Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Με τον αέρα της επενδυτικής βαθμίδας – Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές

XA: Με τον αέρα της επενδυτικής βαθμίδας – Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές
ΟΛΠ και ΕΚΤΕΡ διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα χρήσης
Σχετικά Άρθρα
Με τον αέρα της επενδυτικής βαθμίδας θα ξεκινήσει η σημερινή συνεδρίαση στο Ελληνικό Χρηματιστήριο. Οι αναλυτές περιμένουν ανοδική κίνηση αν και το κλίμα στην Ευρώπη αναμένεται πτωτικό και δεν αποκλείεται να επηρεάσει.
Ωστόσο, οι ελληνικές μετοχές μπορούν να βρουν χώρο να αυτονομηθούν, καθώς μετά τη SCOPE, που μας έδωσε την επενδυτική βαθμίδα μετά από 13 χρόνια, έχουμε και ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων αυτήν την εβδομάδα (Alpha Bank και Coca Cola), ενώ αναμένεται στις 10 Αυγούστου και η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI η οποία μάλλον θα έχει και ελληνικό ενδιαφέρον.
Ξένα δίκτυα (Bloomberg) προτείνουν στους επενδυτές να παρακολουθήσουν τις ελληνικές μετοχές και τα ομόλογα αφού αποκαταστάθηκε η επενδυτική βαθμίδα της χώρας από τη SCOPE απόδειξη της προόδου της χώρας στην εξυγίανση των οικονομικών.
Σημειώνουν ότι οι αξιολογήσεις του συγκεκριμένου οίκου δεν αναγνωρίζονται από την ΕΚΤ άρα δε θα δέχεται ακόμα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση αλλά αυτή η κατάσταση θα αλλάξει σύντομα.
Τράπεζες, ΔΕΗ και γενικότερα οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης θα βρεθούν στο επίκεντρο.
Σημειώνεται πως ο ΟΛΠ σήμερα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,9880 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό), όπως και η ΕΚΤΕΡ η οποία θα δώσει στους δικαιούχους καθαρό μέρισμα 0,076 ευρώ ανά μετοχή.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν πτωτικό άνοιγμα, επιβαρυμένα από τα μικτά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ που πιθανότατα θα σηματοδοτήσουν μία παύση στην επόμενη απόφαση της FED για τα επιτόκια το Σεπτέμβριο.

Piraeus Securities
Η αναβάθμιση της Ελλάδας από την Scope Ratings σε επενδυτική βαθμίδα υποδηλώνει θετικό άνοιγμα για σήμερα. Η ατζέντα της εβδομάδας περιλαμβάνει κυρίως τα αποτελέσματα της Alpha Bank και της Coca Cola την Τετάρτη (πριν το άνοιγμα) και την τριμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI την Πέμπτη.

Optima Bank
Αναμένουμε πως η αναβάθμιση από τη Scope Ratings και η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα οδηγήσει την αγορά υψηλότερα σήμερα, παρά το γεγονός ότι η Scope δεν είναι επιλέξιμη από την ΕΚΤ, καθώς ανοίγει ο δρόμος για τους υπόλοιπους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης να αναβαθμίσουν την Ελλάδα μέχρι το τέλος του έτους. Τράπεζες και ΔΕΗ θα είναι στο επίκεντρο.

Beta
Η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη SCOPE θα πρέπει να επηρεάσει τη ροή των ειδήσεων σήμερα και να οδηγήσει σε ήπια υψηλότερα επίπεδα το Γενικό Δείκτη εν αναμονή της επόμενης αναβάθμισης της οικονομίας από ένα από τους 4 μεγάλους οίκους, πιθανότατα την DBRS τον Σεπτέμβριο. Η Coca Cola και η Alpha Bank ανακοινώνουν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα με την αναθεώρηση του δείκτη MSCI να ανακοινώνεται το βράδυ της Πέμπτης.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης