Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεφαλογιάννης (ΥΦΕΘΑ): Η Ελλάδα δεν θα αποστασιοποιηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία

Κεφαλογιάννης (ΥΦΕΘΑ): Η Ελλάδα δεν θα αποστασιοποιηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία
Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας κ. Δένδιας δήλωσε ότι "η Κύπρος κείται πλησίον" εκφράζοντας πλήρως τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης, ανέφερε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης
Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση η Ελλάδα να αποστασιοποιηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία.
Θα συνεχίζουμε να την στηρίζουμε μέχρι να υπάρξει μια οριστική, δίκαιη και βιώσιμη λύση.
Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης σε συνέντευξή του, για την εκπομπή "Πρώτη Ενημέρωση" του καναλιού ΡΙΚ και τη δημοσιογράφο Σταυριανή Κωνσταντίνου.
Υπογράμμισε ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δένδιας δήλωσε ότι "η Κύπρος κείται πλησίον" εκφράζοντας πλήρως τη θέση της Ελληνικής κυβέρνησης.
Αναφερόμενος στην επέτειο της εισβολής, ανέφερε ότι 50 χρόνια μετά την αποφράδα ημέρα της παράνομης τουρκικής εισβολής, "βρεθήκαμε στην μαρτυρική Μεγαλόνησο, προκειμένου να στείλουμε το μήνυμα ότι κορυφαία προτεραιότητα της ελληνικής Κυβέρνησης, η οποία πάντοτε συμπαρίσταται στην κυπριακή, είναι να μπορέσουμε να συνεργαστούμε, ώστε να γίνει πραγματικότητα η μοναδική βιώσιμη λύση για το Κυπριακό, μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών".
"Έχουμε υποχρέωση προς τους νεκρούς μας, Κύπριους και Ελλαδίτες, οι οποίοι θυσίασαν τη ζωή τους, για την ελευθερία στην Κυπριακή Δημοκρατία, να κρατήσουμε ζωντανό το όνειρο του κυπριακού αγώνα για ένα ενιαίο κυπριακό κράτος με βάση και τις συνθήκες που ανέφερα ανωτέρω.
Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι οποιοσδήποτε επιβουλεύεται την εθνική κυριαρχία, τα δίκαια της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα μας βρει απέναντι σε όλα τα fora, είτε είναι πολιτικά, είτε αν χρειαστεί και επί του πεδίου" ξεκαθάρισε.
"Δεν μπορεί να υπάρξει εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, χωρίς δίκαιη επίλυση του Κυπριακού. Από τη μια πλευρά, είναι θετικό ότι υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι με την Τουρκία, ακόμη και όταν συμφωνούμε ότι διαφωνούμε. Ως Ελλάδα θεωρούμε ότι υπάρχει μια και μοναδική διαφορά, η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, εν προκειμένω δηλαδή της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ" επισήμανε.
"Οι σχέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη είναι σε άριστο επίπεδο, υπάρχει ομοψυχία και αν μπορεί να βρεθεί θετικό momentum για μια βιώσιμη λύση του Κυπριακού, Ελλάδα και Κύπρος θα πρέπει να το εκμεταλλευτούν" εξήγησε ο Ιωάννης Κεφαλογιάννης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης