Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πασαρέλα αρχηγών στο ΠΑΣΟΚ - Η Άννα Διαμαντοπούλου έλαβε έγκριση από Σημίτη-Βενιζέλο και γίνεται η 8η υποψήφια πρόεδρος

Πασαρέλα αρχηγών στο ΠΑΣΟΚ - Η Άννα Διαμαντοπούλου έλαβε έγκριση από Σημίτη-Βενιζέλο και γίνεται η 8η υποψήφια πρόεδρος
Αύριο 16/7 το μεσημέρι ανακοινώνει την υποψηφιότητά της η πρώην υπουργός Παιδείας
H πρώην υπουργός παιδείας και επικεφαλής του «Δικτύου» Άννα Διαμαντοπούλου γίνεται η όγδοη μέχρι στιγμής υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τους Ανδρουλάκη, Δούκα, Γερουλάνου, Αποστολάκη, Κατρίνη, Γιαννακοπούλου, Κανελλάκη.
Η πρώην επίτροπος θα παραθέσει τους λόγους για τους οποίους πήρε αυτή την απόφαση επί τη βάσει του αφηγήματος ότι ο επόμενος επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι «πρωθυπουργήσιμος».
Μάλιστα, η κ. Διαμαντοπούλου φέρεται να έχει ενημερώσει σχετικά τους τρεις πρώην προέδρους του κόμματος Κώστα Σημίτη, Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελο Βενιζέλο.
Βέβαια, αν και στις εν λόγω συνομιλίες της ευχήθηκαν καλή επιτυχία, ουδείς εκ των τρίων διατίθεται να στηρίξει αυτήν ή κάποιον άλλον από τους υποψηφίους δημόσια.

«Μετά την εκλογή» η ηγετική ομάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες του ηλεκτρονικού Τύπου η κ. Διαμαντοπούλου προτίθεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της, δίχως να έχει άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πλησίον της, -πλην των συνεργατών της στο «Δίκτυο»- και αυτό για δύο λόγους.
Ο πρώτος και κυριότερος είναι ότι εκ πεποιθήσεως εκτιμάει ότι πρέπει να υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ ηγετική ομάδα η οποία θα συγκροτηθεί μετά την εκλογή της ως προέδρου από όλο το φάσμα των στελεχών, με αξιολόγηση και χωρίς αποκλεισμούς.
«Δεν πρόκειται να εμφανιστεί ως ομαδάρχης με το επιτελείο της που θα καταλάβουν το ΠΑΣΟΚ» υποστηρίζουν χαρακτηριστικά συνομιλητές της.
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι είναι πολλοί εκείνοι που έσπευσαν να την συνδράμουν και δεν θέλει να αδικήσει κάποιον.
Επισημαίνεται ότι η πρώην Επίτροπος έχει ανοίξει και ομαδικό group στο viber που έχει φτάσει ήδη τις 2.000 συμμετοχές, ενώ οι μετρήσεις, σύμφωνα με συνομιλητές της είναι «από ενθαρρυντικές έως άκρως ενθαρρυντικές» και τα ποιοτικά στοιχεία συνηγορούν ότι «θα είναι σίγουρα στον β’ γύρο, εφόσον υπάρξει τέτοιος» όπως λένε.

Τι σημαίνει η υποψηφιότητα

Τι σηματοδοτεί η υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου;
Η Άννα Διαμαντοπούλου είναι ένα πρόσωπο που εντέλλεται κατευθείαν από τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και εμφορείται από τις ιδέες του εκσυγχρονισμού.
Θεωρείται περισσότερο κεντρώα επιλογή η οποία μπορεί να ισορροπήσει και στο ΠΑΣΟΚ και σε αυτήν την κεντρώα Νέα Δημοκρατία.
Διατηρεί μία αποδοχή και από τα δύο κόμματα -μην ξεχνάμε ότι παλαιοί της συνεργάτες είναι πλέον υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Υπό αυτή την έννοια, στο Μαξίμου «καλοβλέπουν» την περίπτωσή της διότι εάν βγει στο ΠΑΣΟΚ θα είναι ιδιαιτέρως πρόθυμη να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές του 2027.

Το εκλογικό στοίχημα του 2027

Πόσο μάλλον όταν είναι γνωστό ότι η ΝΔ στις εκλογές του 2027 δεν θα μπορέσει να πιάσει το πήχη της αυτοδυναμίας που προβλέπει ο εκλογικός νόμος του Γιώργου Γεραπετρίτη που χρειάζεται ένα ποσοστό άνω του 37-38%. Εκεί όπως λένε, η ΝΔ θα χρειαστεί ένα «βολικό» κυβερνητικό εταίρο.
Δεδομένου ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με την Ελληνική Λύση και τον Κυριάκο Βελόπουλου, δεδομένου ότι δεν είναι σίγουρη η είσοδος της Αφροδίτης Λατινοπούλου στην ελληνική Βουλή, ο μόνος κυβερνητικός εταίρος που μπορεί να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ είναι το ΠΑΣΟΚ.
Και ακόμα καλύτερα το ΠΑΣΟΚ της Άννας Διαμαντοπούλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης