Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Τάση από το εξωτερικό – Το βλέμμα στο Jackson Hole και στον FTSE Russell

Χρηματιστήριο: Τάση από το εξωτερικό – Το βλέμμα στο Jackson Hole και στον FTSE Russell
Για σήμερα προβλέπουν συνέχιση της συσσώρευσης με την τάση να δίνεται και πάλι από τις αγορές του εξωτερικού
Σχετικά Άρθρα
Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στα σχόλια του προέδρου της FED στο Jackson Hole με τους επενδυτές ήδη να ποντάρουν στη μείωση των επιτοκίων.
Από την άλλη το βράδυ σήμερα αναμένεται η αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE Russell.
Από την επόμενη εβδομάδα οι αναλυτές περιμένουν σταδιακή βελτίωση του ενδιαφέροντος λόγω δημοσιεύσεων αποτελεσμάτων από εταιρείες του FTSE 25.
Για σήμερα προβλέπουν συνέχιση της συσσώρευσης με την τάση να δίνεται και πάλι από τις αγορές του εξωτερικού.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε οι επενδυτές να είναι σε εγρήγορση αναμένοντας τα σχόλια από το Jackson Hole για να βελτιώσουν τα στοιχήματα αναφορικά με τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής.

Optima Bank
Περιμένουμε οι ευρωπαϊκές μετοχές να δώσουν τον τόνο στη σημερινή συνεδρίαση.

Beta
Η συσσώρευση λόγω των χαμηλών όγκων και της περιορισμένης ειδησεογραφίας είναι και πάλι το βασικό σενάριο της ημέρας. Ωστόσο, αναμένουμε ότι οι επενδυτές από την επόμενη εβδομάδα θα επιστρέψουν σταδιακά στη δράση, καθώς θα υπάρξουν ανακοινώσεις αποτελεσμάτων εξαμήνου παρέχοντας νέο περιεχόμενο για αξιολόγηση.

Depolas
Στασιμότητα κυριαρχεί στο ΧΑ τις τελευταίες συνεδριάσεις εν μέσω συσσώρευσης στην Ευρώπη. Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, είχαμε πιέσεις σε S&P 500 και Nasdaq μετά την πλαγιοανοδική πορεία που ακολούθησαν οι δείκτες από την 5η του Αυγούστου. Για σήμερα, και πάλι δεν διαφαίνονται σημαντικές κινήσεις στα χρηματιστηριακά ταμπλό καθώς αναμένεται η ομιλία Πάουελ το απόγευμα, όπου θα αναζητηθούν λεπτομέρειες για την πορεία των επιτοκίων. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι εκτιμήσεις πλέον κινούνται μεταξύ μείωσης 25 ή 50 μβ και όχι αν θα υπάρξει μείωση ή όχι. Η σημερινή ατζέντα περιορίζεται στις πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ στο κλείσιμο του ΧΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης