Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημητροκάλλης (ανεξάρτητος βουλευτής): Οι υποσχέσεις του Μητσοτάκη είναι ασπιρίνη για την ακρίβεια

Δημητροκάλλης (ανεξάρτητος βουλευτής): Οι υποσχέσεις του Μητσοτάκη είναι ασπιρίνη για την ακρίβεια
"Η έλλειψη ισχυρών μέτρων για τη στήριξη των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και η ανεπάρκεια των οικονομικών παρεμβάσεων καταδεικνύουν την απόσταση που έχει η ΝΔ από τις ανάγκες της κοινωνίας", σύμφωνα με τον Γ. Δημητροκάλλη
Σχετικά Άρθρα
Έντονη κριτική στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την εβδομαδιαία ανασκόπηση στο facebook και το σχέδιο 45 σημείων που παρουσίασε στην ΔΕΘ, άσκησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής, Ιωάννης Δημητροκάλλης.
Ο κ. Δημητροκάλλης χαρακτήρισε τα μέτρα της κυβέρνησης ως «ασπιρίνη» για την ακρίβεια, τονίζοντας ότι είναι ανεπαρκή και δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.
Σύμφωνα με τον βουλευτή, η κοινωνία παραμένει επιφυλακτική και πιεσμένη, παρά τις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού ότι οι προτάσεις του δεν περιλαμβάνουν «αλόγιστες παροχές» και «ανεδαφικές υποσχέσεις».
Ο κ. Δημητροκάλλης υπογράμμισε ότι τα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, με την ακρίβεια στα βασικά αγαθά να επιβαρύνει την καθημερινότητά τους.
Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι περιορίζεται σε γενικές εξαγγελίες, χωρίς να προχωρά σε έναν ολοκληρωμένο εθνικό σχεδιασμό που θα δώσει ουσιαστικές λύσεις στα επείγοντα ζητήματα.
Μάλιστα, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει αποφασιστικά μέτρα, ώστε να στηρίξει τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας.
«Οι Έλληνες πολίτες χρειάζονται λύσεις και όχι κενές υποσχέσεις», κατέληξε.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του κ. Δημητροκάλλη:

"Στην εβδομαδιαία του ανασκόπηση στο facebook ο κ. Μητσοτάκης απολογήθηκε για την παρουσία του στη ΔΕΘ και το σχέδιο 45 σημείων «ασπιρίνη» που παρουσίασε, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά και ανοιχτά ζητήματα. Παρά τις διαβεβαιώσεις του ότι το σχέδιο δεν περιλαμβάνει «αλόγιστες παροχές» και «ανεδαφικές υποσχέσεις», είναι προφανές πως η κοινωνία παραμένει επιφυλακτική και πιεσμένη από την ακρίβεια και την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων ανακούφισης.
Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε πως οι προτάσεις του επικεντρώνονται σε στοχευμένες παρεμβάσεις, όμως η πραγματικότητα που βιώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά είναι πολύ διαφορετική. Το σχέδιο μπορεί να υπόσχεται σταθερότητα, αλλά η ακρίβεια στα βασικά αγαθά και η αδυναμία των Ελλήνων να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες φανερώνουν πως οι προτεινόμενες λύσεις δεν αγγίζουν την ουσία του προβλήματος. Τα μέτρα που παρουσιάζονται δείχνουν να ακολουθούν την ίδια γνωστή γραμμή της κυβέρνησης: περιορισμένες παροχές και αποσπασματικά μέτρα χωρίς συγκεκριμένο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό.
Αντί για έναν πραγματικά Εθνικό σχεδιασμό που θα δώσει λύσεις στα επείγοντα ζητήματα, η κυβέρνηση περιορίζεται σε γενικές εξαγγελίες. Η έλλειψη ισχυρών μέτρων για τη στήριξη των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και η ανεπάρκεια των οικονομικών παρεμβάσεων καταδεικνύουν την απόσταση που έχει η Νέα Δημοκρατία από τις ανάγκες της κοινωνίας.
Οι Έλληνες πολίτες περιμένουν αποτελεσματικές λύσεις και όχι άλλες «υποσχέσεις χωρίς έδαφος». Η πραγματική στήριξη έρχεται μέσα από τη λήψη αποφασιστικών μέτρων, που να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της εποχής, και όχι μέσω ανακοινώσεων που παραμένουν στο επίπεδο των διακηρύξεων".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης