Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Fitch – Σαφή σταθεροποίηση της αγοράς στεγαστικών δανείων στην Ελλάδα – Mειώνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις τράπεζες

tags :
Fitch – Σαφή σταθεροποίηση της αγοράς στεγαστικών δανείων στην Ελλάδα – Mειώνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις τράπεζες
Στο +0,3% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας
Σαφή επιβράδυνση στο ρυθμό καθυστέρησης της αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων «βλέπει» για την Ελλάδα ο οίκος αξιολόγησης Fitch.
Ειδικότερα, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, διαπιστώνει επιβράδυνση στην καθυστέρηση της αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων, γεγονός που υποδηλώνει πως η αγορά στεγαστικών δανείων σταθεροποιείται σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία.
Αναλυτικότερα, σε Ελλάδα και Ισπανία ο ρυθμός καθυστέρησης υποχώρησε σε χαμηλό 2 μηνών. Και οι δύο χώρες επωφελήθηκαν αρκετά από την σταθεροποίηση των μακροοικονομικών δεδομένων. Ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης για την Ελλάδα εκτιμάται στο +0,3% το 2014 και στο +0,6% για την Ισπανία.
Στην Πορτογαλία, εξαιτίας της ανάκαμψης της οικονομίας και της σταδιακής εξόδου από τη ύφεση, η αγορά στεγαστικών δανείων επέστρεψε στα προ-κρίσης επίπεδα.
Με την οικονομία να σταθεροποιείται και την αγορά ακινήτων να ανακάμπτει σταδιακά, σε συνδυασμό με την ενίσχυση της δανειοδοτικής ικανότητας των τραπεζών, οι θετικές πιέσεις στην αγορά στεγαστικών δανείων θα αυξάνονται ολοένα και περισσότερο.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης