Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βέλη Μητσοτάκη σε Γερμανία για κλείσιμο συνόρων: «Πετά το μπαλάκι στις χώρες πρώτης εισόδου»

Βέλη Μητσοτάκη σε Γερμανία για κλείσιμο συνόρων: «Πετά το μπαλάκι στις χώρες πρώτης εισόδου»
«Το νερό είναι και θα παραμείνει φτηνό για τις χαμηλές καταναλώσεις» επεσήμανε ο πρωθυπουργός
Σχετικά Άρθρα
Την έντονη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει προκαλέσει η απόφαση της Γερμανίας για κλείσιμο των συνόρων ανατρέποντας την συνθήκη Σένγκεν.
«Η απάντηση δεν μπορεί να είναι η μονομερής κατάργηση της Σένγκεν και να πετάξουμε το μπαλάκι στις χώρες πρώτης εισόδου. Γι' αυτό υπήρξε αντίδραση και από χώρες που έχουν χερσαία κοινά σύνορα με τη Γερμανία. Η απάντηση μπορεί να είναι ένας δίκαιος συμβιβασμός για τη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων» δήλωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Talk Radio. Ο ίδιος προσέθεσε, ακόμη, ότι η συνεργασία με την Τουρκία είναι απαραίτητη στο ζήτημα και είναι ικανοποιητική, καθώς έχει πάρει το μήνυμα ότι η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού δεν θα γίνει ανεκτή από την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Υπενθυμίζεται ότι ο εκλογικός θρίαμβος του ΑfD σε δύο κρατίδια στην Ανατολική Γερμανία έχει εντείνει τις πιέσεις στη γερμανική κυβέρνηση για αντιμετώπιση του μεταναστευτικού με τον τρικομματικό συνασπισμό του Olaf Scholz να επιβάλλει ελέγχους στα χερσαία σύνορα.
Ειδικότερα, οι γερμανικές αρχές έχουν ενημερώσει την Επιτροπή ότι η Ομοσπονδιακή Αστυνομία συνεργάζεται με τις αρχές των γειτονικών χωρών με βάση ευρύ φάσμα συμφωνιών διασυνοριακής αστυνομικής συνεργασίας με γειτονικές χώρες μεταξύ των οποίων, κοινές περιπολίες και κοινά κέντρα αστυνομικής και τελωνειακής συνεργασίας.
Οι υφιστάμενοι έλεγχοι στα εσωτερικά χερσαία σύνορα με την Αυστρία αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι τις 11 Νοεμβρίου, με την Πολωνία, την Τσεχία και την Ελβετία μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2024. Επίσης, από τις 16 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν έλεγχοι στα σύνορα με τη Δανία, τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, την Ολλανδία και θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Μαρτίου του 2016.

«Το νερό θα παραμείνει φθηνό»

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μητσοτάκης απέκλεισε το σενάριο αυξήσεων στο νερό, αν και χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ανακοίνωσε χρέωση ανάλογα με την κατανάλωση.

«Δεν πάμε για αυξήσεις στο νερό. Το νερό είναι και θα παραμείνει φτηνό για τις χαμηλές καταναλώσεις. Είναι λογικό αν καταναλώνεις περισσότερο να πληρώνεις περισσότερο. Το μάξιμουμ το οποίο συζητάμε είναι αύξηση στα όρια του πληθωρισμού» είπε ο πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η Αττική δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα λειψυδρίας. Είχαμε δύο κακούς χειμώνες. Αυτό το νερό που έχουμε αντέχει για άλλους 4 κακούς χειμώνες. Εμείς θα προχωρήσουμε έργο μεταφοράς νερού από την τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών ώστε να είμαστε διασφαλισμένοι ότι η Αττική δεν θα αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα λειψυδρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης