Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ομολογία από Βόζεμπεργκ (Ευρωβουλευτής ΝΔ): Μας φοβίζει η μεγάλη αποχή - Δεν μας τιμά σαν χώρα

Ομολογία από Βόζεμπεργκ (Ευρωβουλευτής ΝΔ): Μας φοβίζει η μεγάλη αποχή - Δεν μας τιμά σαν χώρα
«Δεν είναι τιμητικό για μία χώρα που είχε πάντα συμμετοχική διαδικασία, τα τελευταία χρόνια να έχουμε αποχή», τονίζει η Ευρωβουλευτής της ΝΔ
Τον έκδηλο φόβο της Νέας Δημοκρατίας για την πιθανότητα καταγραφής μεγάλης αποχής στις Ευρωεκλογές, εξέφρασε σε συνέντευξή της η νυν ευρωβουλευτής και υποψήφια με το κυβερνών κόμμα, Ελίζα Βόζεμπεργκ,
Ειδικότερα, ερωτηθείσα για το φλέγον ζήτημα της εκλογικής αποχής η κ. Βόζεμπεργκ παραδέχθηκε, ότι «ναι μας φοβίζει η αποχή και δεν είναι τιμητικό για μία χώρα που είχε πάντα συμμετοχική διαδικασία, τα τελευταία χρόνια να έχουμε αποχή».
Παράλληλα, επεσήμανε ότι «αυτή τη φορά που υπάρχει μία ανάγκη διεκδίκησης όσων η χώρα μας αξιώνει και δικαιούται, να θυμόμαστε ότι τα επόμενα τρία χρόνια αυτή την κυβέρνηση θα έχουμε.
Μία ισχυρή φωνή των ευρωβουλευτών της ΝΔ θα ενδυναμώσει την διαπραγματευτική δύναμη του πρωθυπουργού».
Αναφορικά με τη ρητορική περί «σταθερότητας», η υποψήφια ευρωβουλευτής ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν το βάζει σαν δίλημμα, το βάζει σαν προβληματισμό, καθώς οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης έχουν προσδώσει στην εκλογική διαδικασία δημοψηφισματικό χαρακτήρα».
Επισημάινεται, ότι σε πρωινή του συνέντευξη, ο πρωθυπουργός σημείωσε για την αποχή, ότι «νομίζω ότι όλοι έχουμε μία ευθύνη, πολιτικοί, μέσα μαζικής ενημέρωσης, άνθρωποι που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, στον βαθμό που δεν έχουμε εξηγήσει επαρκώς γιατί αυτές οι ευρωεκλογές τελικά μάς αφορούν. Και δεν το έχουμε κάνει, νομίζω, με συγκεκριμένα παραδείγματα».
Στο κυβερνητικό επιτελείο, φοβούνται ότι η απογοήτευση πολλών πολιτών που ψήφισαν ΝΔ, θα τους οδηγήσει στην επιλογή της αποχής.
Κάτι τέτοιο, μπορεί να προκαλέσει κρίσιμη πολιτική φθορά, αλλά και να πυροδοτήσει μια κρίση νομιμοποίησης για το κυβερνών κόμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης