημαίνει βούληση για νέα μέτρα λιτότητας, ούτε για υποχωρήσεις αρχών στα εργασιακά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης