Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται και ψάχνει πρόεδρο, ο Παππάς είναι στην 88η ΔΕΘ και ο Κασσελάκης δηλώνει...νόμιμος αρχηγός

Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται και ψάχνει πρόεδρο, ο Παππάς είναι στην 88η ΔΕΘ και ο Κασσελάκης δηλώνει...νόμιμος αρχηγός
Τζάκρη για Κασσελάκη: Νομικώς διάτρητη η ανατροπή του - Τυπικά είναι ακόμη πρόεδρος, βιάστηκαν να τον καθαιρέσουν
(upd2) Αλληλοσπαράζονται στον ΣΥΡΙΖΑ, με τις θυελλώδεις συνεδριάσεις να μην έχουν τέλος, αλλά και με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για ακόμη μια κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής (ΚΕ) το επόμενο Σαββατοκύριακο ( 21-22 Σεπτεμβρίου), το Έκτακτο Συνέδριο στις 1-3 Νοεμβρίου 2024, την εκλογή αντιπροσώπων στις 19-20 Οκτωβρίου και τέλος, την εκλογή νέου προέδρου και ΚΕ στις 24 Νοεμβρίου και εφόσον χρειαστεί 2ος γύρος την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου.
Στο μεταξύ,  σκηνικό... πολέμου που έχει στηθεί καλά κρατεί, με τον ΣΥΡΙΖΑ να φαίνεται πως μετά τις εκλογές και ανεξαρτήτου ηγέτη, θα οδηγηθεί σε νέα διάσπαση, αφού παραμένουν οι διαφορές μεταξύ των δύο στρατοπέδων.
Στο μεταξύ, ο κ. Κασσελάκης δηλώνει ότι θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, τη στιγμή που η Πολιτική Γραμματεία με 17 ψήφους υπέρ και 1 κατά επιβεβαίωνε την έκπτωση του… από το προεδρικό αξίωμα. Σημειώνεται ότι μετά από ημέρες σιωπής μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής σε βάρος του, ο κ.Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα social media έγραψε ότι «είμαι εδώ», ενώ παράλληλα κατήγγειλε ότι γίνονται σε βάρος του απίστευτες προβοκάτσιες «από ψευδείς δηλώσεις ως ψευδή προσκλητήρια».
Μάλιστα,  βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος υποστηρίζουν ότι ο Στ. Κασσελάκης θα έπρεπε να παραμείνει υπηρεσιακός πρόεδρος μέχρι το συνέδριο, το οποίο μάλιστα μπορεί να αναιρέσει την απόφαση έκπτωσης της Κεντρικής Επιτροπής.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο νομικός του σύμβουλος, Χαράλαμπος Πελέκης, τονίζει πως «πρέπει να παραμείνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το συνέδριο. Οι συντάκτες του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν προβλέψει ότι σε περίπτωση που αρθεί η εμπιστοσύνη για τον πρόεδρο ότι ταυτόχρονα καθίσταται έκπτωτος ή αντικαθίσταται. Η πρόθεση των συντακτών του καταστατικού είναι ότι παραμένει ο πρόεδρος μέχρι το συνέδριο. Δεν υπάρχει κανένα άρθρο που να ορίζει αν ο πρόεδρος παύεται ή όχι. Δεν τίθεται καν θέμα ερμηνείας».
Μάλιστα, ο κ. Πελέκης ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους θεωρεί άκυρο το ψήφισμα για την πρόταση της άρσης της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, όπως και το ψήφισμα της Πέμπτης (12/9) στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «ο κ. Κασσελάκης δεν αμφισβητεί τίποτα. Του εισηγήθηκα τις δυνατότητες που του δίνει ο νόμος και το καταστατικό να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να ακυρώσει τόσο την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, όσο και την απόφαση που εξεδόθη άρον, άρον από την Πολιτική Γραμματεία».

Τζάκρη για Κασσελάκη: Νομικώς διάτρητη η ανατροπή του - Τυπικά είναι ακόμη πρόεδρος, βιάστηκαν να τον καθαιρέσουν

Είναι «νομικώς διάτρητη η ανατροπή Κασσελάκη», τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεοδώρα Τζάκρη, σημειώνοντας πως το κόμμα έχει πρόεδρο μέχρι την επανεκλογή ή την αντικατάστασή του.
Η κα Τζάκρη μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για «αντικαταστατική και παράτυπη» απομάκρυνση του Στέφανου Κασσελάκη από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ , προσθέτοντας πως «αναδείχθηκε η πλήρης ανικανότητα των στελεχών που απέμειναν για να διαχειριστούν τα αυτονόητα της λειτουργίας ενός κόμματος. Βιάστηκαν να καθαιρέσουν τον πρόεδρο από την ίδια μέρα της σύγκλισης της Κεντρικής Επιτροπής».
Υπογράμμισε ότι «ο κ. Κασσελάκης είναι εκλεγμένος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου οι εξουσίες παραμένουν στο σύνολό τους μέχρι την επανεκλογή ή την αντικατάστασή του. Ο κ. Κασσελάκης τυπικά είναι ακόμη πρόεδρος».
Η κα Τζάκρη ανέφερε πως είναι «νομικώς διάτρητη η ανατροπή Κασσελάκη» και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ότι είναι «πράξη ακραίας ανευθυνότητας να δίνουμε στην κοινωνία την εικόνα ενός διαλυμένου κόμματος που παραπαίει από τα φωνασκούντα μέλη όταν υπάρχει η προφανής λύση της συνταγμένης λειτουργίας του κόμματος όπως την προβλέπει ο νόμος, το Σύνταμα και το καταστατικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόεδρο μέχρι την επανεκλογή ή την αντικατάστασή του».

Στην 88η ΔΕΘ ο Ν. Παππάς

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν , ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ν. Παππάς, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη εδώ και ένα 24ωρο, στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).
Μάλιστα, σήμερα, Σάββατο 14/9 είχε  συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO και στη συνέχεια, επισκέφτηκε περίπτερα στη ΔΕΘ και το μεσημέρι θα συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς. Αύριο, Κυριακή 15/9, θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.
Στη συνάντηση που θα έχει το μεσημέρι του Σαββάτου 14/9  με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, θα παρουσιάσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους και το ζήτημα της στέγης.
Ο κ. Παππάς, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναμένεται να απευθύνει πρόσκληση στις προοδευτικές δυνάμεις να συμπράξουν στη στήριξη νοικοκυριών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, βάζοντας τα θεμέλια της προοδευτικής προγραμματικής (και μετέπειτα, εκλογικής) συνεργασίας.

Παππάς: Έργα υποδομής δεν προχωράνε

Την ανάγκη να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, επισήμανε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς, ο οποίος εδώ και ένα 24ωρο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και σήμερα, Σάββατο 14/9, είχε συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO.
Ειδικότερα, ο κ. Παππάς-, τον οποίο πλαισιώνουν 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μεταξύ των οποίων ο Παύλος Πολάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος, η Ράνια Σβίγκου, η Ράνια Θρασκιά-, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΘ - Helexpo, Τάσο Τζήκα, και υπογράμμισε ότι δημόσιος χαρακτήρας δεν επιτυγχάνεται στο 100% με τη μέθοδο της ΣΔΙΤ, που θα γίνει το έργο της ανάπλασης του συνεδριακού και εκθεσιακού κέντρου.
Παρατήρησε πως "δυστυχώς το έργο δεν εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε να χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους".
pappas_3.JPG
Σύμφωνα με τον κ. Παππά, υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις μετά το 2019, ενώ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το έργο της ανάπλασης είχε προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς. Σημείωσε ότι οι καθυστερήσεις έγιναν για να προχωρήσει με τη μέθοδο της ΣΔΙΤ, αλλά και ότι πρέπει να εξασφαλιστούν και περισσότεροι χώροι πρασίνου.
ΔΕΘ δεν είναι απλά ένα εργαλείο ανάπτυξης για την πόλη, είναι η ατμομηχανή, η οποία θέλει όμως και τα βαγόνια για να πηγαίνει και τα έργα υποδομής τα οποία μπορούν να αναπτύξουν τη Θεσσαλονίκη στο ρόλο που της αξίζει, δυστυχώς δεν προχωράνε", δήλωσε ο κ. Παππάς.
Έκανε λόγο για καθυστερήσεις σε έργα υποδομής, στα προβλήματα από την κατασκευή του οδικού άξονα Flyover και τόνισε πως "η ΔΕΘ αγωνιά για να κατακτήσει τον ρόλο της μέσα σε μία πόλη, η οποία δεν έχει τις απαραίτητες υποδομές, οι οποίες θα συμπλήρωναν και θα ολοκλήρωναν τον ρόλο μιας πόλης που πραγματικά μπορεί να πρωταγωνιστήσει".
Υπογράμμισε την ανάγκη η Θεσσαλονίκη να κοιτάξει δυνατά και αξιόπιστα και προς τον βορρά.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Παππάς ξεναγήθηκε  σε περίπτερα της 88ης ΔΕΘ.

Μήνυμα ενότητας από Παππά: Ο ΣΥΡΙΖΑ στην καρδιά των εξελίξεων

"Είμαστε πάντα αισιόδοξοι εμείς και τις δυσκολίες έχουμε μάθει να τις ξεπερνάμε συλλογικά", δήλωσε ο κ. Παππάς, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ 3 στο περίπτερό της στην 88η ΔΕΘ.
"Νομίζω ότι και η παρουσία της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας εδώ, στην 88η ΔΕΘ, στέλνει ένα μήνυμα συστράτευσης, ενότητας ακόμα και με τις διαφορετικές μας προσεγγίσεις, αλλά ένα μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι στην καρδιά των εξελίξεων", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης