Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Οι σημαντικές αλλαγές στην παγκόσμια βιομηχανία MICE

Οι σημαντικές αλλαγές στην παγκόσμια βιομηχανία MICE
Η συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας αυξήθηκε κατά 30%, ενώ οι ακυρώσεις μειώθηκαν από 61% σε 31%
Το 2021 έφερε στον τομέα MICE την νοοτροπία «το show must go on». Για παράδειγμα, το μερίδιο αγοράς των εικονικών και υβριδικών συναντήσεων διπλασιάστηκε σε μόλις ένα χρόνο.
Αυτό αποκαλύπτει μεταξύ άλλων η τελευταία έκθεση κατάταξης του Δείκτη Απόδοσης Προορισμού (DPI) 2021, από την Διεθνή Ένωση Συνεδρίων και Συνεδρίων (ICCA).
Η έκθεση εξετάζει 8.000 συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί για το έτος 2021 και τις κατηγοριοποιεί με βάση τον αντίκτυπο από την πανδημία COVID-19.
Συγκρίνει επίσης τις συνεδριάσεις του περασμένου έτους που επηρεάστηκαν, σε σχέσεις με τις συνεδριάσεις το 2020.
Ο DPI κατατάσσει την επιτυχία των προορισμών, τις πολιτικές διαχείρισης σε κρίσεις όπως ο COVID-19, την προσαρμοστικότητα και τις τεχνολογικές δυνατότητες μετατροπής συμβάντων MICE σε εικονικά ή υβριδικά, διατηρώντας έτσι τη συνέχιση της επιχείρησης.
«Η παγκόσμια βιομηχανία MICE είχε περισσότερο χρόνο να προσαρμοστεί στις προκλήσεις της πανδημίας, δήλωσε ο Senthil Gopinath διευθύνων σύμβουλος της ICCA.
Οι επενδύσεις που έχουν κάνει οι προορισμοί σε νέες τεχνολογίες, συνεργασίες και πρωτοβουλίες θα συνεχίσουν να οδηγούν τον κλάδο μας προς τα εμπρός.
Αν και δεν έχουμε ακόμη επιστρέψει στους αριθμούς πριν από την πανδημία, έχουμε κερδίσει σημαντικό έδαφος στον δρόμο προς την πλήρη ανάκαμψη. Και έχουμε μεταμορφώσει τις διαδικασίες στην βιομηχανία MICE».
Η συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας αυξήθηκε κατά 30%, ενώ οι ακυρώσεις μειώθηκαν από 61% σε 31%.
Η Μέση Ανατολή είχε το υψηλότερο ποσοστό συνέχισης των επιχειρήσεων από όλες τις περιοχές (77%), ακολουθούμενη από τη Λατινική Αμερική (72%) και την Ασία (71%).
Από όλες τις περιφέρειες, η Λατινική Αμερική παρουσίασε τη σημαντικότερη αύξηση στη συνέχιση των επιχειρήσεων σε σύγκριση με το 2020, με αύξηση 35%.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης