Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Επικίνδυνα σχέδια για να «εκδιώξουν» το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα – Το ένα τραγικό λάθος μετά το άλλο

tags :
Επικίνδυνα σχέδια για να «εκδιώξουν» το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα – Το ένα τραγικό λάθος μετά το άλλο
Είναι σαν να βγάζουν ένα ασθενή από την εντατική χωρίς να γνωρίζουν αν μπορεί να επιβιώσει εκτός Μονάδος Εντατικής Θεραπείας.
Έντονες διεργασίες λαμβάνουν χώρα στο έσχατο διάστημα που θέλουν τόσο την ευρωπαϊκή πλευρά όσο και τον αμερικανικό παράγοντα να ασκούν πιέσεις προς το ΔΝΤ ώστε να άρει τους όρους και οι οποίοι μπλοκάρουν την ελληνική αξιολόγηση.
Μάλιστα παρασκηνιακώς έχει αρχίσει να συζητείται το ενδεχόμενο τελικώς το ΔΝΤ να μην συμμετάσχει με τα 16 δισεκ. που είχε αρχικώς υπολογιστεί στο ελληνικό πρόγραμμα καθώς και να υποβαθμιστεί ο ρόλος των τεχνικών κλιμακίων.
Η Ελλάδα δεν σημείωσε καμία επιτυχία.
Το προσφυγικό χρησιμοποιείται ως άλλοθι κατά τρόπο απαράδεκτο, ασύνδετο και εθνικά επιζήμιο για να χαλαρώσει η αξιολόγηση.
Στο προσφυγικό η αποτυχία είναι εμφανής.
Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο καταυλισμό λαθρομεταναστών και μεταναστών.
Το ΝΑΤΟ πέτυχε τον στόχο του να βρεθεί στο Αιγαίο και έτσι εξηγείται γιατί ο αμερικανικός παράγοντας επιμένει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση.
Από πού και ως που οι ΗΠΑ κόπτονται για την προσφυγική κρίση όταν π.χ. έχουν δημιουργήσει το μεγαλύτερο τείχος στα νότια σύνορα τους με το Μεξικό;
Η διασύνδεση του προσφυγικού με την αξιολόγηση είναι εγκληματικό λάθος.
Τι πρόκειται να συμβεί;
Οι όροι της αξιολόγησης θα χαλαρώσουν, το προσφυγικό δεν θα λυθεί και σε επόμενη φάση οι ευρωπαίοι θα επανέλθουν ετεροχρονισμένα ζητώντας ακόμη σκληρότερα μέτρα.
Οι παρασκηνιακές διεργασίες να εκδιώξουν το ΔΝΤ ποικιλοτρόπως από το ελληνικό πρόγραμμα είναι επικίνδυνες. Υπάρχει σχέδιο ώστε το ΔΝΤ να μην συμμετάσχει με τα 16 δισεκ. στο ελληνικό πρόγραμμα, τα 86 δισεκ. να προέρχονται μόνο από τον ESM ενώ η εμπλοκή του ΔΝΤ με τα τεχνικά κλιμάκια θα υποβαθμιστεί.
Αυτή η υποβάθμιση είναι τραγικό λάθος γιατί ενώ το ΔΝΤ επιμένει σε σκληρά μέτρα λιτότητας είναι το μόνο που επιμένει για μια βιώσιμη αναδιάρθρωση του χρέους.
Το ενδεχόμενο να αποσυρθεί το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί – και αν τελικώς το σχέδιο εκτελεστεί – θα πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη.
Επίσης θα προκαλέσει μεγάλη απορία πως η ΕΕ, η Γερμανία και η ΕΚΤ έχουν ταχθεί υπερ της παραμονής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και παρασκηνιακώς να εξετάζεται η εκδίωξη του....
Είναι σαν να βγάζουν ένα ασθενή από την εντατική χωρίς να γνωρίζουν αν μπορεί να επιβιώσει εκτός Μονάδος Εντατικής Θεραπείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης