Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Σαμαράς ετοιμάζει μανιφέστο για τους δεξιούς ψηφοφόρους – Προοίμιο ενός νέου κόμματος ή μία τυχαία παρέμβαση;

Ο Σαμαράς ετοιμάζει μανιφέστο για τους δεξιούς ψηφοφόρους – Προοίμιο ενός νέου κόμματος ή μία τυχαία παρέμβαση;
Στην Κεντροδεξιά, οι ζυμώσεις είναι μεγάλες και κάποια στελέχη μιλούν ακόμα και για τον σχηματισμό ενός νέου φορέα που θα συγκεντρώσει την στροφή του κόσμου σε δεξιά κομματίδια
Δεν είναι μόνο στην Κεντροαριστερά που ετοιμάζεται ένας νέος φορέας για να υπερκεράσει τα δύο φθαρμένα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Και στην Κεντροδεξιά, οι ζυμώσεις είναι μεγάλες και κάποια στελέχη μιλούν ακόμα και για τον σχηματισμό ενός νέου φορέα που θα συγκεντρώσει την στροφή του κόσμου σε δεξιά κομματίδια ενώ θα εκπροσωπεί πιο γνήσια τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους.

Η κοινή ομιλία Σαμαρά-Καραμανλή

Κυρίως οι ζυμώσεις αφορούν σαμαρικά στελέχη που το τελευταίο καιρό συναντιούνται όλο και συχνότερα και πιέζουν και τον Αντώνη Σαμαρά προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ακόμα ο Α. Σαμαράς δεν γνωρίζουμε τι σκέφτεται για την δημιουργία κόμματος όμως, είναι ενδεικτικό ότι ετοιμάζει σκληρή ομιλία την 1η Ιουλίου στο Πολεμικό Μουσείο.
Τη Δευτέρα 1η Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, στο Πολεμικό Μουσείο θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Μανώλη Κοττάκη «Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή».
Εκεί λοιπόν, θα μιλήσουν και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς.

Έχουν συνεννοηθεί

Και το γεγονός ότι μιλάνε και οι δύο δεν είναι καθόλου τυχαίο. Αφού έχουν συνεννοηθεί για αυτήν την παρέμβαση, έχουν μιλήσει για αυτά που τούς ενοχλούν στην σημερινή ΝΔ και θεωρείται σίγουρο ότι θα εξωτερικεύσουν τις διαφωνίες τους και θα στείλουν τα μηνύματά τους στην ηγεσία της ΝΔ.
Όλοι είναι στραμμένοι στο τι θα πει κυρίως ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ακόμα είναι ενεργός βουλευτής και εκφράζει τις διαφωνίες του. Η ανάγκη για παρέμβαση έρχεται διότι ο Κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται ανένδοτος ως προς την κεντροαριστερή του στροφή, μην έχοντας πάρει το μήνυμα που του έστειλαν χιλιάδες ψηφοφόροι στην κάλπη της 9ης Ιουνίου.

Τι ενοχλεί τον Σαμαρά; Η στροφή του κόμματος στην Κεντροαριστερά

Τώρα το θέμα είναι τι θα πει;
Ο Α.Σαμαράς αναμένεται να επικρίνει για την εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία «τρώει» χαστούκια από παντού, από Τουρκία, από Αλβανία και από τα Σκόπια.
Θα αναφέρει ότι ποτέ δεξιό κόμμα δεν θα ψήφιζε αυτό το έκτρωμα, το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια που πίκρανε πολύ τον παραδοσιακό ψηφοφόρο της ΝΔ, τον νοικοκυραίο, το θεμελιωτή της ελληνικής οικογένειας.
Όμως, θα αναφερθεί και σε πολλά εξηγώντας το από το πρίσμα της ανόδου της πατριωτικής δεξιάς σε όλη την Ευρώπη.
Για παράδειγμα, θα αναφερθεί στην αθρόα μετανάστευση στην Ευρώπη, στην ανασφάλεια που υπάρχει στις γειτονιές και την τραγική αποτυχία της κυβέρνησης να επιβάλει το νόμο και την τάξη στο Κέντρο και αλλού.

Μήπως είναι προοίμιο ευρύτερων εξελίξεων;

Πολλοί λένε ότι η παρέμβαση Σαμαρά είναι σκόπιμη γιατί θέλει να αναδείξει πως πρέπει να είναι μία κεντροδεξιά παράταξη.
Μάλιστα, την θεωρούν και ως προοίμιο εξελίξεων στην Κεντροδεξιά. Οπότε η ομιλία Σαμαρά θα έχει μηνύματα με πολλούς αποδέκτες. Κυρίως τον Μητσοτάκη που έχει κάνει τη ΝΔ, ένα συνοθύλευμα κολλητών από το ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι που κάνουν ότι θέλουν στην κυβέρνηση αποστερώντας της την ιδεολογική της βάση. Είναι σίγουρο ότι 1 εκατ. ψηφοφόροι που δεν ψήφισαν Μητσοτάκη θα παρακολουθήσουν με ενδιαφέρον την ομιλία Σαμαρά…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης