Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Πιθανότητες για ανάκαμψη εντοπίζουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο ο πληθωρισμός στη Γερμανία

Χρηματιστήριο: Πιθανότητες για ανάκαμψη εντοπίζουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο ο πληθωρισμός στη Γερμανία
Τα εταιρικά αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν θα μπορούσαν να τραβήξουν επενδυτικά βλέμματα
Σχετικά Άρθρα
Η χθεσινή ανάκαμψη των αγορών θα μπορούσε σήμερα να προσφέρει στήριξη στην εγχώρια αγορά, υποστηρίζουν αναλυτές.
Υπενθυμίζεται πως ο γενικός δείκτης χθες υποχώρηση, με τις ξένες αγορές να ενισχύονται σημαντικά, ωστόσο, δεν είχε υποχωρήσει όσο οι ξένες αγορές στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, σημείωναν στελέχη της αγοράς.
Το ενδιαφέρον θα είναι στραμμένο στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Γερμανία, ενώ στο εσωτερικό οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων θα μπορούσαν να τραβήξουν επενδυτικά βλέμματα.
Σήμερα δημοσιεύει αποτελέσματα το Αεροδρόμιο Αθηνών και η Fourlis και αύριο η Aegean Airlines με την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

Eurobank Equities
Η αγορά φαίνεται να κατευθύνεται προς ένα συγκρατημένα αισιόδοξο άνοιγμα σήμερα υπό το φως της χθεσινής παγκόσμιας ανάκαμψης, αν και οι επενδυτές θα είναι σε επιφυλακή για τα στοιχεία του πληθωρισμού στη Γερμανία αργότερα μέσα στην ημέρα, για να εκτιμήσουν της προοπτικές των επιτοκίων της ΕΚΤ.

Piraeus Securities
Λόγω έλλειψης καταλυτών, θα περιμέναμε να συνεχιστεί η επιλεκτική κίνηση.

Optima Bank
Περιμένουμε οι ευρωπαϊκές αγορές να δώσουν τον τόνο σήμερα, με το Αεροδρόμιο Αθηνών και τη Fourlis να είναι στο επίκεντρο.

Beta
Το Χ.Α. μπορεί να ακολουθήσει την τάση από το εξωτερικό ενώ κάποιο επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον δικαιολογείται από τις ικανοποιητικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων.

Κύκλος
Το ∆ιεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών και ο Φουρλής ανακοινώνουν σήμερα τα 6μηνιαία αποτελέσματά τους. Η ασύμμετρη συμπεριφορά του ελληνικού χρηματιστηρίου σε συνδυασμό με τη συναλλακτική καθίζηση αναζητεί μια πειστική εξήγηση καθώς οι εξελίξεις στα θεμελιώδη δεν έχουν μεταβληθεί. Η ανοδική κίνηση των δεικτών στη Wall Street διαμορφώνει προϋποθέσεις για συγχρονισμό και στο Χ.Α.

Depolas
Άλλη μία οριακά αδιάφορη συνεδρίαση είχαμε χθες στο ΧΑ με τον ΓΔΧΑ να κλείνει σε αρνητικό έδαφος σε αντίθεση με τους υπόλοιπους βασικούς διεθνείς μετοχικούς δείκτες. Για σήμερα βλέπουμε πιθανότατα να συνεχίζεται η συσσώρευση καθώς η διεθνής μακροοικονομική ατζέντα είναι περιορισμένη. Ωστόσο, για την Ελλάδα αναμένουμε τον εγχώριο ΔΤΚ Αυγούστου και την βιομηχανική παραγωγή Ιουλίου. Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα το απόγευμα ανακοινώνουν αποτελέσματα Β΄τριμήνου ΔΑΑ και ΦΡΛΚ. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο πληθωρισμός Αύγουστου στη Γερμανία σήμερα το πρωί ήταν πάνω στις εκτιμήσεις.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης