Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το «φλερτ» του Αλέξη Τσίπρα με την Κεντροαριστερά

Το «φλερτ» του Αλέξη Τσίπρα με την Κεντροαριστερά
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά πλατιά προοδευτική συμμαχία ενόψει ευρωεκλογών
Στο θερμό πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί με τις διακομματικές πολιτικές δονήσεις να κυριαρχούν ο πρωθυπουργός επιμένει στο άνοιγμά του προς την Κεντροαριστερά και στο προσκλητήριο για ένα νέο προοδευτικό τόξο όπως το ονομάζει.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε σε εκδήλωση που τυπικά είχε ως θέμα τον απολογισμό του έργου του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, κάνοντας λόγο για προοδευτική συμμαχία απέναντι στο νεοφιλευθερισμό και τον εθνικισμό.
«Την Ευρωπαϊκή Αριστερά, τους Ευρωπαίους Πράσινους και τις δυνάμεις των Σοσιαλιστών που εγκαταλείπουν την αυτοκαταστροφική πρόσδεση στο νεοφιλελευθερισμό και αναζητούν συμμάχους στα αριστερά τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση για κοινή συμπόρευση «ως ο πόλος εκείνος που θα αναχαιτίσει την επικράτηση του   νεοφιλελευθερισμού, αλλά και την επικίνδυνη άνοδο της Ακροδεξιάς.
Να συγκροτήσουμε το πολιτικό εκείνο μέτωπο, που θα διεκδικήσει ρυθμιστικό ρόλο στο νέο Ευρωκοινοβούλιο.Αν υπάρχει πραγματικά η κοινή πολιτική βούληση, τότε θα βρούμε και  τον τρόπο για να το κάνουμε πράξη.
Σίγουρα έχουμε κάνει κάποια πρώτα βήματα», συμπλήρωσε.
Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας, όπως είπε από το βήμα της εκδήλωσης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει και ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών τη δυνατότητα διαμόρφωσης «μιας πλατιάς προοδευτικής συμμαχίας με δυνάμεις και πρόσωπα που αντιλαμβάνονται την ανάγκη μιας ευρύτερης συμπόρευσης».
Αξίζει να σημειωθεί καθώς έχει τη σημασία του ότι στην εκδήλωση έδωσαν το παρών πρόσωπα από το χώρο της Κεντροαριστεράς, τα οποία το τελευταίο διάστημα ουκ ολίγες φορές απασχολούν τα φώτα της δημοσιότητας με το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στο κυβερνητικό σχήμα με τον επικείμενο ανασχηματισμό. Ήταν εκεί, ο ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Νίκος Μπίστης, η Μαρία Ρεπούση ο Στέφανος Τζουμάκας αλλά και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Σπύρος Δανέλλης και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει το στίγμα της διεύρυνσης στον μεσαίο χώρο και ήταν η δεύτερη εκδήλωση στην οποία συμμετείχε ο πρωθυπουργός ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να πυκνώσουν αυτές.

Με σημαία τη «θετική» ατζέντα

Την ίδια ώρα, το Μέγαρο Μαξίμου με στόχο να ανατρέψει το σε βάρος του πολιτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών επιχειρεί μέσω παροχών να αλλάξει την ατζέντα με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κατηγορούν την κυβέρνηση για προεκλογικές υποσχέσεις.
Η αύξηση του κατώτατου μισθού που ανακοίνωσε επισήμως από το υπουργικό συμβούλιο την Δευτέρα ο πρωθυπουργός, αποτελεί για την κυβέρνηση το κύριο επιχείρημα και είναι η κύρια απάντηση στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι δεν έχουμε βγει από το μνημόνιο. Στο Μαξίμου θεωρούν ότι πρόκειται για εμβληματική επιλογή της κυβέρνησης καθώς είναι το δεύτερο βήμα, όπως υποστηρίζουν, μετά την ακύρωση της μείωσης των συντάξεων που ουσιαστικά σημαίνει τέλος του μνημονίου. Με αυτό τον τρόπο απαντά η κυβέρνηση στην κριτική που δέχεται από την αντιπολίτευση.
Στον αντίποδα, η Αξιωματική Αντιπολίτευση επισημαίνει ότι ο κατώτατος μισθός έπρεπε ήδη να έχει αυξηθεί και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι τον κρατούσε επίτηδες στην άκρη για να καλύψει το αρνητικό κλίμα από τη συμφωνία των Πρεσπών.
Μάλιστα, από την Πειραιώς, θυμίζουν, ότι πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μιλήσει για την κατάργηση του υποκατώτατου, εδώ και πολλούς μήνες ενώ είχε εξηγήσει και πως θα πρέπει να αυξάνεται ο κατώτατος μισθός συνδεόμενος και με την αύξηση του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος.
Σε κάθε περίπτωση, αυτό που επισημαίνουν στη ΝΔ, είναι πως σε μια κυβέρνηση «κουρελού» όπως την χαρακτηρίζουν, «με ανθρώπους από την άκρα δεξιά του κ. Καμμένου, δεν μπορεί να προσφέρει βεβαιότητα στην οικονομία που είναι αυτό που χρειάζεται πραγματικά για να ανακάμψει η χώρα.
Κάτι που μπορεί να εγγυηθεί μόνο η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ», συμπληρώνουν με νόημα.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Chania