Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Που θα ταξιδέψουν οι Βρετανοί το επόμενο έτος

Που θα ταξιδέψουν οι Βρετανοί το επόμενο έτος
Το 24% των ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο σχεδίαζαν να κάνουν κράτηση για διακοπές στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό μέχρι τα τέλη Μαρτίου

Οι Βρετανοί καταναλωτές ήταν ήδη πιο προσεκτικοί με τις κρατήσεις διακοπών πριν εμφανιστεί η μετάλλαξη Όμικρον, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς Mintel.
Ειδικότερα, το 24% των ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο σχεδίαζαν να κάνουν κράτηση για διακοπές στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Αυτό είναι «πολύ κάτω» από τα προ-πανδημικά επίπεδα.
«Σε κανονικά χρόνια, η πρόθεση των καταναλωτών να κάνουν κράτηση για διακοπές θα αποκτούσε δυναμική προς το τέλος του έτους. Ωστόσο, η αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στην ήπειρο και η πτώση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών τροφοδότησε πιο προσεκτική συμπεριφορά». Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής ταξιδιών της Mintel, Marloes de Vries.

  • Το 32% των ενηλίκων του Ηνωμένου Βασιλείου σχεδιάζει να κάνει τις κύριες διακοπές του εντός της χώρας το επόμενο έτος.
  • Σχεδόν ένας στους 10 Βρετανούς δεν είχε αποφασίσει ακόμη για τον προορισμό των διακοπών του.

Ωστόσο, όπως υποστήριξε ο de Vries, είναι απίθανο ο όγκος των διακοπών στο εξωτερικό να φτάσει σε επίπεδα προ της πανδημίας κατά την περίοδο αιχμής του 2022.
Οι κανονισμοί θα συνεχίσουν να έχουν μεγάλο λόγο για την ταχύτητα ανάκαμψης. Οι μισοί από αυτούς που σχεδίαζαν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό το 2021 τον Ιανουάριο [φέτος] είχαν αλλάξει γνώμη μέχρι τον Ιούνιο».

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης