Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Προθεσμία έως τέλη 2018 έχει δώσει SSM στην Πειραιώς για έκδοση tier 2, ύψους 500 εκατ.

tags :
Προθεσμία έως τέλη 2018 έχει δώσει SSM στην Πειραιώς για έκδοση tier 2, ύψους 500 εκατ.
Οι ρυθμιστικές αρχές δεν έχουν ακόμη λάβει απόφαση για το πώς θα κινηθούν σε περίπτωση που η Πειραιώς δεν πετύχει τους στόχους της φέτος
Διορία έως το τέλος του έτους φαίνεται να έχει λάβει η Τράπεζα Πειραιώς από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προκειμένου να προχωρήσει σε κεφαλαιακή ενίσχυση.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg, σε μια περίοδο δύσκολων συνθηκών στην αγορά τίτλων, η Πειραιώς πρέπει να συγκεντρώσει περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ, με την πώληση ομόλογων tier 2, βάσει του σχεδίου που έχει υποβληθεί στον Ενιαίο Μηχανισμό Εποπτείας της ΕΚΤ, τον SSM.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews.gr (δείτε εδώ), έγιναν απόπειρες να εκδοθούν ομολογιακά tier 2 από τράπεζες και τα επιτόκια που προσφέρθηκαν ήταν 9% για 500 εκατ και εν συνεχεία 11% για 250 εκατ ευρώ.
Είναι προφανές ότι οι τράπεζες – σε αυτή την φάση – δεν μπορούν να αντλήσουν κεφάλαια ούτε μέσω ομολογιακών εκδόσεων.
Οι ρυθμιστικές αρχές δεν έχουν ακόμη λάβει απόφαση για το πώς θα κινηθούν σε περίπτωση που η Πειραιώς δεν πετύχει τους στόχους της φέτος, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να δοθεί στην τράπεζα κάποια ευελιξία λόγω των δυσμενών συνθηκών στην αγορά ομολόγων.
Οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών, κατά μέσο όρο, έχουν χάσει περίπου 34% της αξίας τους φέτος, ενώ αγωνίζονται για να μειώσουν τον τεράστιο όγκο από επισφαλή δάνεια.
Με αξιολόγηση μη επενδυτικού βαθμού (junk), οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να λειτουργήσουν σε ένα περιβάλλον υψηλών αποδόσεων που υπάρχουν και για την χώρα.
Η Πειραιώς έχει δεσμευτεί να προωθήσει την εκκαθάριση των χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενώ σκοπεύει να πουλήσει ένα χαρτοφυλάκιο δανείων ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ, το Nemo, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης