Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πυρά κατά Μητσοτάκη για τα κενά στην άμυνα - Βελόπουλος: Συνυπεύθυνος για εσχάτη προδοσία - Δεν είναι χαζός, είναι δουλικός

Πυρά κατά Μητσοτάκη για τα κενά στην άμυνα - Βελόπουλος: Συνυπεύθυνος για εσχάτη προδοσία - Δεν είναι χαζός, είναι δουλικός
Πώς να αποκαλέσουμε έναν Έλληνα πρωθυπουργό που παραδέχεται ότι έχει δημιουργήσει κενά στην άμυνα της χώρας διερωτάται ο κ.Βελόπουλος - Αντιδράσεις και από ΣΥΡΙΖΑ
Σφοδρά πυρά στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη για τις δηλώσεις του στο NATO Public Forum όπου και παραδέχθηκε την ύπαρξη κενών στις αμυντικές ικανότητες της Ελλάδας λόγω της στήριξης στην Ουκρανία εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κ. Βελόπουλος ενώ αντιδράσεις υπήρξαν και από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποστηρίζει πως είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις πως η συνδρομή της Ουκρανίας, δεν θα δημιουργούσε προβλήματα στην αμυντική θωράκιση της Ελλάδας
Σε παρέμβαση του στη Βουλή ο κ.Βελόπουλος υποστήριξε ότι πρόκειται για μια ιστορική ημέρα, ζητώντας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, να απαντήσουν στο πώς θα αποκαλούσαν έναν Έλληνα πρωθυπουργό που παραδέχθηκε σε συνέντευξή του ότι έχει δημιουργήσει κενά στην άμυνα της χώρας εξαιτίας της στήριξης που παρείχε η Ελλάδα στην Ουκρανία.
«Θα τον αποκαλούσατε χαζό;
Ανίκανο;
Είναι μείζον θέμα.
Έλληνας πρωθυπουργός παραδέχεται ότι έχει κενά η άμυνα της χώρας.
Δεν είναι χαζός ο πρωθυπουργός.
Είναι δουλικός στα αμερικανικά συμφέροντα.
Ομολογεί ότι πρέπει να εξετάσουμε τα κενά στο Αιγαίο.
Είστε συνυπεύθυνος για εσχάτη προδοσία», ανέφερε ο κ.Βελόπουλος.

Αντίδραση και από ΣΥΡΙΖΑ

Αντίδραση υπήρξε και από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του κ.Μητσοτάκη.
«Η δήλωση του Πρωθυπουργού είναι εξαιρετικά ανησυχητική, πλην όμως, έρχεται δυστυχώς να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες και τις προειδοποιήσεις που εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ., έχοντας την ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη χώρα, είχαμε τονίσει σε κάθε δοθείσα ευκαιρία.
Σε ερωτήσεις και ομιλίες μου στη Βουλή είχα τονίσει ότι, δεν συμφωνούμε με την αποστολή οπλικών συστημάτων αλλά και ότι η οποιαδήποτε βοήθεια δοθεί στην Ουκρανία δεν θα πρέπει να αποβεί εις βάρος των αμυντικών ικανοτήτων της χώρας μας.
Ως απάντηση είχαμε λάβει διαβεβαίωση ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.
Έρχεται τώρα ο Πρωθυπουργός της χώρας και μιλάει για «κενά» στην αμυντική θωράκιση.
Επιπλέον αναφέρεται στην ανάγκη στήριξης της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες προς αυτή τη κατεύθυνση.
Μάλιστα, ενώ οι εξοπλιστικές δαπάνες ανέρχονται σε πολλά δισεκατομμύρια, ούτε ένα ευρώ δεν κατευθύνεται στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία, παρά τις συνεχείς προτάσεις μας υπέρ της ανάγκης στήριξης της εγχώριας παραγωγής.
Η εθνική άμυνα είναι μια σοβαρή υπόθεση και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια, έχοντας μάλιστα της απαραίτητη διακομματική συναίνεση και συνεννόηση προς όφελος της χώρας», καταλήγει σε ανακοίνωση του ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης