Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πόσο θα αυξηθούν οι τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια το 2023

Πόσο θα αυξηθούν οι τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια το 2023
Οι ναύλοι εσωτερικού της Βόρειας Αμερικής αναμένεται να σημειώσουν μέτρια άνοδο 3,4% στην επιχειρηματική θέση και 2,9% στην οικονομική
Εκτεταμένες αυξήσεις στις τιμές σε αεροπορικά εισιτήρια προβλέπονται σε όλο τον κόσμο λόγω μιας σειράς παραγόντων, όπως ο πληθωρισμός, η αύξηση του κόστους των καυσίμων και ζητήματα χωρητικότητας.
Η American Express Global Business Travel (Amex GBT) προειδοποίησε ότι οι αλλαγές στις τιμές είναι πιθανό να διαφέρουν σημαντικά ανά περιοχή το επόμενο έτος, με διακρίσεις στα δύο ημισφαίρια.
Μια ετήσια πρόβλεψη για τις κινήσεις των αεροπορικών ναύλων σε βασικά δρομολόγια επαγγελματικών ταξιδιών υποδηλώνει «μέτριες» αυξήσεις 3,7% στις βασικές υπερατλαντικές υπηρεσίες μεταξύ Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής.
Ωστόσο, πιο απότομες αυξήσεις 6% για την business class και 5,5% στην οικονομική προβλέπονται για τις ενδοευρωπαϊκές πτήσεις, καθώς η ανάκτηση της χωρητικότητας των αεροπορικών εταιρειών υστερεί σε σχέση με την αναζωπύρωση της ζήτησης.
Οι ναύλοι εσωτερικού της Βόρειας Αμερικής αναμένεται να σημειώσουν μέτρια άνοδο 3,4% στην επιχειρηματική θέση και 2,9% στην οικονομική.
Εντονότερες αυξήσεις τιμών αναμένονται στην Ασία, με τις οικονομικές πτήσεις από και προς την Ευρώπη να αυξάνονται κατά 12% και 7,6% στην business καμπίνα.
Οι πτήσεις Ασίας-Βόρειας Αμερικής είναι επίσης πιθανό να δουν σημαντικές αυξήσεις κατά 5,6% για τις επιχειρήσεις και 9,8% στην οικονομική, ενώ οι πτήσεις εσωτερικού στην Αυστραλία προβλέπεται να αυξηθούν κατά 19,4% στην business.
«Το ασταθές οικονομικό περιβάλλον καθιστά δύσκολο για τις ταξιδιωτικές ομάδες να προγραμματίσουν το μέλλον, δήλωσε η Julie Avenel, επιχειρηματική αντιπρόεδρος της Amex GBT.
Θέλουμε να εξοπλίσουμε τους πελάτες μας με τις γνώσεις που χρειάζονται για να δημιουργήσουν ισχυρά ταξιδιωτικά προγράμματα.
Ως σύμβουλοι θέλουμε να προχωρήσουμε πέρα ​​από τα ταξίδια με τους πελάτες μας και να τους βοηθήσουμε να προβλέψουν τις αλλαγές στον κλάδο μας».

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης