Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Δεν έχει τέλος το μαρτύριο των επενδυτών – Άλλο ένα κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Δεν έχει τέλος το μαρτύριο των επενδυτών – Άλλο ένα κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ούτε σήμερα άντεξε να μείνει σε θετικό έδαφος και γύρισε χαμηλότερα, κλείνοντας και πάλι στο χαμηλό της ημέρας. Η ΕΚΤ μείωσε τα επιτόκια, όπως αναμενόταν. Αύριο περιμένουμε τη Moody’s. Αγχώνονται κάποιοι εισηγμένοι και προσπαθούν να «πουσάρουν» τις μετοχές τους, με διάφορους τρόπους, αλλά με τέτοιο κλίμα, τσάμπα κόπος αγαπητοί. Έχει πέσει τόσο το ενδιαφέρον για τις μετοχές που και σε κάποιες τηλεδιασκέψεις δεν υπάρχουν ερωτήσεις από αναλυτές, ή είναι ελάχιστες. Συμπληρώσαμε 5 πτωτικές για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2023 ο γενικός δείκτης. Από εκεί που προσπαθούσαμε για τις 1.450 μονάδες, τώρα κάνουμε το σταυρό μας μη χάσουμε τις 1.400 μονάδες.

ΝΕΡΑ: Ακούγοντας τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ δε μπορούμε να πούμε ότι ικανοποιηθήκαμε από όσα είπε για τα τιμολόγια του νερού. Δεν μπορούν να ψελλίσουν τη λέξη «αύξηση» την ώρα που εδώ και 2 χρόνια τουλάχιστον γίνεται πραγματικό πάρτι αισχροκέρδειας και οι μόνες εταιρείες που έφαγαν ζημιά, λόγω ενεργειακού, ήταν η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ. Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία ανήκουν στη χώρα και όχι στο κόμμα. Καλό θα είναι λοιπόν να τα προσέξουν οι πολιτικοί.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Έπεσαν οι υπογραφές για την παραχώρηση της Αττικής Οδού. Πλέον ο όμιλος είναι κυρίαρχος και στον κλάδο των παραχωρήσεων. Οι αναλυτές περιμένουν από τα επόμενα έτη και όταν ωριμάσουν αυτές οι νέες παραχωρήσεις μεγάλη αύξηση των EBITDA. Στο ταμπλό πάντως και εδώ αποτυπώνεται η αδιαφορία των επενδυτών.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Συνεχίζει η μετοχή να είναι αδύναμη στο ταμπλό αλλά και ποιά είναι δυνατή; Κάηκαν τα καλά αποτελέσματα αλλά διασώθηκε η μετοχή κλείνοντας αμετάβλητη.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Είχαμε κάποια παράπονα από επαγγελματίες πως δεν μπορούσαν να δουν όλο τον αριθμό μετοχών που έγινε Αττικής από Παγκρήτια. Στο -20,38% και στα 7,50 ευρώ με αυξημένο όγκο για τα δεδομένα της πάνω από 54 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η στήλη έχει αφαιρέσει την Εθνική, στα υψηλά της, από τις επιλογές της και τώρα η τιμή (7,29 ευρώ) μας φαίνεται αρκετά ελκυστική. Είναι βέβαια λίγο κακό το κλίμα συνολικά και βλέπουμε αρκετή πίεση σε πολλές μετοχές, αλλά έχουμε αρχίσει και πάλι να παρακολουθούμε την πορεία της. Από την άλλη η επιλογή της ΑΛΦΑ δεν έχει πάει όπως θα θέλαμε. Στα 1,50 ευρώ έκλεισε σήμερα. Ίσως η ασφαλέστερη κίνηση να ήταν η αλλαγή της επιλογής από ΑΛΦΑ σε ΕΤΕ. Καλύτερη σήμερα η συμπεριφορά της ΠΕΙΡ (+0,47%), η οποία είχε και κάποια μεγάλα πακέτα, κάπου στα 7 εκατ. μετοχές το σύνολό τους.

FOURLIS: Ακούμε εδώ και καιρό πως μεγάλη ιδιωτική χρηματιστηριακή προετοιμάζει το έδαφος για placement προκειμένου να μειωθεί η συμμετοχή στην Trade Estates κάτω από 50% και να μην την ενοποιεί. Στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη επανέλαβε η διοίκηση πως μέχρι το τέλος του χρόνου, δηλαδή σε 3 μήνες το πολύ, θα μειώσει το ποσοστό. Ρωτήσαμε πως θα το κάνει και μεταφέραμε τις πληροφορίες που ακούγονται και η απάντηση ήταν πως «το placement είναι μια επιλογή». Η γνωστή απάντηση δηλαδή, αλλά η προθεσμία πλησιάζει. Γιατί δεν λέει πώς θα το κάνει; Δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι να μειώσεις το ποσοστό σου σε μία εταιρεία. Στα 3,86 ευρώ και στο +1,18%.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ: Πλάκα έχει να παρατηρείς πως μέσα σε ένα αξιόλογο χρονικό διάστημα μας παρουσιάζουν κάποιες εισηγμένες τα αποτελέσματά τους. Όποτε τους συμφέρει μας λένε τα προσαρμοσμένα και όταν δεν τους συμφέρει μας λένε τα δημοσιευμένα. Γι’ αυτό πάντα να τσεκάρετε εκτός από το δελτίο τύπου και τη δημοσιευμένη λογιστική κατάσταση.

AEGEAN: Βγήκαν πωλήσεις λόγω αποτελεσμάτων. Και το τρίτο τρίμηνο έχει μία μικρή υποχώρηση στις πληρότητες. Δεν ειπώθηκε κάτι το πολύ σημαντικό στην ενημέρωση των αναλυτών. Υπό πίεση σήμερα η μετοχή και έκλεισε στα 10,75 ευρώ (-2,45%).

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Έμφαση στην περαιτέρω μείωση του δανεισμού δίνει η διοίκηση. Χωρίς ενδιαφέρον και η δική της ενημέρωση αναλυτών. Κάηκαν τα καλά αποτελέσματα από τη γενικότερη κίνηση της αγοράς. Στα 1,80 ευρώ με μικρή άνοδο. Κάηκαν και εδώ τα καλά αποτελέσματα λόγω γενικότερου κλίματος.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Με μικρό όγκο υποχώρησε 3,14% και στα 1,08 ευρώ. Πλησιάζει τιμές από όπου συνήθως βγάζει αντίδραση.

INTRACOM: Στα 2,98 ευρώ και στο -2,30%. Άλλη μία μετοχή που είχαμε αφαιρέσει από τις επιλογές μας στα 3,87 ευρώ και τώρα μας φαίνεται ελκυστική.

UNIBIOS: Σήμερα διαπραγματεύτηκε χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου των 0,02 ευρώ ανά μετοχή.

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Διαπραγματεύτηκε χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,0475 ευρώ ανά μετοχή, καθαρό.

PHOENIX VEGA MEZZ: Ανακοίνωσε πως τον Αύγουστο εισέπραξε τοκομερίδια που αντιστοιχούν στην προηγούμενη τρίμηνη περίοδο ύψους 2,36 εκατ. ευρώ. Την ίδια περίοδο πέρυσι είχε βγάλει πάλι ανάλογη ανακοίνωση αλλά είχε εισπράξει 5,3 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης